Για να κλείσει θέση στους ATP Finals, που θα γίνουν από τις 10 έως τις 17 Νοεμβρίου στο Τορίνο, σε μια σκυταλοδρομία στην οποία υστερεί, παίζει ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ωστόσο εμφανίσεις όπως αυτή απέναντι στον Βραζιλιάνο Τιάγκο Σέιμποθ Γουίλντ, δεν βοηθούν. Ο Έλληνας τενίστας ψάχνει ξεκάθαρα τον εαυτό του μέσα στο κορτ, παρ' όλα αυτά θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να φτάσει στην τελική φάση της διοργάνωσης, στην οποία δίνει ανελλιπώς το "παρών" από το 2019. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4y9kdalu13d)
Ο Τσιτσιπάς είναι αρκετά κάτω από τον Κάσπερ Ρουντ, που είναι έβδομος, και τον Αντρέι Ρουμπλιόφ, που βρίσκεται στην όγδοη θέση. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο τρεις τενίστες, ο Γιανίκ Σίνερ, ο Κάρλος Αλκαράθ και ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ, έχουν εξασφαλίσει τη θέση για το πιο σημαντικό μη Major τουρνουά της χρονιάς. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4yai4h33qt5)
Ωστόσο, μάλλον με την πολύ δύσκολη νίκη επί του Βραζιλιάνου, νούμερου 80 στην παγκόσμια κατάταξη, στην Αμβέρσα, 2-1 σετ (6-7 [5], 6-4, 5-7), σε ένα παιχνίδι που έκανε έξι διπλά λάθη στο σερβίς του, δείχνει να μην μπορεί να βρει τον εαυτό του. Ο Τσιτσιπάς, φυσικά, με τις κοσμογονικές αλλαγές στο αγωνιστικό περιβάλλον του, χρειάζεται ακόμη πολύ χρόνο, αφού έχει περάσει κατάτι περισσότερο από δύο μήνες από το συμβάν με τον πατέρα του στο παιχνίδι με τον Κέι Νισικόρι στο Μόντρεαλ. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4ybfqcaye7l)

Τιάγκο-Τσιτσιπάς: Όλα του... Στέφανου δύσκολα


Στον Τσιτσιπά, πια, όλα φαίνονται βουνό. Ο ρυθμός και τα χτυπήματα είναι δύσκολα, τα υπαρξιακά μέσα στο κορτ ένα αληθινό ζήτημα προς επίλυση, κάτι που δίνει αέρα στους αντιπάλους του. Στην περίπτωση του Τιάγκο, ο Τσιτσιπάς χρειάστηκε να φτάσει στο τελευταίο γκέιμ του παιχνιδιού για το τουρνουά ATP250 ώστε να σπάσει το σερβίς του Βραζιλιάνου και αυτό αφού είχε σώσει δύο ματς πόιντ με το σκορ στο 5-4 εις βάρος του. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4ya7cpg8v6p)
Το μόνο μπρέικ της αναμέτρησης έκανε ο Τιάγκο, που πέτυχε και τον πόντο του παιχνιδιού, στο έβδομο γκέιμ του δεύτερου σετ, κάτι που τον οδήγησε στην κατάκτησή του. Ο Τσιτσιπάς μπόρεσε να πάρει το πρώτο σετ στο τάι μπρέικ και, εν τέλει, να προκριθεί στον τρίτο γύρο του τουρνουά. 

Για να φτάσει στο Τορίνο, όμως, μάλλον θα χρειαστεί ολική μεταμόρφωση.