Με σπουδαίες αναμετρήσεις τελείωσε η δράση του Σαββάτου στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Η Μπάγερν Μονάχου αν και δυσκολεύτηκε στο πρώτο ημίχρονο τελικά έριξε τεσσάρα με χατ τρικ του Κέιν στην Στουτγκάρδη, ενώ με νίκες συνέχισαν τη πορεία τους στη Serie A οι Γιουβέντους και Μίλαν.

Τεσσάρες για Μπάγερν Μονάχου και Μπιλμπάο στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα

Ξανά ισόβαθμη στην κορυφή της Bundesliga μαζί με την Λειψία βρέθηκε η Μπάγερν Μονάχου, η οποία είχε θέματα στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στην Στουτγκάρδη, αλλά κατάφερε χάρις στον Κέιν να φτάσει σε μία ακόμη νίκη.

Το χορό των γκολ άνοιξε ο Άγγλος επιθετικός στο 57ο λεπτό, εκμεταλλευόμενος την ασίστ του Τζόσουα Κίμιχ, ενώ ο ίδιος παίκτης στη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού έδειξε την κλάση του και κάνοντας... ποδαράκια βρέθηκε απέναντι στον Νίμπελ τον οποίο νίκησε για το 2-0.

Ο πρώην επιθετικός της Τότεναμ - που έλειψε από το παιχνίδι της Εθνικής του απέναντι στην Ελλάδα - βρήκε το τρίτο χατ τρικ στη σεζόν, χάρις σε γκολ που πέτυχε στο 80ο λεπτό και έδειξε πως έχει επανέλθει για τα καλά μετά τον τραυματισμό του.

Το... κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο ερχόμενος από τον πάγκο, Κομάν, ο οποίος παρόλο που δεν διανύει την καλύτερη φόρμα της καριέρας του, παραμένει μία πολύ αξιόπιστη λύση για τους Βαυαρούς που κέρδισαν τελικά με 4-0 τη Στουτγκάρδη που ηττήθηκε για πρώτη φορά ξανά από τη πρεμιέρα.

Επιστροφή στις νίκες για την Αθλέτικ Μπιλμπάο στην Ισπανία, με την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε να συνέρχεται από την ήττα... σοκ κόντρα στη Χιρόνα, όπου οι Βάσκοι έχασαν δύο πέναλτι και πολλές ευκαιρίες για να κερδίσουν, αλλά τελικά έφυγαν με άδεια χέρια.

Οι γηπεδούχοι αντιμέτωπισαν την Εσπανιόλ και προηγήθηκαν νωρίς χάρις σε γκολ του Βιβιάν στο έκτο λεπτό μετά την ασίστ του Νίκο Γουίλιαμς, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο αδερφός του που πέτυχε δύο γκολ πριν συμπληρωθεί το μισάωρο για το 3-0.

Τα πράγματα δεν διαφοροποιήθηκαν πολύ στο δεύτερο μέρος, με τον Μπερενγκέρ να δίνει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Μπιλμπάο, κάνοντας το 4-0. Το μόνο που κατάφερε η Εσπανιόλ ήταν να πετύχει το γκολ της τιμής στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Τεγέρο.

Δύσκολες νίκες για Μίλαν και Γιουβέντους στη Serie A

Μετά κόπων και βασάνων κατάφερε να φτάσει στη νίκη απέναντι στην Ουντινέζε η Μίλαν, με τους "ροσονέρι" να επικρατούν με 1-0 παρά το γεγονός πως αγωνιζόντουσαν με παίκτη λιγότερο για παραπάνω από μία ώρα στο παιχνίδι.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4zxti8kuaeh)
Το γκολ της νίκης πέτυχε ο Τσουκουέζε στο 13ο λεπτό της αναμέτρησης, με τον Νιγηριανό εξτρέμ να εκμεταλλεύεται την εντυπωσιακή συνεργασία των συμπαικτών του και αφού βρέθηκε σε θέση βολής πέτυχε το τέρμα που έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4zxqjz6x3ch)
Η Μίλαν παρόλο που έπαιζε με 10 παίκτες χάρις στην αποβολή του Ρέιντερς, έχασε αρκετές ευκαιρίες να σκοράρει με τον Έιμπραχαμ να μπερδεύει τα... πόδια του και να αστοχεί σε άδειο τέρμα στο 75ο λεπτό, στερώντας από τους γηπεδούχους ένα εύκολο γκολ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4zyyw1l5n1d)
H Ουντινέζε ανέβασε τη πίεση της στα τελευταία λεπτά του αγώνα με σκοπό να ισοφαρίσει. Το κατάφερε μάλιστα στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά το τέρμα του Καμπασέλε στις καθυστερήσεις ακυρώθηκε ως οφσάιντ στην αρχή της φάσης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4zzkav1yax5)
Στο άλλο μεγάλο παιχνίδι της ημέρας, η Γιουβέντους υποδέχθηκε τη Λάτσιο και βρέθηκε από νωρίς με πλεονέκτημα στην αναμέτρηση, καθώς το VAR κάλεσε το διαιτητή και τον παρότρυνε να δείξει απευθείας κόκκινη κάρτα στον Ρομανιόλι στο 24ο λεπτό, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d501811sldkp)
Παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα, οι "μπιανκονέρι" δεν είχαν ευκαιρίες για να σκοράρουν, απειλώντας ελάχιστα την εστία του Προβεντέλ. Η μεγαλύτερη φάση των γηπεδούχων ήταν το δοκάρι του Ντούσαν Βλάχοβιτς στο 57ο λεπτό, με τον Σέρβο να αστοχεί από πλεονεκτική θέση.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d503cm9u4p9t)
Παρά την όχι τόσο έντονη πίεση της Γιουβέντους η τύχη στάθηκε σύμμαχος στην ομάδα του Τιάγκο Μότα, καθώς πέντε λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 90' ο Χίλα έστειλε άθελα του τη μπάλα στην εστία της ομάδας του για το τελικό 1-0 που φέρνει τους γηπεδούχους στη κορυφή της βαθμολογίας.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d502o3vq1mdl)