Αναντολού Εφές και ο Ολυμπιακός επιδόθηκαν σε εξόχως συναρπαστική μάχη στην Κωνσταντινούπολη, για την τέταρτη αγωνιστική της Euroleague. Το απίθανο παιχνίδι, που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, ανέδειξε ισόποσα το ατομικό και το ομαδικό ταλέντο, τις δεξιότητες και την προσαρμοστικότητα των παικτών. Εν τέλει, ήταν η παρουσία του Σέιν Λάρκιν και τα λάθη των παικτών του Ολυμπιακού έκριναν την αναμέτρηση, 91-89. 

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να νικήσει ξανά την Εφές. Τελευταία φορά που επικράτησε εκτός έδρας ήταν τον Δεκέμβριο του 2017. Μάλιστα, όταν οι "ερυθρόλευκοι" προηγήθηκαν 23-11 στην πρώτη περίοδο, έμοιαζε να βάζει στις ράγες το ξόρκι. 

Αναντολού Εφές-Ολυμπιακός: Μέχρι να μπει ο Λάρκιν 


Το δεύτερο δεκάλεπτο αποδείχθηκε το κενό διάστημα του Ολυμπιακού στο παιχνίδι. Η ανάταση του Σέιν Λάρκιν, που έκανε μις ματς το μαρκάρισμα του Τάιλερ Ντόρσεϊ, και μερικές επιθετικές επιπολαιότητες από τους "ερυθρόλευκους" έδωσαν στην Αναντολού Εφές να σκοράρει μερικούς εύκολους πόντους. Οι γηπεδούχοι έβαλαν, σε 4'36'' στη δεύτερη περίοδο, 17 πόντους, ενώ σε όλη την πρώτη περίοδο έβαλαν μόλις 11. 



Το 11-23, λοιπόν, έγινε έτσι 28-32. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, πάντως, δεν χρησιμοποίησε σέντερ στο σχήμα σε αυτό το διάστημα που η Εφές μπήκε για τα καλά στο παιχνίδι. Έτσι, έπαιξε με Πίτερς και Πετρούσεφ, μαζί με τους Βιλντόσα, ΜακΚίσικ και Ντόρσεϊ. Αυτό είχε δουλέψει στο παιχνίδι με την Αρμάνι, όμως δεν έγινε το ίδιο και στην Κωνσταντινούπολη. 

Για δεύτερη φορά, πάντως, δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Βεζένκοφ, των 10 πόντων στην πρώτη περίοδο, σε αυτό το διάστημα. 



Ο Ολυμπιακός τελείωσε το πρώτο ημίχρονο με ένα εκπληκτικό στατιστικό, αφού είχε 16 ασίστ για δύο λάθη. Η διαφορά δεν αποτυπώθηκε στους πόντους, πάντως. 

Μπήκε στο κόλπο ο Φουρνιέ 

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας επανέφερε το αρχικό σχήμα, με Γουόκαπ, Φουρνιέ, Παπανικολάου, Βεζένκοφ και Φαλ και η μηχανή επιθετικά συνέχισε να δουλεύει, όμως οι ευκαιρίες, ειδικά πίσω από τη γραμμή, χάνονταν. 

Η Εφές είχε βρει ρυθμό στο σκοράρισμα, κυρίως με τον Λάρκιν και τον Μπράιαντ. Ρολίστες όπως ο Γιλμάζ τής είχαν δώσει πόντους από τη δεύτερη περίοδο, παρ' όλα αυτά, άπαξ και "ξεκλείδωσε" διανοητικά με τις επιλογές της, ήταν βέβαιο ότι θα σκόραρε αφειδώς. 

Ο Ολυμπιακός την έχει πατήσει πολλάκις έτσι στην Κωνσταντινούπολη με το συγκεκριμένο αντίπαλο. Ωστόσο, αρνήθηκε να της παραδώσει τα κλειδιά της αναμέτρησης. 

Οι "ερυθρόλευκοι" δεν είχαν θετικό ποσοστό στα τρίποντα, όμως ο Εβάν Φουρνιέ έβαλε δύο μαζεμένα και με ακόμα ένα λέι απ έφτασε τους εννιά πόντους σερί. Η Έφες αντιδρούσε, μπόρεσε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια, 61-61, αλλά ο Βεζένκοφ έδωσε από τη γωνία ξανά το προβάδισμα για τους "ερυθρόλευκους". 

Ο Φουρνιέ, δε, έφτασε τους 11 πόντους στο δεκάλεπτο, με ένα αριστουργηματικό τρίποντο με τη λήξη της περιόδου. 

Αυτό έμοιαζε με μαχαιριά. Ένα τρίποντο παιχνίδι του Ράιτ και ένα λέι απ του Βιλντόσα, μαζί με την ψυχραιμία του εμβληματικού ΜακΚίσικ, δεν αποθάρρυναν την Εφές. Η επίθεσή της έτρεχε κυριολεκτικά ό,τι επίθεση ήθελε. Από τα isolation των Λάρκιν, Μπράιαντ και Μπομπουά, έως την άλεϊ ουπ πάσα του Αμερικανού πόιντ γκαρντ των Τούρκων στον Πουαριέ, ήταν μαζί χάζι και πονοκέφαλος. 



Ο Ολυμπιακός σκόραρε εξίσου εύκολα. Ο Μπαρτζώκας δοκίμασε για λίγο σχήμα με δύο πάουερ φόργουορντ (Πίτερς και Βεζένκοφ) και σέντερ (Ράιτ), προσπαθώντας να μπερδέψει το σκάουτινγκ της Έφες. 

Το παιχνίδι κατέληξε, όπως έμοιαζε βέβαιο, να παίζεται στη λεπτομέρεια. Η Εφές δεν αστοχούσε. Έτσι, με 3'38'' για τη λήξη, ένα τρίποντο του Μπράιαντ της έδωσε το πρώτο προβάδισμά της στο παιχνίδι, 85-82. 



Ωστόσο, δύο άμυνες του Γουόκαπ στον Λάρκιν και τέσσερις στις τέσσερις βολές από Φουρνιέ και Φαλ έδωσαν ξανά το προβάδισμα στους "ερυθρόλευκους". 

Η Εφές, ωστόσο, ανταπέδωσε τα πυρά. Ο Ολυμπιακός έχασε τη συγκέντρωσή του στο κρισιμότερο σημείο του παιχνιδιού. Μία προσωπική άμυνα του Μπράιαντ στον Φουρνιέ, ένα φλόουτερ του Λάρκιν, ένα γλίστρημα του ΜακΚίσικ και ένα νέο λάθος του Φουρνιέ, έφεραν τη διαφορά στους τρεις, 89-86. 

Ο Γάλλος, που με 20 πόντους έκανε ατομικό ρεκόρ με τον Ολυμπιακό, είχε ένα σχετικά καλό σουτ από τη γωνία ύστερα από τάιμ άουτ με 9,7'' για τη λήξη. Όμως ήταν άστοχο. Με 5'' να απομένουν, ο Νουόρα ευστόχησε σε δύο βολές.