Παρελθόν αποτελούν από την Τρίτη (15/10) η τέως ομοσπονδιακή προπονήτρια της Εθνικής ομάδας πόλο γυναικών, Αλεξία Καμμένου, και ο άμεσος συνεργάτης της Τάσος Πυρπυρής ύστερα από σχεδόν τρία χρόνια στην τεχνική ηγεσία της "γαλανόλευκης", καθώς το Δ.Σ. της ΚΟΕ πήρε την απόφαση να μην προχωρήσει στην ανανέωση των συμβολαίων τους.

Αποχαιρέτησαν την Εθνική ομάδα πόλο γυναικών Καμμένου και Πυρπυρής

Το διάστημα της παρουσίας τους στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής ομάδας πόλο γυναικών το ελληνικό "δίδυμο" οδήγησε τη "γαλανόλευκη" στην κατάκτηση δύο μεταλλίων σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ένα ασημένιο το 2022 στο Σπλιτ και ένα χάλκινο τον Ιανουάριο του 2024 στο Αϊντχόφεν, την τέταρτη θέση του Πασγκοσμίου Πρωταθλήματος στην Ντόχα και φυσικά την επιστροφή της Ελλάδας σε Ολυμπιακούς Αγώνες ύστερα από 16 ολόκληρα χρόνια και τρεις διαδοχικούς αποκλεισμούς.

Η Αλεξία Καμμένου και ο Τάσος Πυρπυρής σε κοινή τους δήλωση μετά το "διαζύγιο" με την Εθνική ομάδα πόλο γυναικών ανέφεραν μεταξύ άλλων ότι όλοι κρίνονται από τα αποτελέσματα και το έργο τους, τόνισαν ότι υλοποιήθηκε ένα ταξίδι με πίστη, σεβασμό και μοναδικό μέλημα το κοινό καλό, ενώ κατέληξαν λέγοντας πως "σεβαστή η τελεσίδικη απόφαση του προέδρου, παρά το γεγονός ότι η πορεία μας στην Εθνική ομάδα θα άξιζε διαφορετικής αντιμετώπισης".


Η κοινή δήλωση της Αλεξίας Καμμένου και του Τάσου Πυρπυρή:

"Το ταξίδι μας με την Εθνική γυναικών, που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2022, έφτασε στο τέλος του. Ένα ταξίδι που πήγε όπως το ονειρευτήκαμε και το υλοποιήσαμε όλοι μαζί με πίστη, σεβασμό και μοναδικό μέλημα το κοινό καλό. Όλοι κρινόμαστε από τα αποτελέσματα και το έργο μας.

Ευχαριστούμε όσους μας στήριξαν σε αυτήν την τόσο κρίσιμη περίοδο για την Εθνική μας ομάδα και ευχόμαστε μέσα από την ψυχή μας να παραμείνει η ομάδα μας ψηλά! Σεβαστή η τελεσίδικη απόφαση του προέδρου, παρά το γεγονός ότι η πορεία μας στην Εθνική ομάδα θα άξιζε διαφορετικής αντιμετώπισης".

kammenou_purpurhs