Από την μια ο Πανσερραϊκός έψαχνε το τρίποντο για να "ξεκολλήσει" από την τελευταία θέση της βαθμολογίας, από την άλλη ο Βόλος ήθελε να "χτίσει" πάνω στο διπλό που πήρε στο Περιστέρι για να συνεχίσει στα... θετικά αποτελέσματα. Η "μάχη" στο Πανθεσσαλικό για την 8η αγωνιστική της Super League βρήκε μεγάλους κερδισμένους τους Σερραίους που με καλή εμφάνιση επικράτησαν με 1-0 χάρη στο "χρυσό" γκολ του Μπετανκόρ ο οποίος βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα για τέταρτη σερί αγωνιστική μετά από εκδήλωση επίθεσης... σεμιναρίου!

Οι γηπεδούχοι αν και σκόραραν στο 89' με τον Κόντε, το γκολ ακυρώθηκε λόγω οφσάιντ, ενώ τρία λεπτά αργότερα (86') οι φιλοξενούμενοι "άγγιξαν" το 0-2 με σουτ του Σαλαζάρ που "σταμάτησε" στο δοκάρι! Μάλιστα, στο 90+3' οι Θεσσαλοί είχαν τεράστια διπλή ευκαιρία για να ισοφαρίσουν έχοντας και δοκάρι στο 90+3' σε σουτ του Ασεχνούν. Φυσικά πριν από τη σέντρα του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αδικοχαμένου Τζορτζ Μπάλντοκ.

Πλέον, με την πολύτιμη του αυτή νίκη ο Πανσερραϊκός "ξεκόλλησε" από την τελευταία θέση της βαθμολογίας και ανέβηκε στους 7 βαθμούς, τόσους όσους έχει και ο Βόλος. Την επόμενη αγωνιστική, οι Σερραίοι ετοιμάζονται για "μάχη" με την ΑΕΚ στην έδρα τους, ενώ οι Θεσσαλοί θα υποδεχθούν τον Παναιτωλικό στο "Πανθεσσαλικό".

"Απέδρασε" με το διπλό από το Βόλο ο Πανσερραϊκός που "ξεκόλλησε" από την τελευταία θέση

H πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήρθε στο 10ο λεπτό από τον Πανσερραϊκό με πρωταγωνιστή τον Φαρές ο οποίος εξαπέλυσε δυνατό σουτ από τα όρια της περιοχής, σε μια φάση που ο γκολκίπερ του Βόλου, Κόβατς έδειξε τα φοβερά αντανακλαστικά του και εξουδετέρωσε τη φάση κρατώντας το μηδέν για την ομάδα του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4zunix0000p)
Στο 19ο λεπτό ήρθε η... απάντηση από τους γηπεδούχοις οι οποίοι έφτασαν κοντά στο 1-0 με τον Κόμπα ο οποίος μετά από βαθιά μπαλιά δοκίμασε δυνατό σουτ υποχρεώνοντας σε σπουδαία επέμβαση τον Γκουσασβίλι που... γλίτωσε την ομάδα του από το γκολ. Δυο λεπτά αργότερα, οι Θεσσαλοί απείλησαν εκ νέου με τον Άλτμαν ο οποίος επιχείρησε σουτ εκτός περιοχής όμως ο Γκουγκεσασβίλι είχε ξανά απάντηση, ήταν σωστά τοποθετημένος και μπλόκαρε τη μπάλα "καθαρίζοντας" τη φάση.  

Το παιχνίδι ισορροπούσε όσο κυλούσαν τα λεπτά, ο Βόλος είχε περισσότερο τη μπάλα στα πόδια του και την πρωτοβουλία των κινήσεων, ενώ λίγο έλειψε να περάσει μπροστά στο σκορ στο 33ο λεπτό με τον Τομάς ο οποίος βρήκε χώρο εκτός περιοχής και εξαπέλυσε φοβερό σουτ όμως η μπάλα δεν του έκανε το... χατίρι και κατέληξε ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι του Κόβατς.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4zv2qmwlfp5)
Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους, στο 41ο λεπτό, ο Πανσερραϊκός είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Ντέλετιτς ο οποίος σε πρώτο χρόνο επιχείρησε κοντινό πλασέ από δύσκολο σημείο, ο Κορέα έδιωξε και στην επαναφορά ο Μπετανκόρ "νικήθηκε" από τους αμυντικούς του Βόλου πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4zvoakszryp)
Το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους βρήκε τον Πανσερραϊκό να είναι "φουριόζος" και να σημειώνει τη μια ευκαιρία μετά την... άλλη! Αρχικά στο 53ο λεπτό με τον Χαντάκια ο οποίος πήρε την κεφαλιά από την καρδιά της περιοχής όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Κόβατς και ένα λεπτό αργότερα (54') με τον Μπετανκόρ ο οποίος έφυγε στην κόντρα, πλάσαρε όμως ο Κόβατς ήταν εκεί για να κρατήσει το μηδέν με σωτήρια απόκρουση.

Με... πατημένο το γκάζι οι φιλοξενούμενοι είχαν τα ηνία του παιχνιδιού και δημιουργούσαν διαρκώς κινδύνους στα καρέ των φιλοξενούμενων σημειώνοντας νέα φάση στο 60ο λεπτό με τον Ντέλετιτς ο οποίο μετά από υπέροχη κάθετη του Τομάς σούταρε και ο Κόβατς με μια ακόμη εντυπωσιακή επέμβαση έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ.

Το γκολ που τόσο έψαχνε ο Πανσερραϊκός εντέλει ήρθε στο 63ο λεπτό με τον αρκετά δραστήριο Μπετανκόρ. Σε εκδήλωση επίθεσης για... σεμινάριο, ο Τομάς με κεφαλιά βρήκε τον Ντέλετιτς ο οποίος με τη σειρά του... σέρβιρε τη μπάλα στον Ισπανό που σημάδεψε σωστά για το 0-1 το οποίο ήταν και το πέμπτο του φετινό τέρμα.

Φανταστική ομαδική ενέργεια από τον Πανσερραϊκό και 0-1 στον Βόλο με τον Μπετανκόρ. Ο Τομάς με κεφαλιά βρήκε τον Ντέλετιτς, εκείνος έβγαλε κάθετα στον 31χρονο Ισπανό και εκείνος σημάδεψε σωστά πετυχαίνοντας το πέμπτο του γκολ φέτος, ενώ αξίζει να τονιστεί ότι σκόραρε για τέταρτη συνεχόμενη αγωνιστική.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4zw4ze30xqh)
Ο Βόλος αν και πίεζε για να βρει την ισοφάριση και να περάσει στην... αντεπίθεση δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια μεγάλη ευκαιρία η οποία ήρθε ξανά από την πλευρά του Πανσερραϊκού ο οποίος "άγγιξε" το 0-2 στο 86' με τον Σαλαζάρ ο οποίος μετά από πάσα του σκόρερ Μπετανκόρ επιχείρησε σουτ στην κίνηση το οποίο σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Κόβατς.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4zwjkhen649)
Στο 89' οι γηπεδούχοι βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον άλλοτε επιθετικό του ΠΑΣ Γιάννινα, Πέδρο Κόντε ο οποίος πήρε το ριμπάουντ μετά από απόκρουση σε σουτ εκτός περιοχής του Βιγιαφάνες, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα ωστόσο το γκολ του ακυρώθηκε λόγω του ότι ήταν εκτεθειμένος.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4zwo55rxskp)
Στα εναπομείναντα λεπτά, υπήρξε ένας "καταιγισμός" ευκαιριών από την πλευρά του Βόλου που "πολιορκούσε" τα αντίπαλα καρέ και είχε τεράστια διπλή ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 90+3'. Αρχικά με σουτ του Μεντιέτα που εξουδετερώθηκε και στη συνέχεια της φάσης με σουτ του αμαρκάριστου Ασεχνούν ο οποίος είδε την προσπάθειά του να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Πανσερραϊκού!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4zwsrnrbb7d)

ΒΟΛΟΣ (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Κόβατς, Σούντγκρεν, Κορέα, Καλογερόπουλος, Φεράρι, Τσοκάνης (73΄Τσοκάνης) Μπερναντού, Μεντιέτα, Κομπά, Άλτμαν (56΄Βιγιαφάνιες), Κόσζτα (87΄Ασενχούν). 

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Χουάν Φεράντο): Γκουγκεσασβίλι, Δεληγιαννίδης, Μπέργκστρομ, Ντάβιντσον, Φαρές, Περούτσι, Λιάσος (59΄Ζελέν), Χαντάκιας (82΄Καρασαλίδης), Ντέλετιτς (74΄Σαλαζάρ), Τομάς (82΄Χατζηστραβός), Μπετανκόρ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4zy7ajwhatl)