Ο Τζορτζ Μπάλντοκ πριν πάει στον Παναθηναϊκό ήταν στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, την φανέλα της οποίας φόρεσε από το 2017 έως το 2024 παίζοντας και στην Premier League. Ο τεχνικός των "λεπίδων", Κρις Γουάιλντερ, αναφέρθηκλε στα συναισθήματα του και αποκάλυψε την κουβέντα που είχαν πριν πει το ναι στην Εθνική Ελλάδας.

Η κηδεία του Τζορτζ Μπάλντοκ θα γίνει στις 30/10 στην Αγγλία. Ο θάνατος του ήταν ένα μεγάλο σοκ για όλους και στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, με την οποία έδωσε πολλές μάχες στους αγωνιστικούς χώρους. Σε αυτό το πλαίσιο μίλησε και ο Κρις Γουάιλντερ, ο οποίος τον γνώριζε πολύ καλά.

Η πρώτη αντίδραση του Γουάιλντερ στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Μπάλντοκ

"Ένιωσα δυσπιστία όταν το έμαθα, δεν υπήρχαν λέξεις, μόνο σοκ. Η σύζυγός μου μίλησε στη γυναίκα του, την ήξερε, όταν είσαι σε μια ομάδα εμπλέκονται και οι οικογένειες, πάνε στα ματς, βλέπεις ανθρώπους σε καθημερινή βάση.

Μετά μίλησα με παίκτες και πρώην παίκτες γρήγορα, ήταν ένα πολύ δεμένο σύνολο. Είναι μια τραγική περίσταση, την οποία έχουμε να διαχειριστούμε όλοι μας. Δεν συνειδητοποιείς πόσο κοντά είναι οι ποδοσφαιριστές, περνούν πολύ χρόνο μαζί.

Η προηγούμενη Πέμπτη ήταν μια δύσκολη μέρα, ειδικά για τα παιδιά, που ήξεραν τον Τζορτζ. Την περάσαμε μαζί.

"Ο Τζορτζ Μπάλντοκ ήταν μαχητής"

Ο Τζορτζ πάλευε για όλα. Δεν ήταν στις ακαδημίες της Μάντσεστερ Σίτι, έπρεπε να παλέψει για όσα πέτυχε, από το ταπεινό του ξεκίνημα στην ΜΚ Ντονς μέχρι να παίξει στην Εθνική Ελλάδας.

Όταν τον είχαν καλέσει, με ρώτησε τι να κάνει και του είπα πως πρέπει να το κάνει. Και το έκανε. Δεν έπαιξε 50 φορές με την Ελλάδα, αλλά η αντίδραση της ομάδας του και της Ομοσπονδίας είπαν μια ιστορία. Είναι σαφές το τι πίστευαν γι’ αυτόν.

Τα συναισθήματα στα αποδυτήρια πρέπει να είναι ισορροπημένα. Θα αναφερθεί, φυσικά και ξέρετε κάτι; Ο Τζορτζ θα γούσταρε να παίξει σε αυτό το ματς, εκτός έδρας με τη Λιντς", είπε ο προπονητής της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση.