Μπορεί η Θέλτα του Δουβίκα να έβγαλε όλη τη μαχητικότητά της για να κάμψει την αντίσταση της Ρεάλ Μαδρίτης, όμως η ατομική ποιότητα των "μερένχες" ήταν ικανή για να τους οδηγήσει σε ένα ακόμη τρίποντο στην... κούρσα της La Liga. Με πρωταγωνιστές τους Κιλιάν Εμπαπέ και Βινίσιους Τζούνιορ, η "Βασίλισσα" πήρε πολύτιμο διπλό με 1-2 στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής το οποίο την "εκτόξευσε" στους 24 βαθμούς.

Οι Μαδριλένοι που αν και είδαν τους γηπεδούχους να τους ισοφαρίζουν, έβγαλαν αντίδραση πανηγυρίζοντας ένα ακόμη τρίποντο, "έπιασαν" τη Μπαρτσελόνα στη κορυφή η οποία έχει παιχνίδι λιγότερο και αντιμετωπίσει το βράδυ της Κυριακής (20/10) τη Σεβίλλη. Παραλίγο να αποδειχθεί "χρυσή" αλλαγή ο Έλληνας φορ, Τάσος Δουβίκας που έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-2 στο 90+2'.

Η Ρεάλ Μαδρίτης "λύγισε" τη Θέλτα με πρωταγωνιστές τους Εμπαπέ - Βινίσιους

Iσορροπημένο ήταν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά. Αν και η Ρεάλ έμοιαζε πιο απειλητική στο χορτάρι, η Θέλτα έκλεινε καλά τους χώρους και περιόριζε τις επιθετικές αρετές των Μαδριλένων. Παρ' όλα αυτά στο 20ο λεπτό "μίλησε" η απαράμιλλη ποιότητα του Κιλιάν Εμπαπέ ο οποίος εξαπέλυσε ένα φοβερό σουτ εκτός περιοχής με το δεξί, έλυσε τον γόρδιο δεσμό στο ματς και έδωσε το προβάδισμα στη "Βασίλισσα" που πέρασε μπροστά με 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι μπορεί να είχαν τα ηνία στο πρώτο μέρος ωστόσο οι γηπεδούχοι βγήκαν αποφασισμένοι να φέρουν το ματς στα ίσα στο δεύτερο 45λεπτο και το κατάφεραν έξι λεπτά μετά τη σέντρα του αγώνα όταν και στο 51ο λεπτό, μετά από εξαιρετική αντεπίθεση, ο Μινγκέθα γύρισε τη μπάλα στον Σβέντμπεργκ ο οποίος με σουτ στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι ισοφάρισε σε 1-1.


Μπορεί η ομάδα του Δουβίκα να έβγαζε μεγάλη μαχητικότητα στον αγωνιστικό χώρο όμως για ακόμη μια φορά η ατομική ποιότητα των παικτών της Ρεάλ ήταν ικανή για να την οδηγήσει ξανά προς τα δίχτυα. Τρία λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς, ο Λούκα Μόντριτς έδειξε την κλάση του βγάζοντας φοβερή κάθετη πάσα στον... συνήθη ύποπτο Βινίσιους ο οποίος πλάσαρε εύστοχα από πλάγα θέση και έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους "μερένχες" με 1-2.

Η Θέλτα που πίεσε στα τελευταία λεπτά με στόχο να βρει το γκολ της ισοφάρισης - κυρίως με σουτ- για να "κόψει" βαθμούς από τους αντιπάλους της και είχε μεγάλη ευκαιρία με πλασέ του Δουβίκα στο 90+2' δεν κατάφερε να... χαλάσει τα σχέδια της Ρεάλ που "άντεξε" στην πίεση, υπερασπίστηκε το υπέρ της προβάδισμα 2-1 και ετοιμάζεται την επόμενη αγωνιστική για το πρώτο μεγάλο Classico της σεζόν με τη Μπαρτσελόνα.


ΘΕΛΤΑ: Γκουαΐτα, Μανκίγιο (72' Ροντρίγκεθ), Στάρφελτ, Αλόνσο, Άλβαρες, Μπελτράν, Σοτέλο, Μινγκέθα, Μπαμπά (79' Ντουράν), Ιγκλέσιας (79' Δουβίκας), Σβέντμπεργκ (72' Γκονθάλεθ)

ΡΕΑΛ: Κουρτουά, Βάθκεθ, Μιλιτάο, Ρίντιγκερ, Γκαρθία (70' Μεντί), Βαλβέρδε (63' Μόντριτς), Τσουαμενί, Καμαβινγκά (63' Ροντρίγκο), Μπέλιγχαμ, Εμπαπέ (82' Θεμπάγιος), Βινίσιους

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής

Αλαβές - Βαγιαδολίδ 2-3 (6' Μαρτίνες, 90+7' Γκαρθία / 17' πεν. Σιλά, 72' πεν. Αμαλάχ, 76' Ανουάρ)
Αθλέτικ Μπιλμπάο - Εσπανιόλ 4-1 (6' Βιβιάν, 28' 30' Ινιάκι Γουίλιαμς, 55' Μπερενγκέρ / 90+2' Τεχέρο)
Οσασούνα - Μπέτις 1-2 (59' Τορό / 7' Ρόκε, 73' Άβιλα)
Ζιρόνα - Σοσιεδάδ 0-1 (44' Ογιαρθάμπαλ)
Θέλτα - Ρεάλ 1-2 (51' Σβέντμπεργκ / 20' Εμπαπέ, 66' Βινίσιους)
20/10 15:00 Μαγιόρκα - Ράγιο Βαγεκάνο
20/10 17:15 Ατλέτικο - Λεγκανές
20/10 19:30 Βιγιαρεάλ - Χετάφε
20/10 22:00 Μπαρτσελόνα - Σεβίλλη
21/10 22:00 Βαλένθια - Λας Πάλμας