Ο θάνατος του Τζορτζ Μπάλντοκ στις 9 Οκτωβρίου βύθισε στο πένθος το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, αλλά πιο πολύ τις χώρες στις οποίες αγωνίστηκε, δηλαδή την Ελλάδα και την Αγγλία

Ο Μπάλντοκ ήταν 31 χρόνων και η οδύνη για το χαμό του είναι απροσμέτρητη. Η σορός του επρόκειτο στις 17 Οκτωβρίου να μεταφερθεί στην Αγγλία, με την κηδεία του να είναι προγραμματισμένη για τις 30 Οκτωβρίου. Εξάλλου ο Παναθηναϊκός ζήτησε και πήρε από την ΕΠΟ αναβολή του παιχνιδιού με τον Ατρόμητο για τη φάση των "16" του Κυπέλλου Ελλάδος που ήταν προγραμματισμένο για την ίδια ημέρα, προκειμένου σύσσωμος ο ποδοσφαιρικός σύλλογος, αλλά και στελέχη της Ομοσπονδία, να μεταβεί στην Αγγλία για την κηδεία. 

Πάντως, την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου οι συμπαίκτες του στον Παναθηναϊκό και την εθνική Ελλάδος αποχαιρέτησαν τον Μπάλντοκ. Όπως όλα γίνονται με αξιοπρέπεια και διακριτικότητα, η ιδιωτική τελετή στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών, έξω από την αίθουσα πολιτικών κηδειών, δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Το φέρετρό του, μάλιστα, ήταν τυλιγμένο με την ελληνική σημαία.