Έπειτα από τέσσερα παιχνίδια στη Euroleague, πρέπει τουλάχιστον να υπάρξει μεταβλητή στην προλεκτική για τη διοργάνωση. Δεν έπαψαν, εξάλλου, να είναι φαβορί ο Παναθηναϊκός AKTOR και ο Ολυμπιακός. Όμως, δεν είναι τα οχήματα που οι φίλαθλοι είχαν πλάσει στο μυαλό τους να παίρνουν τους πάντες και τα πάντα στο διάβα τους. 




Πριν τη διοργάνωση, οι "πράσινοι" και οι "ερυθρόλευκοι" ήταν, με αυτήν τη σειρά, τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Αυτό δεν έχει αλλάξει αισθητά, ωστόσο σίγουρα υπάρχει μετατόπιση. Αλλιώς, για δύο ομάδες που έχουν ρεκόρ 2-2, δεν θα μπορούσε να γίνει. 

Euroleague: Το δύσκολο πρόγραμμα 

Τα επόμενα τρία παιχνίδια είναι πολύ κρίσιμα και για τους δύο. Ο πιο σημαντικός λόγος για αυτό, φυσικά, είναι πως μετά το πέρας τους θα διαξιφίσουν. Η αναμέτρησή τους στο ΟΑΚΑ (8/11-21:15) μπορεί να έχει για αμφότερους μια ζωογόνο υπόσταση. 

Την προσεχή εβδομάδα, ο Ολυμπιακός έχει φαινομενικά πιο εύκολη αποστολή, αφού παίζει με την Μπάγερν (η οποία πάντως έχει επίσης 2-2) στο Μόναχο (25/10-21:45). Από τη μεριά του, ο Παναθηναϊκός AKTOR θα πάει στην αφιλόξενη Κωνσταντινούπολη για να αντιμετωπίσει μία Φενέρμπαχτσε που έχει επίσης διακλαδώσεις στην απόδοσή της. Τέτοια είναι η απόσταση, που ουδείς μπορεί να πει σε τι κατάσταση είναι. 




Η τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου, πάντως, είναι η πιο κρίσιμη. Ο Ολυμπιακός έχει σοβαρό ισπανικό πέρασμα, που θυμίζει την εκκίνηση της σεζόν 2022-23. Οι "ερυθρόλευκοι" θα φιλοξενήσουν τη Ρεάλ Μαδρίτης στις 29 Οκτωβρίου (21:15). Την επομένη (30/10-21:15), η ομάδα του Έργκιν Αταμάν θα έχει ματς που προοιωνίζει εύκολο, στο Μαρούσι με τη Βιλερμπάν

Μία ημέρα μετά, ο Ολυμπιακός θα έχει στο ΣΕΦ την Μπαρτσελόνα (21:00), ενώ ο Παναθηναϊκός AKTOR θα παίξει την πρώτη μέρα του Νοεμβρίου στην "καυτή" "Αλεκσάνταρ Νίκολιτς" με τον Ερυθρό Αστέρα, που τώρα έχει 3-1. 

Φυσικά, το ντέρμπι της 8ης Νοεμβρίου (21:15) δεν θέλει... επιπλέον τεστοστερόνη. Ωστόσο, εφόσον στραβώσει η κατάσταση και για τους δύο μπορεί να είναι ζωτικής φύσεως.