Ο Ερυθρός Αστέρας έχει κάνει το καλύτερο ξεκίνημα από τις 18 ομάδες στη Euroleague, έχοντας το απόλυτο 3/3 στη διοργάνωση. Οι "ερυθρόλευκοι" του Βελιγραδίου υποδέχθηκαν την Μπαρτσελόνα με στόχο να συνεχίσουν το νικηφόρο σερί τους.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και έφτασαν πολύ κοντά σε ακόμη μία νίκη, αλλά λογάριαζαν χωρίς τον... ξενοδόχο Κέβιν Πάντερ, ο οποίος με απίστευτα σουτ στην κανονική διάρκεια και την παράταση έγραψε το τελικό 94-98 για τους "μπλαουγκράνα".

Εξαιρετικό παιχνίδι επιθετικά στο πρώτο δεκάλεπτο

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Μπαρτσελόνα μπαίνει καλύτερα στο παρκέ και τον Κέβιν Πάντερ να έρχεται φουριόζος από το παιχνίδι κόντρα στην Μονακό, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του έξι πόντων (7-13) στα πρώτα τέσσερα λεπτά του αγώνα.

Ο Ερυθρός Αστέρας επέστρεψε και με κύριο εκφραστή τον Νίκολα Κάλινιτς - που αγωνίζοταν κόντρα στην πρώην ομάδα του - γύρισε το παιχνίδι και πέρασε μπροστά για πρώτη φορά στο παιχνίδι (16-15) τρία λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου.



Ένα κρεσέντο του Ιάγκο Ντος Σάντος έξω από τα 6,75 και συνεχόμενα καλάθια του Βέσελι διαμόρφωσαν το 25-26 της πρώτης περιόδου, με τις δύο ομάδες να δείχνουν περισσότερη όρεξη στην επίθεση, παρά να σταματήσουν τον αντίπαλο τους.

Το τρίποντο του ΜακΙντάιρ έδωσε προβάδισμα στον Ερυθρό Αστέρα

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι άμυνες έπαιξαν σιγά σιγά το ρόλο τους με το 7-7 (32-33) στα πρώτα τέσσερα λεπτά της περιόδου, να δείχνει τις προθέσεις των δύο αντιπάλων να μη συνεχίσουν στους ίδιους ρυθμούς και να προσέξουν περισσότερα τα "μετόπισθεν" τους.

Ένα σερί 7-0 των γηπεδούχων τους έβαλε μπροστά στο σκορ με έξι πόντους (39-33), με τον Γκεντράιτις να δίνει λύσεις έξω από τα 6,75, ενώ οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να πιέσουν κάτω από το καλάθι με τον Γουίλι Ερναγκόμεθ.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με άκρως εντυπωσιακό τρόπο, καθώς ο Μίλος Τεόντοσιτς έδωσε με... μπέιζμπολ πάσα στον ΜΑκΙντάιρ στο κέντρο του γηπέδου, εκείνος σηκώθηκε μπροστά σε δύο παίκτες και με απίστευτο τρίποντο έγραψε το 47-44 για την ομάδα του.



Πήρε διαφορά ο Ερυθρός Αστέρας - Μείωσε για την Μπαρτσελόνα ο Μπριθουέλα

Οι "μπλαουγκράνα" μπήκαν πολύ καλύτερα στον αγώνα μετά την ανάπαυλα και με σερί 2-10 πήρε το προβάδισμα με 49-54 στα πρώτα τρία λεπτά της τρίτης περιόδου, με τον Σατοράνσκι να μοιράζει ιδανικά το παιχνίδι στους συμπαίκτες του.

Το δικό του σερί έκαναν από τη πλευρά τους οι "ερυθρόλευκοι" και με... πυροβολισμούς από το τρίποντο έφεραν τη διαφορά στο +9 (65-56) δύο λεπτά πριν το τέλος της περιόδου, με τον Τζόελ Μπολομπόι όμως να συμπληρώνει τα τέσσερα φάουλ και να αποσύρεται στον πάγκο.

Ο Πεναρόγια τότε πέρασε στο παρκέ τον Μπριθουέλα, όπου με δύο προσωπικές ενέργειες μείωσε τη διαφορά στο τρίποντο (66-63) με τη συμπλήρωση 30 λεπτών στην αναμέτρηση, καταφέρνοντας να σώσει κατά πολύ την κακή εικόνα στο μεγαλύτερο μέρος του δεκαλέπτου.

Πάντερ και Ντος Σάντος έστειλαν το παιχνίδι στην παράταση με απίστευτα σουτ

Στην τελευταία περίοδο η ομάδα που βρισκόταν μπροστά στο σκορ άλλαζε συνέχεια, με την Μπαρτσελόνα να προηγείται με 71-72 χάρις σε δύσκολο καλάθι του Βέσελι με έξι λεπτά για το φινάλε της αναμέτρησης και τον Τσέχο να είναι εξαιρετικός.

Ο Κάλινιτς επέστρεψε στο παρκέ για τους γηπεδούχους και τους έδωσε το προβάδισμα με 77-75, αλλά ένα σουτ του Σατοράνσκι από τη γωνία ξαναέβαλε τους "μπλαουγκράνα" σε ρόλο οδηγού στο σκορ με 77-78 τρία λεπτά πριν το τέλος του αγώνα.

Ο Λαπροβίτολα είχε για ακόμη μία φορά ευκαιρία να ισοφαρίσει το παιχνίδι, αλλά αστόχησε στη μία από τις δύο βολές που εκτέλεσε και ο Ερυθρός Αστέρας διατήρησε την ελάχιστη δυνατή διαφορά του ενός πόντου (82-81) ένα λεπτό πριν την κόρνα της λήξης.

Το παιχνίδι για περίπου δέκα λεπτά είχε σταματήσει, με τους διαιτητές να προσπαθούν να βγάλουν άκρη με δύο φάσεις. Τελικά η μπάλα κατέληξε στα χέρια της Μπαρτσελόνα και ο Κέβιν Πάντερ απέδειξε για ποιο λόγο αποκτήθηκε και με τρομερό τρίποντο έκανε το 82-84.



Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος κάλεσε τάιμ άουτ και είπε στους παίκτες του να βρουν ένα εύκολο καλάθι για να πάει το παιχνίδι στην παράταση, με τον Ντος Σάντος να ευστοχεί στο λέι απ για το 84-84 4.5" δευτερόλεπτα πριν το φινάλε του αγώνα. Ο Πάντερ πήρε το τελευταίο σουτ, αλλά αστόχησε και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Ο Πάντερ με απίστευτα σουτ "έσπασε" το αήττητο του Ερυθρού Αστέρα

Οι δύο ομάδες παρά την κούραση τους μπήκαν φουριόζες στην παράταση, με την Μπαρτσελόνα βρίσκει δύο εύστοχα τρίποντα και τον Ερυθρό Αστέρα να βλέπει τον Ντος Σάντος να πετυχαίνει πέντε γρήγορους πόντους για το 93-90 δύο λεπτά πριν το φινάλε της παράτασης.

Ένα τρίποντο από τον Λαπροβίτολα όμως και μία... βόμβα από τον Πάντερ σε λιγότερα από 45" δευτερόλεπτα έφεραν ξανά τους "μπλαουγκράνα" μπροστά στο σκορ ένα λεπτό πριν το φινάλε, σ' ένα παιχνίδι που δε θέλει κανείς να τελειώσει με... τίποτα.

Ο προπονητής των γηπεδούχων πέρασε στο παρκέ τον Νεμάνια Νέντοβιτς που ήταν κακός σε όλο το παιχνίδι κι εκείνος δεν τον δικαίωσε, καθώς έκανε επιθετικό φάουλ, ενώ ο Λαπροβίτολα στην άλλη πλευρά του παρκέ έκανε λάθος.

Οι φιλοξενούμενοι όπως ήταν λογικό έκαναν φάουλ για να αποφύγουν το τρίποντο, ο Ντος Σάντος έβαλε 1/2 βολές, ο Μπολομπόι πήρε το ριμπάουντ αλλά δε βρήκε συμπαίκτη του και ο Κέβιν Πάντερ με λέι απ διαμόρφωσε το τελικό 94-98.


Τα δεκάλεπτα: 25-26, 47-44, 66-63, 84-84, 94-98