Το ξεκίνημα του Σάσα Βεζένκοφ στη δεύτερη θητεία του στον Ολυμπιακό μοιάζει ιδανικό, καθώς ο Βούλγαρος φόργουορντ κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική το βραβείο του MVP στη Euroleague και το τέταρτο σε Ελλάδα και Ευρώπη, δείχνοντας πως επέστρεψε για να πρωταγωνιστήσει.

Ξανά MVP της Euroleague ο Σάσα Βεζένκοφ του Ολυμπιακού

Αν οι αδελφοί Αγγελόπουλοι δεν είχαν κάνει την τελευταία στιγμή την έκπληξη με τον Εβάν Φουρνιέ, τότε η επιστροφή του Σάσα Βεζένκοφ στον Ολυμπιακό θα είχε συζητηθεί πολύ περισσότερο και θα τράβαγε τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της.

Ο Βούλγαρος φόργουορντ ύστερα από έναν χρόνο παρουσίας στο NBA γύρισε ακόμη καλύτερος, παρόλο που δεν είχε τον χρόνο συμμετοχής που θα ήθελε με τη φανέλα των Σακραμέντο Κινγκς. Έβαλε διαφορετικά στοιχεία στο παιχνίδι του και βρήκε ξανά την αγάπη του για το μπάσκετ στον Πειραιά.

Κάτι που δείχνουν και με το παραπάνω οι εμφανίσεις του, με τον Σάσα Βεζένκοφ να βγαίνει για δεύτερη συνεχόμενη φορά MVP της αγωνιστικής στη Euroleague με 31 στο σύστημα αξιολόγησης (PIR) έχοντας σε 23:39 απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο, 22 πόντους, 3/6 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 7/8 βολές, 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα, 6 κερδισμένα φάουλ.

Έχει καταφέρει να βγει ο MVP και στα δύο πρώτα παιχνίδια πρωταθλήματος της Basket League χωρίς να χρειαστεί να ανεβάσει την απόδοσή του απέναντι στο Λαύριο και τον Άρη, ενώ ήταν ο καλύτερος παίκτης της διοργάνωσης στο Super Cup που διεξήχθη στη Ρόδο.

Αν συνεχίσει έτσι ο Βεζένκοφ, θα ανεβαίνει στις θέσεις των MVP της εβδομάδας στη Euroleague, με τον Σέιν Λάρκιν να βρίσκεται στη πρώτη θέση με 17, ενώ ακολουθεί ο Νάντο Ντε Κολό με 16. Ο φόργουορντ των Πειραιωτών έχει 11, αλλά όχι για πολύ... ακόμη.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4wnu3gc0hb5)