Μετά από δύο εβδομάδες ηρεμίας λόγω των εθνικών ομάδων, τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα επέστρεψαν χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις. Η Μπορούσια Ντόρτμουντ αν και δυσκολεύτηκε επικράτησε με 2-1 της Ζανκτ Πάουλι, ενώ το ντέρμπι στη Ligue 1 ανάμεσα στη Μονακό και τη Λιλ έμεινε στο απόλυτο... μηδέν.

Ο Γκιρασί έδωσε τη νίκη στην Ντόρτμουντ απέναντι στην Ζανκτ Πάουλι

Επιστροφή στη δράση και στα τρίποντα για την Μπορούσια Ντόρτμουντ, η οποία κατάφερε έστω και με δυσκολία να κάμψει την αντίσταση της Ζανκτ Πάουλι για την έβδομη αγωνιστική της Bundesliga, με τον Γκιρασί να την... ξελασπώνει στο φινάλε.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 30ο λεπτό, με τον Γκιλαβογκί αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Οι Βεστφαλοί από τη πλευρά τους πίεζαν για να βρουν ένα γκολ και τα κατάφεραν με τον Μπενσελμπαϊνί να κάνει το 1-0 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Παρά την κατοχή και συνεχόμενες επιθέσεις οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να βρουν το δεύτερο γκολ που έψαχναν κι όπως συμβαίνει κυρίως στο ποδόσφαιρο, το δέχθηκαν με τον Σμιθ να κάνει το 1-1 στο 78ο λεπτό.

Ο Μανώλης Σάλιακας αγωνίστηκε ως βασικός για την Ζανκτ Πάουλι και αντικαταστάθηκε στο 82ο λεπτό, με την ομάδα του να δέχεται τελικά το γκολ της ήττας από τον Γκιρασί, με τον επιθετικό από την Γουϊνέα να φτάνει τα επτά γκολ στις τελευταίες έξι εμφανίσεις του στη Ντόρτμουντ και τη χώρα του.

Στο απόλυτο μηδέν Μονακό και Λιλ - Μεγάλο "διπλό" για τη Βαγιαδολίδ

Σ' ένα παιχνίδι χωρίς πολλές φάσεις η Μονακό με τη Λιλ έμειναν στο 0-0, με τους φιλοξενούμενους να χάνουν μία μεγάλη ευκαιρία να μειώσουν τη διαφορά από την κορυφή μιας και αγωνιζόντουσαν για παραπάνω από μισή ώρα με παίκτη παραπάνω.

Οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες στο 61ο λεπτό χάρις σε απευθείας κόκκινη κάρτα του Τέζε, με τον πρώην παίκτη της Αϊντχόφεν να νομίζει πως βρίσκεται σε αγώνες πολεμικών τεχνών, χτυπώντας τον Γκούντμουντσον.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4z5ihdw5nqp)
Η Λιλ πίεσε για να πετύχει το γκολ της νίκης μέχρι το φινάλε, αλλά είχε θέματα στις αντεπιθέσεις της Μονακό, η οποία έχασε τεράστια ευκαιρία να "κλέψει" το τρίποντο με τη συμπλήρωση 90 λεπτών παιχνιδιού, αλλά ο Ζακάρια δεν κατάφερε να νικήσει τον Σεβαλιέ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4z7ww2djsht)
Στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της δέκατης αγωνιστικής στη La Liga η Βαγιαδολίδ πήρε πολύ σημαντικό "διπλό" στην έδρα της Αλαβές με πρωταγωνίστρια τη... βούλα του πέναλτι, μιας και σκόραραν δύο τέρματα από τα 11 βήματα.

Οι γηπεδούχοι πήραν γρήγορα το προβάδισμα με τον Τόνι Μαρτίνεζ στο 6ο λεπτό, με τον πρώην επιθετικό της Πόρτο να βρίσκει τον εαυτό του στην Ισπανία, ενώ ο Σιλά ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους πριν συμπληρωθεί το πρώτο εικοσάλεπτο στην αναμέτρηση.

Η Αλαβές βρήκε και δεύτερο γκολ με τον Γκουρίντι στο 51ο λεπτό, αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ, ενώ ο Αμαλά ήταν εκείνος που έκανε το 1-2 πάλι από εκτέλεση πέναλτι στο 72ο λεπτό, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του.

Η ολική ανατροπή ολοκληρώθηκε τέσσερα λεπτά αργότερα, με τον Σιλά από εκτελεστής να γίνεται... δημιουργός για τον Ανουάρ που έγραψε το 1-3. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν σε 2-3 στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων, ενώ τελείωσαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες χάρις σε αποβολή του σκόρερ.

Πήρε τη νίκη η Λιντς απέναντι στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Τιμήθηκε η μνήμη του Μπάλντοκ

Σ' ένα παιχνίδι που τιμήθηκε για ακόμη μία φορά η μνήμη του αδικοχαμένου Τζορτζ Μπάλντοκ, η Λιντς κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-0 απέναντι στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, της ομάδας που αγωνίστηκε τα περισσότερα χρόνια της καριέρας του ο 31χρονος.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4z64qwr5wox)
Ο αγώνας μπήκε σε δεύτερη μοίρα, με τους γηπεδούχους να πιέζουν από την αρχή για να βρουν ένα γκολ και το κατάφεραν στο 69ο λεπτό, με τον Στρούικ να πετυχαίνει ένα πολύ όμορφο γκολ, το οποίο ήταν το πρώτο που δέχθηκαν οι φιλοξενούμενοι μετά από 11(!) αγωνιστικές ώρες.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4z832v85aex)
Η Σέφιλντ πίεσε για να ισοφαρίσει, αλλά άφησε αρκετά κενά στην άμυνα της στο φινάλε. Το γεγονός αυτό εκμεταλλεύτηκε ο Ζόσεφ, με τον 20χρονο Ισπανό επιθετικό να κάνει το 2-0 και να δίνει τη νίκη στη Λιντς που "έπιασε" την αντίπαλο της στη δεύτερη θέση της Championship.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4z8t699dbbd)