Στο... μικροσκόπιο της UEFA μπήκε η Μπαρτσελόνα! Όπως έγινε γνωστό, ο καταλανικός σύλλογος βρίσκεται σε μπλεξίματα καθώς του επιβλήθηκε πρόστιμο ύψος μισού εκατομμυρίου ευρώ λόγω της παραβίασης του Financial Fair Play μέσω λογιστικών τεχνασμάτων αναφορικά με την αλλοίωση των οικονομικών της στοιχείων, απόφαση που υποστήριξε και το CAS (Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο)!

Η παραβίαση του Financial Fair Play οδήγησε σε τιμωρία τη Μπαρτσελόνα

Την απόφαση της UEFA να τιμωρήσει τη Μπαρτσελόνα με πρόστιμο ύψους μισού εκατομμυρίου ευρώ υποστήριξε και το Αθληικό Διαιτητικό Δικαστήριο το οποίο επιβεβαίωσε ότι οι "μπλαουγκράνα" με τον Τζοάν Λαπόρτα στη θέση του προέδρου, επιχείρησαν να παρουσιάσαν τα έκτακτα κέρδη τους όπως η παραχώρηση του 25% των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, τα οποία προέκυψαν από την πώληση περιουσιακών στοιχείων ως... λειτουργικά έσοδα!

Κάτι το οποίο δεν "ξέφυγε" από την UEFA όπου στην απόφαση αναφέρεται χαρακτηριστικά πως: "η επιτροπή διαπιστώνει ότι η παραβίαση της Μπαρτσελόνα ήταν σκόπιμη", Μάλιστα, αξίζει να τονιστεί ότι η Μπαρτσελόνα είχε τη δυνατότητα να παραδεχτεί το λάθος της και να το διορθώσει, κάτι που αν το έκανε θα μείωνε το πρόστιμο που της επιβλήθηκε από το μισού εκατομμύριο στα.... 80.000 ευρώ!

Σημειώνεται ότι ο CAS υπογράμμισε ότι η Μπαρτσελόνα επέμενε να αποδόσει την πώληση του 15% των δικαιωμάτων της La Liga στην Sixth Street έναντι 267 εκατομμυρίων ευρώ ως λειτουργικά έξοδα, κάτι που επί της ουσίας ενίσχυσε το συμπέρασμα ότι όλα αυτά που έκανε ο καταλανικός σύλλογος ήταν σκόπιμα