Οι Λος Άντζελες Κλίπερς θα ξεκινήσουν τη νέα σεζόν στο NBA παίζοντας στο ολοκαίνουριο γήπεδο τους, το "Intuit Dome", Τα ανεπίσημα εγκαίνια έγιναν στο πρόσφατο φιλικό απέναντι στους Ντάλας Μάβερικς.

Το γήπεδο κόστισε 2 δις δολάρια και οι Κλίπερς το εγκαινίασαν στο φιλικό με τους Ντάλας Μάβερικς. Οι φίλαθλοι προσπαθούσαν να συγκεντρωθούν στην αναμέτρηση, αλλά οι τρισδιάστατες οθόνες, ο κρυστάλλινος ήχος και το απίστευτο show τους πήρε τα… μυαλά.

Ο Τζέιμς Χάρντεν δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του. Αφού πρώτα όμως, ηγήθηκε μαζί με τον Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ (τέως του ΠΑΟΚ) στο παρκέ και οι Καλιφορνέζοι επικράτησαν των περσινών φιναλίστ των τελικών.



"Το γήπεδο... έτριξε! Ο κόσμος έδειχνε να το απολαμβάνει! Και ήταν απλώς ένα παιχνίδι της Preseason. Είναι σούπερ διασκεδαστικό το να παίζει εκεί. Το να βλέπεις όλο αυτό το show από τις πανοραμικές οθόνες του γηπέδου, τα φώτα και τους οπαδούς να είναι ενθουσιασμένοι, δημιουργεί μια απίστευτη ατμόσφαιρα".

Θα χρειαστεί βέβαια να το συνηθίσουμε λίγο, για να είμαστε πιο... άνετοι. Όπως και να έχει όμως, είμαι απλά ενθουσιασμένος με την όλη ατμόσφαιρα σε αυτό το κτίριο. Νομίζω ότι και η πόλη του Λος Άντζελες είναι ενθουσιασμένη μαζί μου".





Η πρώτη νίκη των Κλίπερς στο νέο γήπεδο



Οι Κλίπερς μπαίνουν σιγά-σιγά σε κανονικούς ρυθμούς ενόψει της έναρξης της κανονικής περιόδου και είχαν εξαιρετικό πρόσωπο κόντρα στους Μάβερικς, τους οποίους νίκησαν με 110-96.

Ο - πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ - Κέβιν Πόρτερ με 18 πόντους, 5 ριμπάουντ και 6 ασίστ ήταν ο κορυφαίος των νικητών, με τον Ντέρικ Τζόουνς να προσθέτει 12 πόντους και τον Τζέιμς Χάρντεν 10 πόντους και 12 ασίστ.

Για τους Μάβερικς - που παρατάχθηκαν χωρίς τους Λούκα Ντόντσιτς και Καϊρί Ίρβινγκ - ο Κουεντίν Γκράιμς είχε 20 πόντους και ο Τζέιντεν Χάρντι 16 πόντους, ενώ ο Κλέι Τόμπσον έμεινε άποντος με 0/9 σουτ.