Τη δική του προσωπική δικαίωση εν μέρει ζει ο Πολ Πογκμπά, ο οποίος μετά την είδηση για τη μείωση της ποινής του από τέσσερα χρόνια σε 18 μήνες ξεκίνησε να δίνει συνεντεύξεις και να εκφράζει τη θέληση του πως σκοπός του είναι να παραμείνει στη Γιουβέντους και να πείσει τον Τιάγκο Μότα.

Πολ Πογκμπά: "Είμαι τίμιος άνθρωπος και όχι απατεώνας, θέλω να παίξω στη Γιουβέντους"

Σαν κεραυνός εν αιθρία είχε πέσει στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο η είδηση για την τιμωρία του Πολ Πογκμπά, που τον άφηνε εκτός γηπέδων για τέσσερα χρόνια, λόγω της περιβόητης υπόθεσης ντόπινγκ, με τον Γάλλο να προσφεύγει στη δικαιοσύνη για τη μείωση της ποινής.

Κάτι που έγινε πραγματικότητα, καθώς ο CAS έριξε την τιμωρία στους 18 μήνες και αν πάνε όλα καλά, ο ποδοσφαιριστής της Γιουβέντους θα μπορέσει να αγωνιστεί ξανά τον Μάρτιο του 2025, κάτι που τον έχει γεμίσει με αισιοδοξία ενόψει της συνέχειας.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα δίνει τη μία συνέντευξη μετά την άλλη, ενώ αρκετά δημοσιεύματα αναφέρουν πως οι "μπιανκονέρι" δε σκέφτονται σε καμία περίπτωση να τον κρατήσουν στο ρόστερ τους και πως ο Γάλλος ψάχνει να βρει τον τρόπο να μετακομίσει είτε στην πατρίδα του είτε στις ΗΠΑ.

Αναφορικά με το θέμα που τον ταλαιπώρησε, μίλησε στο "SkySports" και ανέφερε πως στόχος του είναι να παίζει και να κερδίζει δίκαια, ενώ δε θα είχε κανένα πρόβλημα να παραδεχθεί πως πήρε φάρμακα για να βελτιωθεί παρά μόνο πως ήταν κάποια συμπληρώματα.

"Δεν θα έπρεπε ποτέ να τεθώ σε αναστολή για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν έχω πάρει ποτέ φάρμακα που βελτιώνουν την απόδοση και δεν το έκανα επίτηδες. Είμαι τίμιος άνθρωπος κι όχι απατεώνας. Μου αρέσει να κερδίζω δίκαια.

Δεν θέλω να λέω πολλά, θα μιλήσω στο γήπεδο και θα με κρίνει ο Τιάγκο Μότα. Ωραία είναι τα λόγια, αλλά θέλω να παίξω και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για τη Γιουβέντους και τη Γαλλία. Είμαι πρόθυμος να χάσω λεφτά μόνο και μόνο για να παίξω ξανά για τη Γιουβέντους. Θέλω να επιστρέψω.

Αυτό που πήρα δεν ήταν για τη βελτίωση της απόδοσης, αλλά απλώς συμπληρώματα. Απλά φυσιολογικά πράγματα για τη βελτίωση της υγείας κι ήταν μια σοκαριστική στιγμή όταν έμαθα ότι είχα βγει θετικός, η τιμωρία δεν θα έπρεπε ποτέ να είναι τέσσερα χρόνια", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πογκμπά.