Η μάχη για την επιβίωση βγάζει πιο γερά ένστικτα από εκείνη για τα τρόπαια και αυτή ήταν η επωδός στο παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης με τον Παναθηναϊκό AKTOR για την τέταρτη αγωνιστική της Euroleague. Η ομάδα του Τσους Ματέο, που πέρυσι τέτοια εποχή έκανε παρέλαση στη διοργάνωση, ήταν αποφασισμένη να μην υποστεί την τρίτη ήττα της. Οι παίκτες του Αταμάν δεν έβγαλαν τέτοια ένστικτα. Έτσι, όταν ο Παναθηναϊκός τής έβαλε αμφιβολία... Μαΐου, η Ρεάλ έβγαλε αντίδραση. Οι "πράσινοι", που πόρρω απέχουν να βρεθούν σε μια κατάσταση που θα θυμίζει το περυσινό συγκρότημα, έχουν, επίσης, ρεκόρ 2-2. 

Ρεάλ Μαδρίτης-Παναθηναϊκός AKTOR: Οι... ευχάριστοι 28 πόντοι ενεργητικό 

Ο τελικός της "UBER Arena" στο Βερολίνο, στις 26 Μαΐου του 2024, που χάρισε στον Παναθηναϊκό το έβδομο αστέρι, φαίνεται ότι επαναλήφθηκε σε μια πιο ντεφορμαρισμένη έκδοση στη "Winzink" της Μαδρίτης. Ουδείς μπορεί να πει ότι όταν η Ρεάλ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένη και ο Παναθηναϊκός AKTOR έμοιαζε να κρατιέται στη ζωή με... μάσκες οξυγόνου, δεν ήρθαν μνήμες από τον εκπληκτικό τελικό της περασμένης Euroleague. 



Είναι κάποια παιχνίδια, εξάλλου, που κολλούν στο πετσί και δύσκολα τα προσπερνάς. Έτσι, όταν η Ρεάλ προηγήθηκε νωρίς με διψήφιο αριθμό πόντων, 14-3 μόλις 3'28'' από την έναρξη της αναμέτρησης και αύξησε τη διαφορά της ακόμα και στους 14, 19-5, η επίγνωση ότι αυτό είχε γίνει προσφάτως έμοιαζε καθησυχαστική για τον Έργκιν Αταμάν και τους παίκτες του. 

Πράγματι, παρ' ότι ο Τούρκος τεχνικός ήταν απογοητευμένος με την άμυνα των παικτών του, που τους κόστισε 28 πόντους παθητικό στην πρώτη περίοδο, το 28-19 δεν έγινε δεκτό με οιμωγές. Στο Βερολίνο, εξάλλου, ο Παναθηναϊκός AKTOR ήταν πίσω με 12 πόντους και... 38 παθητικό μετά το πέρας του δεκάλεπτου. 

Οι "πράσινοι" βρήκαν λύσεις όπως εκείνη του Χουάντσο, που είχε χέρι-αλφάδι από την περιφέρεια. Έκανε, μάλιστα, ρεκόρ πόντων στη Euroleague, με 16. Εξαιρετικός σε εκείνη την πρώτη περίοδο ήταν και ο Ιωάννης Παπαπέτρου. Οι έξι πόντοι του, που έριξαν και τη διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο, ήταν πολύ σημαντικοί για την οικονομία της αναμέτρησης. 

Πλησίασε επικίνδυνα και σάστισε


Ο Παναθηναϊκός AKTOR πλησίασε προς το Βερολίνο, αφήνοντας το... μπάσκετ να παιχτεί. Οι "πράσινοι" "σφράγισαν" κάνοντας αρκετά σκληρά φάουλ, που τους έλειψαν τόσο την πρώτη όσο και την τρίτη περίοδο, την άμυνά τους. Η Ρεάλ, που έβρισκε συνεχώς την εξτρά πάσα στην άμυνα και ελεύθερα σουτ, έμεινε στους 15 πόντους στη δεύτερη περίοδο. 

Από τη μεριά τους, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν λύσεις από τη ρακέτα. Ο Κέντρικ Ναν έπαιρνε μπρος σιγά σιγά, αλλά όχι και ο Κώστας Σλούκας. Ο τελευταίος είναι φανερά εκτός φόρμας, ωστόσο αυτά αλλάζουν συν τω χρόνω. 

Η τρίτη περίοδος άρχισε με καλούς οιωνούς, ένα τρίποντο του Κέντρικ Ναν που έφερε τη διαφορά στους 2 πόντους, 43-41. 

Ωστόσο, η Ρεάλ λίγο αργότερα "έτρεξε" το πιο σημαντικό επιμέρους σκορ της αναμέτρησης, 16-1, που μετέτρεψε το 50-48 σε 66-49. 



Ο Παναθηναϊκός AKTOR κυνηγούσε, πια, ξεκάθαρα, ωστόσο τα φάουλ, λες και ήταν μίασμα, δεν έκαναν οι παίκτες του Αταμάν.

Παρ' όλα αυτά, τα θετικά μαντάτα ήταν ότι το one man ball, με τον Κέντρικ Ναν, απέδιδε. Οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης τον σταματούσαν με φάουλ νωρίς, μία υιοθετημένη τακτική.

Η Ρεάλ έμοιαζε το αφεντικό της αναμέτρησης. Ωστόσο, τα νέα είναι καλά για τον Παναθηναϊκό AKTOR. Ένα σερί 9-0 που μετέτρεψε το 78-66 σε 78-71 και τον έβαλε στη διεκδίκηση του παιχνιδιού, αλλά και οι έξι πόντοι που βρέθηκε πίσω με 45,4'' για τη λήξη, δείχνουν πως όταν οι παίκτες του Αταμάν βρουν ρυθμό και ξεκινήσουν να νιώθουν την αίσθηση του επείγοντος, οι διαφορές θα είναι πολύ σημαντικές.

Οι διαιτητές: Ράντοβιτς, Βίλιους, Κονσταντίνοβς

Τα δεκάλεπτα: 28-19, 43-38, 70-58, 90-86

Ρεάλ Μαδρίτης (Τσ. Ματέο): Αμπάλδε 13 (3/4 τρίποντα), Καμπάσο 19 (4/6 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 2/2 βολές, 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 2 κλεψίματα), Ράταν-Μέις 4 , Γκονθάλεθ, Χεζόνια 7 (1/4 τρίποντα), Μούσα 15 (3/5 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Ντεκ 11 (2), Ιμπάκα (4 ριμπάουντ), Ταβάρες 8 (6 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Γιουλ 8 (2), Εντιαγέ 5 (1/4 τρίποντα, 6 ριμπάουντ).
Παναθηναϊκός AKTOR (Εργκ. Αταμάν): Μπράουν, Σλούκας 3 (1/1 τρίποντο, 2 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 3 λάθη), Όσμαν 13 (3/5 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Παπαπέτρου 12 (1/2 τρίποντα, 2 ριμπάουντ), Γκραντ 3 (2 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Ναν 23 (7/11 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 3/4 βολές, 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 2 λάθη), Λεσόρ 8 (7 ριμπάουντ), Γκριγκόνις, Ερνανγκόμεθ 16 (4/5 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Μήτογλου, Γιούρτσεβεν 8 (3/9 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 2/4 βολές, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 μπλοκ).