Αν κάποιοι γνωρίζουν καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον έναν ποδοσφαιριστή, αυτοί είναι οι συμπατριώτες του. Κάτι που ισχύει φυσικά και για τον Αζεντίν Ουναΐ, τον μεσοεπιθετικό του Παναθηναϊκού. Οι άνθρωποι στο Μαρόκο πίνουν τσάι μέντας -αυτό είναι το εθνικό ποτό τους- στο όνομά του και απολαμβάνουν να τον βλέπουν να αγωνίζεται με το εθνόσημο.

Όπως ακριβώς συνέβη το περασμένο Σάββατο στην αναμέτρηση με την Εθνική της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας και την Τρίτη πάλι απέναντι στην ίδια ομάδα. Προχθές ήταν για ακόμα μία φορά πολύ καλός χωρίς να καταφέρει να σκοράρει και η ομάδα του νίκησε με 4-0, ενώ στο πρώτο ματς οι Μαροκινοί είχαν επικρατήσει με 5-0, με δύο γκολ και μία ασίστ από τον ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού.

Ο Αζεντίν Ουναΐ και η αλλαγή σκηνικού στον Παναθηναϊκό

Μια ματιά πάντως σε όσα αναφέρουν οι Μαροκινοί οδηγεί στο συμπέρασμα ότι για αυτούς ο Ουναΐ παραμένει ένα ποδοσφαιρικό μυστήριο. "Ασυνεπής σε επίπεδο συλλόγου σε όλη την καριέρα του, παίρνει μια διαφορετική όψη όταν φοράει τη φανέλα με τα χρώματα της εθνικής ομάδας του Μαρόκου", αναφέρει δημοσίευμα και τονίζει:

"Στη Μασσαλία δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις υψηλές προσδοκίες, είτε βρέθηκε υπό τις οδηγίες του Ιγκόρ Τούντορ ή αργότερα του Μαρθελίνο και του Τζενάρο Γκατούζο. Αυτό το καλοκαίρι, με την άφιξη του Ρομπέρτο ​​Ντε Τσέρμπι, ο Μαροκινός αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να αλλάξει σκηνικό".

Παρά τις δύσκολες στιγμές, ο ποδοσφαιριστής από την Καζαμπλάνκα δεν σταμάτησε ποτέ να λάμπει με τη φανέλα της Εθνικής. Ακόμα και όταν έπαιζε ελάχιστα έως καθόλου σε επίπεδο συλλόγου, στο Μαρόκο ήταν βασικός και αναντικατάστατος. Λες και η φανέλα του Μαρόκου τον ανεβάζει.

Η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Αζεντίν Ουναΐ

"Ο Ουναΐ είναι ένας ταλαντούχος παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Έχει τεχνική δύναμη. Είναι παίκτης παγκόσμιας κλάσης. Χρειάζεται αυτοπεποίθηση, είναι έξυπνος και επιδέξιος", εξήγησε ο Μαροκινός εκλέκτορας Ουαλίντ Ρεγκραγκί, ο οποίος χρειάστηκε επίσης να δικαιολογήσει την απόφασή του να τον καλέσει ακόμη και όταν δεν είχε παίξει για αρκετές εβδομάδες στη Μαρσέιγ.

Η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Ουναΐ δεν πήγε χαμένη και ο άσος του "τριφυλλιού" συνεχίζει να διαπρέπει με το Μαρόκο. Οι τελευταίες παραστάσεις του, όπως ήταν φυσικό, έχουν εξιτάρει τον μαροκινό Τύπο και τους υποστηρικτές του, οι οποίοι τον επαινούν για όσα έκανε στα δύο τελευταία ματς.

Αναφέρουν βέβαια ότι "έχοντας διαπρέψει με το Μαρόκο, ο Αζεντίν Ουναΐ πρέπει τώρα να βασιστεί σε αυτό και να βρει συνέπεια σε επίπεδο συλλόγου -έχει παίξει πέντε ματς με τον Παναθηναϊκό- για να εξασφαλίσει μια θέση σε έναν πιο φιλόδοξο σύλλογο. Σε κάθε περίπτωση, σίγουρα έχει το ταλέντο να το κάνει".

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4oyv1ghdrk1)


Οι συμπατριώτες του θεωρούν ότι ο σταρ της Εθνικής Μαρόκου μπορεί και πρέπει να παίξει σε υψηλότερου επιπέδου πρωτάθλημα από το ελληνικό -χαρακτηρίζουν άλλωστε έκπληξη το γεγονός ότι βρέθηκε στη χώρα μας-, αλλά γνωρίζουν πολύ καλά ότι για να συμβεί αυτό πρέπει να δώσει παραστάσεις και με την πράσινη φανέλα.