Με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία θα ταξιδέψει για την Τούμπα η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο Europa League, Βικτόρια Πλζεν που συνέχισε με νίκη τη πορεία της στο πρωτάθλημα, σε αντίθεση με την Μάλμε που άφησε... βαθμούς στην έδρα της Βάστερας.

Συνέχισε με νίκη η Βικτόρια Πλζεν - Έχασε την ευκαιρία να πάρει τον τίτλο η Μάλμε

Την πολύ μεγάλη ευκαιρία να "σφραγίσει" από τώρα ουσιαστικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος Σουηδίας έχασε η Μάλμε, με την πρωτοπόρο να αφήνει βαθμούς στην έδρα της Βάστερας που ετοιμάζει ήδη βαλίτσες για την δεύτερη κατηγορία.

Η προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού (24/10 - 22:00) έχει ουσιαστικά εξασφαλίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος, καθώς ούτε σε ισοβαθμία θα μπορέσει να το χάσει, μιας και η διαφορά τερμάτων που υπάρχει αγγίζει τα 20 γκολ σε σχέση με τους διώκτες της.

Ξεκίνησε καλά την αναμέτρηση απέναντι στους γηπεδούχους και βρήκε γρήγορα το δρόμο προς τα δίχτυα με τον Μποθέιμ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε άριστα την πάσα του Μπολίν και έβαλε μπροστά την ομάδα του στο 16ο λεπτό της αναμέτρησης.

Η συνέχεια όμως δεν ήταν η ίδια για τη Μάλμε, καθώς στο 65ο λεπτό ο Ριμπέιρο - που είχε περάσει ως αλλαγή στο ημίχρονο - ισοφάρισε για την Βάστερας που στο τέλος προσπάθησε για την ολική ανατροπή μιας και χρειαζόταν τους πόντους, αλλά το παιχνίδι έμεινε στο 1-1.

Στην αντίπερα όχθη και την αντίπαλο του ΠΑΟΚ (24/10 - 19:45) στην Τούμπα, η Βικτόρια Πλζεν έστειλε ένα... μήνυμα στο "Δικέφαλο του Βορρά" πως μπορεί να παίρνει νίκες και σε δύσκολες έδρες όπως εκείνη της Οστράβα.

Το δρόμο προς τη νίκη άνοιξε ο Άντου στο πέμπτο μόλις λεπτό του αγώνα μετά από ασίστ του Σόικα, ενώ ο ίδιος παίκτης πέτυχε σε κομβικό σημείο το 0-2, δύο λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, δίνοντας ισχυρό προβάδισμα στην ομάδα του.

Οι γηπεδούχοι - που βρίσκονται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας στην Τσεχία - έκαναν αλλαγές για να μπορέσουν να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω κι ανέβασαν την απόδοση τους. Κατάφεραν μάλιστα να μειώσουν στο 87ο λεπτό με τον Σιν.

Όπως αναμενόταν η Οστράβα ανέβηκε όλη μπροστά για να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά άφησε σημαντικά κενά στην άμυνα της, κάτι που εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ο Γίρκα που έκανε το 3-1 στο 90' και χάρισε ουσιαστικά ακόμη ένα τρίποντο στην ομάδα του.

Ηττήθηκε η Ελσίνκι - Πήρε το πρωτάθλημα στη Φινλανδία η Κουόπιο

Ακόμη ένα παιχνίδι με ελληνικό ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε στην Φινλανδία με την Ελσίνκι να αντιμετωπίζει στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος την Κουόπιο που έπαιζε τα... ρέστα της για την κατάληψη της πρώτης θέσης.

Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Conference League (28/11 - 19:45) ουσιαστικά έκρινε κι εκείνη με το δικό της τρόπο τον τίτλο, καθώς δεν κατάφερε να "κόψει" βαθμούς από την πρωτοπόρο που επικράτησε με 1-0 και νίκησε στο... νήμα την Ιλβ.



Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε ο Πένανεν στο 17ο λεπτό ύστερα από ασίστ του Σισέ, με τις δύο ομάδες να χάνουν αρκετές ευκαιρίες για γκολ, αλλά οι δύο τερματοφύλακες ήταν οι απόλυτοι πρωταγωνιστές του παιχνιδιού.

Η Ελσίνκι - που αντιμετωπίζει τη Ντιναμό Μινσκ - για τη δεύτερη αγωνιστική του Conference πλέον θα σταματήσει να έχει εγχώριες διοργανώσεις, κάτι που θα κάνει πιο... περίεργο το έργο της ομάδας του Ντιέγκο Αλόνσο που δε θα ξέρει σε τι κατάσταση θα είναι όταν την υποδεχθεί.