Την ευκαιρία να ανέβει έστω και προσωρινά ξανά στην κορυφή της Premier League ήθελε να εκμεταλλευτεί η Άρσεναλ στον εκτός έδρας αγώνα απέναντι στην Μπόρνμουθ. Οι γηπεδούχοι - που δυσκολεύουν ανέκαθεν τους "μεγάλους" - κράτησαν την ομάδα του Αρτέτα στο 0-0 στο πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος οι "κανονιέρηδες" έχασαν μία σπουδαία ευκαιρία να προηγηθούν με τον Μαρτινέλι, αλλά δε τα κατάφεραν και το πλήρωσαν, με τον Κλάιφερτ να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής και να δίνει τη νίκη στην ομάδα του με 2-0.

Χωρίς φάσεις το πρώτο ημίχρονο - Έμεινε με 10 η Άρσεναλ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να έχουν ως πρωταρχικό στόχο να σταματήσουν η μία την άλλη χωρίς να υπάρχουν πολλές ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με την Άρσεναλ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Οι ισορροπίες όμως άλλαξαν με τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου στον αγώνα, όταν ο Σαλιμπά σταμάτησε την αντεπίθεση των παικτών της Μπόρνμουθ και ο διαιτήτης με τη συμβολή του VAR του έδειξε την κόκκινη κάρτα, αφήνοντας τους "κανονιέρηδες" με παίκτη λιγότερο.

Ο Μικέλ Αρτέτα έκανε γρήγορα την αλλαγή για να φέρει την άμυνα του σε λογικά πλαίσια, με τους γηπεδούχους να χάνουν την πρώτη τους σημαντική φάση στον αγώνα στο 41ο λεπτό, αλλά το σουτ του Ταβερνιέ σταμάτησε πάνω στον Ράγια, με το 0-0 να παραμένει μέχρι το ημίχρονο.

Έχασε την ευκαιρία της η Άρσεναλ - Την πλήγωσε ο Κρίστι με γκολάρα

Με το αριθμητικό πλεονέκτημα να παίζει το ρόλο του η Μπόρνμουθ μπήκε με όρεξη στο δεύτερο ημίχρονο για να βρει το γκολ που θα της κάνει πιο εύκολο τη δουλειά, αλλά η προσπάθεια του Σεμένιο πέρασε αρκετά έξω από την εστία του Ράγια.

Η Άρσεναλ συνέχισε να περιμένει κάποιο λάθος στην άμυνα των γηπεδούχων για να μπορέσει να μπει μπροστά στο σκορ, αλλά το παιχνίδι παιζόταν κυρίως στο χώρο του κέντρου, με τις τακτικές των δύο προπονητών να μοιάζουν... αλάνθαστες μέχρι το 70ο λεπτό.

Μία αδράνεια της άμυνας της Μπόρνμουθ λίγο έλειψε να δώσει το... δώρο στους "κανονιέρηδες", αλλά ο Μαρτινέλι αστόχησε από πλεονεκτική θέση για το 0-1 και στην αμέσως επόμενη φάση η μπάλα φρόντισε να τους... τιμωρήσει.

Οι γηπεδούχοι κέρδισαν το κόρνερ από τα αριστερά, έγινε η πάσα στο πρώτο δοκάρι και ο Κλάιφερτ με εντυπωσιακή κίνηση άφησε στον Κρίστι, ο οποίος είχε περάσει λίγο πριν στον αγωνιστικό χώρο και μ' έναν... δυναμίτη έκανε το 1-0 στο 71ο λεπτό της αναμέτρησης.

Σαν να μην έφταναν όλες οι κακοτυχίες για την Άρσεναλ, ο Κίβιορ - που είχε περάσει αλλαγή μετά την κόκκινη κάρτα - έκανε το λάθος στην άμυνα και ο Ράγια έκανε πέναλτι στον Εβανίλσον. Ο Κλάιφερτ ανέλαβε την εκτέλεση και "έγραψε" το τελικό 2-0 για την ομάδα του.