Η League Phase του Europa και Conference League έχει φέρει αρκετούς αντιπάλους στις ελληνικές ομάδες οι οποίες ρίχνουν... ματιές στο τι κάνουν στα πρωταθλήματά τους και σε τι κατάσταση βρίσκονται! Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ, Ρεάλ Σοσιεδάδ υπέταξε 1-0 εκτός έδρας τη Τζιρόνα στη La Liga, η αντίπαλος του Παναθηναϊκού, Ντινάμο Μινσκ που πρωτοπορεί στο πρωτάθλημα της Λευκορωσίας, υπέταξε με 2-0 τη Σλάβια Μοζίρ, ενώ σε... κακό φεγγάρι βρίσκεται η αντίπαλος του Ολυμπιακού, Τβέντε που αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την Βάαλβαϊκ στην Eredivisie ισοφαρίζοντας στο 90+1'.

Νίκες για Ρεάλ Σοσιεδάδ και Ντινάμο Μινσκ - Ισοπαλία... μαχαιριά για Τβέντε

Πολύτιμο διπλό πανηγύρισε στην έδρα της Τζιρόνα η Ρεάλ Σοσιεδάδ που επιβλήθηκε με 2-0 και επέστρεψε στις νίκες σε μια βαθμολογική... ανάσα που χρειαζόταν επειγόντως λόγω του ότι τις πρώτες 9 αγωνιστικές της La Liga είχε πανηγυρίσει μόλις δυο τρίποντα. Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στην 8η αγωνιστική (30/01) της League Phase του Europa League είχε "χρυσό" σκόρερ και... λυτρωτή τον Ογιαρθάμπαλ ο οποίος πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης με κεφαλιά στο 44ο λεπτό μετρά από ωραία σέντρα του Μπαρενετσέα.

Από την άλλη, η Τβέντε αν και προηγήθηκε από το 11ο λεπτό κόντρα στην Βάαλβαϊκ με τον Στάιν, είδε την άμυνά της να παρουσιάζει ξανά θέματα, οι γηπεδούχοι να την "τιμωρούν" δις και να παίρνουν το προβάδισμα με 2-1. Το μοναδικό που κατάφερε να κάνει η αντίπαλος του Ολυμπιακού ήταν να... σώσει τον βαθμό της ισοπαλίας στο 90+1' για το τελικό 2-2 με γκολ του Άιτινγκ.

Σε τρομερή κατάσταση βρίσκεται η Ντινάμο Μινσκ η οποία σημειώνει τη μια νίκη μετά την... άλλη και δείχνει αποφασισμένη για τον τίτλο στη Λευκορωσία καθώς μετά τη νίκη της με 2- επί της Σλάβια Μοζίρ βρίσκεται στην κορυφή του πρωταθλήματος με 56 βαθμούς, τόσους όσους έχει και η δεύτερη Νέμαν Γκρόντνο. Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στη League Phase του Conference League, άνοιξε λογαριασμό στο ματς στο 34' με τον Πιγκάς, ενώ ο Άλφρεντ "κλείδωσε" το τρίποντο στο 74'.