Με εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε η όγδοη αγωνιστική της Premier League, με την Τότεναμ να θριαμβεύει απέναντι στη Γουέστ Χαμ σ' ένα παιχνίδι που δεν ήθελες να τελειώσει. Τα "σπιρούνια" μπορεί να βρέθηκαν πίσω στο σκορ χάρις σε γκολ του Κούντους, αλλά γύρισαν το παιχνίδι και πλησίασαν την εξάδα της βαθμολογίας.

Πολιορκία της Τότεναμ στα καρέ της Γουέστ Χαμ και 1-1 ημίχρονο

Ο αγώνας ξεκίνησε με την Τότεναμ να μπαίνει δυνατά και να πιέζει με συνεχόμενα κόρνερ για να βρει το γκολ, αλλά εκείνη που δημιούργησε τη πρώτη μεγάλη φάση στο 10ο λεπτό ήταν η Γουεστ Χαμ με τον Κούντους να κάνει το σουτ στην κίνηση, αλλά ο Βικάριο έδιωξε σε κόρνερ.

Τα "σπιρούνια" συνέχισαν να έχουν το ρυθμό του αγώνα και να προσπαθούν να απειλήσουν τον Αρεολά, ο οποίος έκανε αρκετά λάθη με τη μπάλα στα πόδια, αλλά για καλή του τύχη είδε το εντυπωσιακό σουτ του Σον να πηγαίνει ελάχιστα άουτ από την εστία του.

Το γκολ τελικά το πέτυχαν τα "σφυριά" με τους ίδιους πρωταγωνιστές της φάσης του 10ου λεπτού. Ο Μπόουεν "ζάλισε" τον Ουντόγκι από τη δεξιά πλευρά, έκανε τη παράλληλη σέντρα και ο Κούντους αυτή τη φορά έκανε το 0-1 πριν τη συμπλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου.

Οι γηπεδούχοι έδειχναν πως μπορούσαν να φτάσουν χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία στην εστία των αντιπάλων, με τον Αρεολά όμως να κάνει μία άκρως εντυπωσιακή απόκρουση στο σουτ του Πέδρο Πόρο, με τη μπάλα να κοντράρει στα πόδια του Ροντρίγκες και να κάνει ακόμη δυσκολότερη την επέμβαση του.

Η πίεση τελικά απέδωσε καρπούς για την Τότεναμ, που κατάφερε στο 36ο λεπτό να φέρει το παιχνίδι στα ίσα, χάρις στην ατομική ενέργεια και το πολύ καλό σουτ του Κουλουσέφσκι, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με 1-1 και 14(!) κόρνερ για τις δύο ομάδες.

Τρία γκολ σε δέκα λεπτά για την Τότεναμ και τους ζυγούς... λύσατε

Το πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κανείς ως παράσταση για ένα ρόλο για τους γηπεδούχους, οι οποίοι στην πρώτη τους ουσιαστική φάση στο 52ο λεπτό βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα, με τον Μπισούμα να νικάει τον Αρεολά από κοντά.

Σα να μην έφτανε αυτό, τρία λεπτά αργότερα ο Σον βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση απέναντι στον Γάλλο τερματοφύλακα, σούταρε η μπάλα κόντραρε στα πόδια του Τοντιμπό και κατέληξε στα δίχτυα των φιλοξενούμενων για το 3-1.

Η πολιορκία των "σπιρουνιών" δε σταματούσε με τίποτα και με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού, ο Σον βρήκε δίχτυα μετά από εντυπωσιακό κλέψιμο και ασίστ του Σαρ - που πέρασε στη θέση του Μάντισον - και άλλαξε την εικόνα της ομάδας του Άγγελου Ποστέκογλου.

Ο Κούντους χάλασε στο φινάλε την ωραία εικόνα του παιχνιδιού 

Ο Λοπετέγκι αποφάσισε να ψάξει να βρει στον πάγκο του τις λύσεις που θα τον βάλουν ξανά στο παιχνίδι, αλλά η Τότεναμ δεν αστειευόταν και έφτασε πολύ κοντά και σε πέμπτο τέρμα, αλλά το σουτ στην κίνηση του Νοτιοκορεάτη παιχταρά της βρήκε το δοκάρι.

Η Γουέστ Χαμ πήρε τη μπάλα στα πόδια της για να μπορέσει να δημιουργήσει φάσεις, αλλά άφηνε ακόμη περισσότερα κενά στην ήδη ταλαιπωρημένη άμυνα της, με τον Βέρνερ να φτάνει πολύ κοντά στο γκολ, αλλά η κεφαλιά του πέρασε παράλληλα με την εστία του Αρεολά στο 75ο λεπτό.

Ο Μαυροπάνος πέρασε κι εκείνος ως αλλαγή για να... σουλουπώσει κάπως την κακή εικόνα των "σφυριών". Εκεί που το παιχνίδι έμοιαζε πως είχε τελειώσει, ο Κούντους που ήταν μακράν ο καλύτερος της ομάδας του τα έκανε όλα... ρημαδιό.

Αρχικά έκανε ένα φάουλ στον Βαν Ντερ Βεν τον οποίο και κλώτσησε, ενώ στη συνέχεια χτύπησε στο πρόσωπο τόσο τον Ολλανδό αμυντικό αλλά και τον Σαρ, με τον διαιτητή να του δείχνει την κόκκινη κάρτα μετά από παρέμβαση και του VAR.