Ο Εβάν Φουρνιέ ήρθε στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό σε μια κίνηση που προκάλεσε ντόρο στην Ευρώπη και την Euroleague. Ο Γάλλος σταρ, ο οποίος έγραψε ιστορία στο NBA, επέστρεψε στην Ευρώπη εκπληρώνοντας την επιθυμία του να φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Cosmote TV, ο Εβάν Φουρνιέ, αναφέρθηκε στην αγάπη που έχει στην ελληνική μυθολογία, τονίζοντας πως ήθελε να γίνει αρχαιολόγος. Όσο για τις πρώτες στιγμές στον Ολυμπιακό, μίλησε για το τι θέλει ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ενώ έστειλε μήνυμα πως θα τα δώσει όλα για να πάρει τίτλους.

"Η πρώτη μου επαφή με την χώρα ήταν πριν από πολλά χρόνια. Διάβαζα ελληνική μυθολογία και μου άρεσαν τόσο πολύ οι ιστορίες που ήθελα να σπουδάσω πάνω σε αυτό. Να γίνω αρχαιολόγος. Ώσπου άρχισα να ερωτεύομαι το μπάσκετ.

Κι εκεί που διάβαζα ιστορίες για τον Ηρακλή και τον Περσέα, αφιερώθηκα τελικά στο άθλημα που υπηρετώ μέχρι και σήμερα" είπε αρχικά και αναφέρθηκε στην πρώτη επαφή με την Ελλάδα:"Είχα λάβει μέρος σε ένα τουρνουά Παίδων με την εθνική Γαλλίας. Παίξαμε στην Ιταλία αρχικά, στα σύνορα με την Σλοβενία και μερικές μέρες μετά στην Ελλάδα με την εθνική σας. Θυμάμαι τον Χρυσικόπουλο, τον Μαυρογιάννη και τον Αντωνάκη", είπε ο Φουρνιέ.

Ο Φουρνιέ και ο Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα

Αναφορικά με τον Ολυμπιακό και τον Γιώργο Μπαρτζώκα, υπογράμμισε: "Υπηρετούμε ένα επιθετικό σύστημα στο οποίο δεν υπάρχουν συγκεκριμένες θέσεις. Γι' αυτό και κάποιες στιγμές θα πασάρω περισσότερο και άλλες θα σκοράρω παραπάνω. Υπάρχει βέβαια η θέση του πόιντ γκαρντ που είναι διαφορετική από τις άλλες διότι αυτός που αγωνίζεται εκεί κουβαλάει τη μπάλα και δείχνει τα συστήματα. Προσωπικά μπορώ να κάνω πολλές δουλειές στο γήπεδο.

Μαθαίνω ακόμα πως να είμαι πιο αποτελεσματικός στην επίθεση και την άμυνα. Να είμαι καλός συμπαίκτης και να βρίσκω τις ευκαιρίες στο παρκέ. Πρώτα απ' όλα βρίσκεται η ομάδα, στην άμυνα θέλει πειθαρχία και στην επίθεση ευελιξία. Αυτές είναι οι τρεις αρχές που μας ζητάει στο παρκέ".

Οι προσωπικοί στόχοι του Φουρνιέ 

Παράλληλα ο Γάλλος σταρ των "ερυθρόλευκων" αναφέρθηκε και σε προσωπικό επίπεδο για τους στόχους του: "Είμαι μαχητής και θέλω να νικάω από παιδί, είμαι παθιασμένος με το μπάσκετ» δεν θα έχει ιδιαίτερο πρόβλημα να φθάσει σύντομα στο 100% των δυνατοτήτων του. Κι όταν συμβεί θεωρεί πως «θα μπορούμε να κερδίσουμε τα πάντα. Όλους τους αγώνες που παίζουμε, σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχουμε. Αυτός άλλωστε είναι ο στόχος".