Με όρεξη για καλό ποδόσφαιρο και πολλά γκολ επέστρεψαν από τη διακοπή λόγω εθνικών ομάδων οι ομάδες της Premier League. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε επιτέλους μία νίκη, ενώ σπουδαία "διπλά" με εντυπωσιακό τρόπο πήραν οι Άστον Βίλα, Έβερτον και Λέστερ.

Γλίτωσε κι άλλη κατραπακιά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Παρά το γεγονός πως υπάρχει αρκετή γκρίνια από τη μεγαλύτερη μερίδα των οπαδών για τον Έρικ Τεν Χαγκ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οι "κόκκινοι" διάβολοι ξεκίνησαν εντυπωσιακά το παιχνίδι απέναντι στην Μπρέντφορντ, με τον Λισάντρο Μαρτίνες να χάνει τη πρώτη μεγάλη ευκαιρία.

Οι γηπεδούχοι κοιτούσαν να επιτεθούν κυρίως από τις πτέρυγες, με τον Γκαρνάτσο να παίρνει τις περισσότερες μπάλες και είτε να δημιουργεί είτε να πασάρει, αλλά ο Φλέκεν ήταν εκεί για να τον σταματήσει στις δύο ευκαιρίες που δημιούργησε μέχρι το πρώτο μισάωρο της αναμέτρησης.

Οι φιλοξενούμενοι - που για πρώτη φορά μετά από τέσσερα διαδοχικά παιχνίδια δε σκόραραν στο πρώτο δεκάλεπτο - βρήκαν τη πρώτη τους μεγάλη φάση στο 31ο λεπτό, με τον Νόργκαρντ να κάνει το σουτ, αλλά ο Ονάνα ήταν εκεί για να αποκρούσει.

Ο Γκαρνάτσο συνέχισε να απειλεί, αλλά οι τελικές του προσπάθειες δεν έβρισκαν τον στόχο, με την Μπρέντφορντ να "παγώνει" το Ολντ Τράφορντ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, με τον Πίνοκ να κερδίζει τους πάντες και τρομερή κεφαλιά να "γράφει" το 0-1.

Έπρεπε να ξεκινήσει το δεύτερο ημίχρονο για να μπορέσει τελικά να εκμεταλλευτεί την ανωτερότητα της η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πιο συγκεκριμένα ο Γκαρνάτσο, ο οποίος με πολύ ωραίο σουτ στη κίνηση από τη σέντρα του Ράσφορντ έκανε το 1-1 στο 47ο λεπτό.

Οι "κόκκινοι" διάβολοι συνέχισαν να πιέζουν για να φτάσουν στο δεύτερο γκολ, με τον Μπρούνο Φερνάντες να κάνει ένα αδιανόητο τακουνάκι για τον Χόιλουντ, ο οποίος από κοντά ολοκλήρωσε την ανατροπή για το 2-1 στο 64ο λεπτό του αγώνα, σκορ που έμεινε μέχρι το φινάλε.

Σπουδαία "διπλα" για Μπράιτον και Άστον Βίλα

Εντυπωσιακό και με πολλές φάσεις ήταν το πρώτο ημίχρονο ανάμεσα στη Φούλαμ και την Άστον Βίλα για την όγδοη αγωνιστική της Premier League. Οι "κότατζερς" προηγήθηκαν γρήγορα χάρις σε γκολ του Ραούλ Χιμένεζ που εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του... τερματοφύλακα του.

Οι "χωριάτες" δεν άργησαν όμως να απαντήσουν, καθώς μετά από μία πολύ ωραία ομαδική προσπάθεια η μπάλα βρέθηκε στο Ράμσεϊ εκείνος έδωσε στον Ρότζερς, ο οποίος με λίγη τύχη μιας και η μπάλα κόντραρε στον Μπάσεϊ έκανε το 1-1 πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο στον αγώνα.

Μπορεί οι φιλοξενούμενοι να είχαν τον έλεγχο των κινήσεων και να απειλούσαν για δεύτερο γκολ, αλλά οι γηπεδούχοι έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία για το 2-1. Ο Αντρέας Περέιρα ανέλαβε την εκτέλεση πέναλτι, αλλά ο Εμιλιάνο Μαρτίνες για ακόμη μία φορά στην καριέρα του το απόκρουσε.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα και αφού δεν κατάφεραν να προηγηθούν δύο φορές με τον Γουότκινς, ο Άγγλος επιθετικός το πέτυχε με την τρίτη του προσπάθεια, ύστερα από την εντυπωσιακή εκτέλεση κόρνερ του Τίλεμανς.

Σαν να μην έφτανε αυτό για την Φούλαμ, είδε τον Άντερσεν να μην προλαβαίνει τον Γουότκινς στην αντεπίθεση και να τον ανατρέπει έξω από τη περιοχή, με τον διαιτητή να του δείχνει την κόκκινη κάρτα στο 64ο λεπτό της αναμέτρησης.

Όπως αναμενόταν τα κενά στην άμυνα των γηπεδούχων μεγάλωσαν όσο περνούσε ο χρόνος, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Άστον Βίλα και πέτυχε τρίτο γκολ, με τον Ντιόπ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-3 που δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Χωρίς πολλές φάσεις ήταν το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης απέναντι στην Νιουκάστλ και την Μπράιτον, με τις "καρακάξες" να ζητούν πέναλτι στο 8ο λεπτό, τον διαιτητή να πηγαίνει στο VAR αλλά τελικά να δείχνει πως το παιχνίδι συνεχίζεται κανονικά.

Το ματς έπρεπε να φτάσει στο 33ο λεπτό για να γίνει κάποια αξιόλογη φάση μπροστά στις δύο εστίες, με τον Ισάκ να βρίσκεται μέσα στη περιοχή να σουτάρει, αλλά ο Βερμπούργκεν ήταν εκεί για να τον σταματήσει και να κρατήσει ανέπαφη την εστία του.

Ότι δεν κατάφεραν οι γηπεδούχοι, το πέτυχαν λίγο αργότερα οι φιλοξενούμενοι στην αντεπίθεση, με τον Ρούτερ να κατεβάζει πολύ ωραία τη μπάλα, να βρίσκει τον Γουέλμπεκ, ο οποίος με ωραίο πλασέ έκανε το 0-1 και πέτυχε το τέταρτο γκολ του στην Premier League.

Η Νιουκάστλ ανέβασε τη πίεση της στο δεύτερο μέρος, με στόχο να ισοφαρίσει γρήγορα, αλλά εκείνη που είχε τις ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ ήταν η Μπράιτον, με τον Καντιόγλου να κάνει το σουτ στο 72ο λεπτό, με τη μπάλα να μη καταλήγει στα δίχυα.

Η πίεση από τις "καρακάξες" συνεχίστηκε, αλλά οι "γλάροι" κατάφεραν να κρατήσουν το αποτέλεσμα, με τον Βερμπρούγκεν να δείχνει τους λόγους που είναι ο βασικός τερματοφύλακας στην εθνική Ολλανδίας και να στέλνει την ομάδα του στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας.

Επέστρεψε από την... κόλαση η Λέστερ - Μεγάλη νίκη η Έβερτον

Για πρώτη φορά στη σεζόν η Σαουθάμπτον εκκίνησε την αναμέτρηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς μόλις στο 8ο λεπτό ο Άρτσερ βρήκε τη μπάλα μπροστά και με ωραίο πλασέ έκανε το 1-0 νικώντας τον Χέρμανσεν που δεν είχε κανένα περιθώριο αντίδρασης.

Από τη πλευρά της η Λέστερ, προσπαθούσε να απειλήσει, αλλά μόνο ο Μπουονανότε ήταν εκείνος που δημιουργούσε φάσεις, με τους "Άγιους" να βρίσκουν και δεύτερο γκολ με τον Γουόκερ - Πίτερς να δέχεται την πάσα από τον Αρίμπο και από κοντά "έγραψε" το 2-0 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Ο μοναδικός παίκτης που απειλούσε για τις "αλεπούδες" ήταν κι εκείνος που τις έβαλε ξανά στο κόλπο ενός καλού αποτελέσματος, με τον Μπουονανότε να κάνει γκολ την ασίστ του Φατάου στο 65ο λεπτό της αναμέτρησης.

Οι ισορροπίες άλλαξαν στο 73ο λεπτό, όταν ο Φρέιζερ σταμάτησε τη μπάλα με το χέρι και ο ρέφερι έδωσε πέναλτι και κόκκινη κάρτα. Ο Βάρντι ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε για το 2-2 της ομάδας, που επανήλθε για τα καλά στο παιχνίδι.

Η Λέστερ δε σταμάτησε εκεί και έψαξε την ολική ανατροπή, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο την πίεση της. Η επιμονή της ανταμείφθηκε, με τον Τζόρνταν Αγιού να κινείται έξυπνα μετά την εκτέλεση κόρνερ του Γουινκς και με δυνατό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-3.

Το παιχνίδι ανάμεσα στην Ίπσουιτς και την Έβερτον καθυστέρησε να ξεκινήσει για περίπου 20 λεπτά, λόγω τεχνικών προβλημάτων στο γήπεδο, αλλά αυτό δε δυσκόλεψε τα "ζαχαρωτά" να πετύχουν το γκολ με τον Εντιαγέ για το 0-1.

Οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι στο 29ο λεπτό, με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα, αλλά μετά από παρέμβαση του VAR, αποφασίστηκε πως δεν υπάρχει παράβαση και έτσι έχασαν την ευκαιρία για να ισοφαρίσουν.

Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να πατάνε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και δημιουργούσαν αρκετές απειλές για την εστία του Μούριτς. Σε μία από αυτές βρήκαν και το δεύτερο γκολ πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου με τον Κιν να κάνει το 0-2.