Με καλές προοπτικές για την Καλίτζ άρχισε το παιχνίδι για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σαουδικής Αραβίας με την Αχλί, ωστόσο η εξέλιξή του σηματοδότησε την τέταρτη ήττα για την ομάδα της ελληνικής παροικίας, καθώς οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν με σκορ 3-0. Έτσι, η Καλίτζ έχει πια τέσσερις ήττες και δύο νίκες, ενώ οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν στην τρίτη θέση και τους 10 βαθμούς, πετυχαίνοντας την τρίτη φετινή νίκη τους. 

Ο Κώστας Φορτούνης ξεκίνησε το παιχνίδι και έγινε αλλαγή στο 78΄, ενώ ο Δημήτρης Κουρμπέλης έπαιξε σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Μάλιστα, ο πρώτος είχε την ευκαιρία μόλις στο 10' να βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ, αλλά η εκτέλεση φάουλ του βρήκε το οριζόντιο δοκάρι.

Τα έκρινε όλα η αποβολή

Η ποιοτική διαφορά των δύο ομάδων -ο Ρομπέρτο Φιρμίνο πέρασε αλλαγή για λογαριασμό της Αχλί στον αγωνιστικό χώρο με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, για να κάνει... παρέα στους Ριγιάντ Μαχρέζ, Άιβαν Τόνι και Φρανκ Κέσι- έγινε φανερή μόνο μετά το 53', δηλαδή τη στιγμή της αποβολής του Καλέντ αλ Σουμαΐρι. 

Η Αχλί ευτύχησε να προηγηθεί δύο λεπτά αργότερα, με τον Φιράς αλ Μπουραϊκάν, ενώ στο 70' ο Τόνι πέτυχε το δεύτερο γκολ. Ο Μερίχ Ντεμιράλ έβαλε το τρίτο για λογαριασμό των φιλοξενούμενων στο 74'. Ο Φορτούνης στο 75' και ο Κουρμπέλης στο 79' "κιτρινίστηκαν" από το διαιτητή της αναμέτρησης.