Το δεύτερο σκέλος της τέταρτης αγωνιστικής της Euroleague ξεκίνησε με μία πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση. Η Μονακό υποδέχθηκε την Βίρτους Μπολόνια με τις δύο ομάδες να είναι πολύ κοντά στο σκορ (46-47) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ καλύτερα όμως στο δεύτερο μέρος και πήραν διαφορά επτά πόντων (71-64) στο τέλος της τρίτης περιόδου και ολοκλήρωσαν το θρίαμβο στο τελευταίο δεκάλεπτο, επικρατώντας τελικά με 101-85.

Μικρά σερί για τις δύο ομάδες και προβάδισμα για την Βίρτους

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να έχουν τα δικά τους μικρά σερί στην αναμέτρηση. Από τη μία η Μονακό έβρισκε εύκολα το δρόμο προς το καλάθι με τρίποντα κυρίως του Στραζέλ, ενώ η Βίρτους έβαζε τη μπάλα στη ρακέτα με τον Ζίζιτς για το 9-12 στα πρώτα πέντε λεπτά.



Στη συνέχεια ανέβασε την απόδοση του ο Μάικ Τζέιμς, με τον Αμερικάνο να σταματάει να πασάρει πλέον, αλλά να σκοράρει και να δίνει ένα μικρό προβάδισμα στην ομάδα του (17-16), αλλά ένα σερί του Σενγκέλια έφερε τους φιλοξενούμενους μπροστά με 20-24 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Ξέφυγε η Βίρτους αλλά ο Οκομπό έφερε ξανά στο ματς τη Μονακό

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με τον Ντιουφ να είναι εξαιρετικός κάτω από τη ρακέτα των Ιταλών και να σκοράρει γρήγορα έξι πόντους για να δώσει προβάδισμα 10 πόντων (23-33) έξι λεπτά πριν τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Οι γηπεδούχοι έδειχναν να έχουν προβλήμα στην επίθεση, μέχρι τη στιγμή που πήρε τη μπάλα στα χέρια του ο Έλι Οκομπό, με τον Γάλλο γκαρντ να το παίρνει προσωπικά και με 10 πόντους γρήγορα γρήγορα μείωσε στους 4 (34-38) σε διάστημα μόλις δύο λεπτών.

Η Μονακό φρόντισε να χτυπήσει με τον ίδιο τρόπο την Βίρτους στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με τον Ζαϊτέ να παίρνει πολλές μπάλες από τον Τζέιμς και να τις τελειώνει εντυπωσιακά, με τους Γάλλους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια στο -1 (46-47)


Λόιντ και Ζαϊτέ γύρισαν το παιχνίδι για την Μονακό

Οι Μονεγάσκοι μπήκαν στην τρίτη περίοδο με το πόδι πατημένο στο... γκάζι και τον Ζαϊτέ να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε στο πρώτο ημίχρονο και μ' ένα γρήγορα 10-0 πέρασαν μπροστά στο σκορ με 56-47 πριν καλά καλά συμπληρωθούν τα δύο λεπτά.


Ο Γάλλος σέντερ φρόντισε να αφήσει τη σκυτάλη στον Τζόρνταν Λόιντ, ο οποίος λίγες μέρες μετά την επιστροφή του από το μικρό πέρασμα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ σκόραρε συνεχόμενα και έστειλε τη διαφορά στο +11 (67-56) δύο λεπτά πριν το φινάλε της τρίτης περίοδου.

Η Αρμάνι κατάφερε να ρίξει τη διαφορά στους 5 (69-64), αλλά ένα αχρείαστο φάουλ του Πολονάρα στο Βίτο Μπράουν σχεδόν στην εκπνοή έδωσε εύκολα δύο πόντους στη Μονακό που πήγε στο +7 (71-64) στους πάγκους πριν την τελευταία περίοδο.

Καθάρισε τη νίκη στο τέλος η Μονακό με πρωταγωνιστή τον Μάικ Τζέιμς

O Κορντινιέ επέστρεψε στο παρκέ για την Βίρτους αν και φορτωμένος με φάουλ, αλλά ένα γρήγορο σερί με πρωταγωνιστή τον Μάικ Τζέιμς πήγε ξανά η διαφορά στο +11 (81-70) επτά λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης.

Οι Ιταλοί προσπαθούσαν να ανεβάσουν την πίεση τους στην άμυνα, αλλά τα συνεχόμενα λάθη έφεραν τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ με 15 πόντους διαφορά (89-74), με τον Ομπράντοβιτς να τραβάει μάλιστα στον πάγκο τον Τζέιμς τέσσερα λεπτά πριν το τέλος.

Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι ουσιαστικά, με τη Μονακό να είναι καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο και να "ρεφάρει" γρήγορα την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής από την Μπαρτσελόνα. Από την άλλη η Βίρτους παραμένει στον... πάτο της βαθμολογίας με 0-4 ρεκόρ.


Τα δεκάλεπτα: 20-24, 46-47, 71-64, 101-85