Ένα από τα μεγαλύτερα πρότζεκτ που έχει φτιάξει ο Ολυμπιακός στο παρελθόν ακούει στο όνομα του Αλεξέι Ποκουσέφσκι. Ο 22χρονος φόργουορντ έκανε τα πρώτα του βήματα στους "ερυθρόλευκους" και μετά από τέσσερα χρόνια στο NBA επέστρεψε στη Euroleague για λογαριασμό της Παρτιζάν, κάτι που προς ώρας δεν πάει... πολύ καλά.

Περισσότερες τάπες απ' ότι πόντους ο Ποκουσέφσκι στη Euroleague

Γεμάτος με εμπειρίες και μαθήματα γύρισε από το NBA ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι, ο οποίος άκουσε την πρόταση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στην Παρτιζάν, που ούτως ή άλλως είχε αλλάξει ριζικά το ρόστερ της.

Ο Σέρβος φόργουορντ δεν έχει ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς τη νέα... περιπέτεια στη καριέρα του, καθώς ούτε έχει το χρόνο που επιθυμεί - αγωνίζεται περίπου 10 λεπτά ανά παιχνίδι στη Εuroleague - ενώ σε καμία περίπτωση δεν έχει πιάσει καλά στάνταρ απόδοσης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως μετά από τις τρεις αγωνιστικές της διοργάνωσης που έπαιξε, ο Ποκουσέφσκι έχει πετύχει μόλις δύο πόντους (0,7 μέσο όρο) ενώ έχει "σκάσει" τέσσερις τάπες (1,3 μέσο όρο), γεγονός που δείχνει πως κάτι δεν έχει πάει τόσο καλά.

Δεν είναι πως δεν βρίσκει το χώρο να επιτεθεί ή πως δεν παίρνει τις πρωτοβουλίες, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει σε καμία περίπτωση το ταλέντο που τον ξεχώρισε τα προηγούμενα χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί πως αν συμπεριλάβει κανείς και τη θητεία του στον Ολυμπιακό, παραμένουν τα μπλοκ περισσότερα από τους πόντους στη διοργάνωση.