Η Καλαμάτα ήθελε να επιστρέψει ξανά στα… χαμόγελα, η Παναχαϊκή ήθελε να συνδυάσει το ντεμπούτο του Σούλη Παπαδόπουλου με… νίκη! Στο Πελοποννησιακό ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής του Β’ Ομίλου της Super League 2 που δεν υπήρξαν πολλές… συγκινήσεις και αξιόλογες φάσεις, η "Μαύρη Θύελλα" πήρε το τρίποντο  επικρατώντας με 1-0 χάρη στο "χρυσό" γκολ που πέτυχε στο 46ο λεπτό ο επιθετικός της, Γιώργος Παμλίδης.

 Με τους πολύτιμους τρεις βαθμούς μετά από δυο ισοπαλίες, η Καλαμάτα που βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας πίσω από Κηφισιά και Πανιώνιο «σκαρφάλωσε» στους 11 βαθμούς και παραμένει αήττητη, ενώ η Παναχαϊκή που ψάχνει βαθμολογική "ανάσα" παρέμεινε στους τρεις βαθμούς μετά από πέντε αγωνιστικές με απολογισμό μιας νίκης και τεσσάρων ηττών.


Μεγάλη νικήτρια η Καλαμάτα στη "μάχη" της Super League 2 με την Παναχαϊκή

Χωρίς αξιόλογες φάσεις κύλησε το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου όπου οι δυο ομάδες προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο και να επιβάλλουν το παιχνίδι τους όμως ήταν επικεντρωμένες στο πως να διαφυλάξουν τα μετόπισθεν και δεν δημιουργούσαν τις προλυποθέσεις για μεγάλες φάσεις.

Στο 24ο λεπτό, η Παναχαϊκή προκάλεσε... αναταραχή στο καρέ των γηπεδούχων καθώς μετά από βαθιά μπαλιά ο Ρόβας βγήκε σε τετ-α-τετ με τον Κότσαρη όμως ο Έλληνες γκολκίπερ "διάβασε" καλά τη φάση και με σωτήρια επέμβαση κράτησε το μηδέν για την ομάδα του.

Glomex Player(eexbs16lxooqap5, v-d50ilqdfn3op)

Στη μοναδική ευκαιρία της στο πρώτο μέρος η Καλαμάτα κόντρα στη ροή του αγώνα πήρε το προβάδισμα στο σκορ με τον Παμλίδη ο οποίος εξαπέλυσε δυνατό μονοκόμματο σουτ μέσα από την περιοχή στο 45+1’ και «νίκησε» τον Στογιάνοβιτς για το 1-0, ενώ αυτό ήταν το δεύτερο τέρμα του Έλληνα στράικερ μια εβδομάδα μετά από το γκολ που πέτυχε κόντρα στην ΑΕΚ Β΄.

Glomex Player(eexbs16lxooqap5, v-d50jg2flxipt)


Η Παναχαϊκή μπήκε με διάθεση να ισοφαρίσει στο δεύτερο μέρος, ανέβασε τις γραμμές της και είχε πολύ καλή στιγμή στο 57' με τον Αλγκαρανάς ο οποίος βρήκε χώρο και δοκίμασε φοβερό μακρινό σουτ το οποίο πέρασε λίγο δίπλα από την εστία του Στογιάνοβιτς!

Glomex Player(eexbs16lxooqap5, v-d50jmro1kwtt)

Η Καλαμάτα είχε τεράστια ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της στο 80ο λεπτό ξανά με πρωταγωνιστή τον Παμλίδη ο οποίος έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από φάση διαρκείας και επιχείρησε να στείλει τη μπάλα σε κενή εστία όμως αυτή δεν του έκανε το... χατίρι και πέρασε άουτ. Οι φιλοξενύμενοι αν κια προσπάθησαν να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω μέχρι το φινάλε δεν τα κατάφεραν και η Καλαμάτα πανηγυρίσε τους τρεις βαθμούς με το τελικό 1-0.

Glomex Player(eexbs16lxooqap5, v-d50ke4f149rt)


Καλαμάτα (Αναστόπουλος): Κότσαρης, Ουές, Βαλεριάνος (64′ Βασιλαντωνόπουλος), Στρούγγης, Πίρινεν, Μουστακόπουλος (88′ Αναστασόπουλος), Μορέιρα (88′ Γρίβας), Μόρσεϊ (78′ Κατάλντι), Παμλίδης, Μπαράλες (64′ Αλκαρανάς), Μπακαγιόκο

Παναχαϊκή (Παπαδόπουλος): Στογιάνοβιτς, Πανάγου, Λυμπεράκης, Ζαμόρα, Μπαξεβάνος, Κοζορώνης, Παπατόλιος, Πολέττο (46′ Ζέκοφ), Λεσάι (57′ Ντε Τομάς), Νίλι (57′ Τραορέ), Ρόβας (62′ Μαρδιγάλ)

Glomex Player(eexbs16lxooqap5, v-d50km5b7hdx5)