Τα "θέλω" του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ πριν από την έναρξη της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τον Λεβαδειακό για την 8η αγωνιστική της Super League ήταν απλά και συγκεκριμένα: Πρώτον να του έδειχναν στο χορτάρι οι παίκτες του ότι πήραν το μάθημά τους από το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Δεύτερον, να έβλεπε βελτίωση στην αποτελεσματικότητά των "ερυθρόλευκων" ποδοσφαιριστών στην αντίπαλη περιοχή. Και τρίτον, να "καθάριζε" όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το "τρίποντο" η ομάδα του για να έδινε ανάσες σε βασικούς του παίκτες ενόψει του πολύ απαιτητικού προγράμματος των επόμενων τριών εβδομάδων. 

Με το δείκτη του σκορ να βρίσκεται στο 2-0 από το 21', θα περίμενε κανείς ότι ο 63χρονος τεχνικός θα περνούσε ένα ήρεμο απόγευμα, χωρίς να αισθανθεί ξανά το αίμα να του ανεβαίνει στο κεφάλι! Αμ δε... 

Σε άλλο ένα παιχνίδι που έπρεπε να είχαν "καθαρίσει" χωρίς καρδιοχτύπι, οι παίκτες του Ολυμπιακού έπαιξαν με τη φωτιά... σβήνοντας τη μηχανή πριν καν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο, με αποτέλεσμα ο Μεντιλίμπαρ να... βγει από τα ρούχα του μη μπορώντας να πιστέψει την άκρως προβληματική νοοτροπία αρκετών ποδοσφαιριστών του που οδήγησε σε νέα αυτοκαταστροφική εντός έδρας απώλεια βαθμών (2-2). 

Το γρήγορο προβάδισμα στο σκορ του Ολυμπιακού

Με την ατμόσφαιρα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" να είναι αρκετά "βαριά" - καθώς η ποδοσφαιρική μας κοινωνία προσπαθεί ακόμη να συνέλθει από το θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ - οι παίκτες του Ολυμπιακού φάνηκε να έχουν εμπεδώσει απόλυτα την επιθυμία του προπονητή τους. 

enos_leptou_sigi_baldock_olympiakos_levadeiakos_super_league

Όσο ευλαβική ήταν η σιωπή που επικράτησε κατά τη διάρκεια του ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του αδικοχαμένου διεθνή άσου του Παναθηναϊκού, άλλο τόσο... θορυβώδες ήταν το "μπάσιμο" των γηπεδούχων στο παιχνίδι. 

Μόλις στο 2' ο Κάρμο βρήκε με υπέροχη "σαραντάρα" μπαλιά τον Βέλντε, ο Νορβηγός την έστρωσε υπέροχα στον Τσικίνιο και ο Βραζιλιάνος την "έσκαψε" πάνω από το σώμα του εξελθόντα Γκροφ για να "ανοίξει" το σκορ. 

goal_chiquinho_olympiakos_levadeiakos_super_league

Η υπόδειξη του βοηθού για οφσάιντ αποδείχτηκε λανθασμένη (καθώς ο σκόρερ καλυπτόταν από τους κεντρικούς αμυντικούς του Λεβαδειακού) και ο Ολυμπιακός βρήκε πολύ νωρίς το προβάδισμα στο σκορ που τόσο πολύ του είχε λείψει στο 0-0 με τον Παναιτωλικό. 

Οι Πειραιώτες όχι μόνο δεν έριξαν στροφές, αλλά συνέχισαν να αναζητούν μανιωδώς και δεύτερο γκολ, χάνοντες σημαντικές ευκαιρίες στο 12' (όταν ο Γκροφ έσωσε την εστία του σε κεφαλιά του Ελ Κααμπί) και στο 17' (με τον Μασούρα να αστοχεί από το ύψος της περιοχής) και τελικά το βρήκαν από την άσπρη βούλα στο 21'. 

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος υπέπεσε σε καθαρή παράβαση πέναλτι (βρίσκοντας την μπάλα με το χέρι, σε κεφαλιά του Ντόη, τη στιγμή που αυτό ήταν παρατεταμένο και πάνω από το ύψος του ώμου) και ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί διαμόρφωσε με υπέροχη εκτέλεση το 2-0. 

papadopoulos_penalti_olympiakos_levadeiakos_super_league

"Κοιμήθηκε" ο Ολυμπιακός, ανακάτεψαν την παρτίδα Παπαδόπουλος και Ζίνι

Κι ενώ το παιχνίδι έδειχνε να έχει "σβήσει" για τα καλά, το τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου ξύπνησε άπαντες στο Φάληρο. Βλέποντας τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού να... ετοιμάζουν πρόωρα βαλίτσες για το ταξίδι που ακολουθεί στο Μάλμε, ο Νίκος Παπαδόπουλος ανακάτεψε για τα καλά την τράπουλα της δικής του ενδεκάδας προχωρώντας σε διπλή αλλαγή από το 35'. 

gianniotas_tzolakis_olympiakos_levadeiakos_super_league

Η είσοδος του Ζίνι στην αναμέτρηση, μάλλον αιφνιδίασε τους γηπεδούχους, που για δέκα λεπτά έδειχναν... ζαλισμένοι στον αγωνιστικό χώρο του Καραϊσκάκη. Κι αν στο 37' και στο 43 Όζμπολτ και Γιαννιώτας έχασαν αδιανόητες ευκαιρίες μόνοι προ του Τζολάκη, στο τελευταίο λεπτό πριν την ανάπαυλα, ο νεαρός άσος από την Ανγκόλα "χόρεψε" τον Ντόη, υποχρεώνοντας τον διεθνή αμυντικό του Ολυμπιακού να τον ανατρέψει. Καθαρό πέναλτι, εύστοχη εκτέλεση του Όζμπολτ και 2-1... από το πουθενά! 

O Γιαννιώτας τιμώρησε την έλλειψη σοβαρότητας του Ολυμπιακού

Σαν να μην έφτανε το πρώτο σοκ από τη μείωση του σκορ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, στο 57' ακολούθησε και δεύτερο, με τον Γιαννιώτα να νικά με υπέροχη κεφαλιά-ψαράκι τον Τζολάκη και να ισοφαρίζει... παγώνοντας ακόμη περισσότερο την "ερυθρόλευκη" εξέδρα. 

goal_gianniotas_olympiakos_levadeiakos_super_league

Το οξύμωρο του γκολ της ισοφάρισης; Την ώρα που ο άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού έστελνε την μπάλα στα δίχτυα της πρώην ομάδας του, ο Ρόμο βρισκόταν ήδη όρθιος δίπλα στον τέταρτο διαιτητή για τον αντικαταστήσει! Η μπάλα, όμως, δεν βγήκε εκτός αγωνιστικού χώρου για να γίνει η αλλαγή, η παρουσία του Γιαννιώτα στον αγωνιστικό χώρο, πήρε παράταση και κάπως έτσι ήρθε το 2-2 των Βοιωτών! 

"Πνίγηκε" στο άγχος ο Ολυμπιακός, παλικάρι ο Λεβαδειακός

Με το 2-2 και κυρίως τον αδικαιολόγητο τρόπο που προήλθε αυτό, ο εκνευρισμός στις εξέδρες του "Γεώργιος Καραϊσκάκης" ήταν διάχυτος. Βλέποντας τους παίκτες του σε... ύπνωση μετά το πρώτο ημίωρο, ο Μεντιλίμπαρ έψαξε λύσεις κυρίως από το ελληνικό αίμα του ρόστερ του, ρίχνοντας στο παιχνίδι τόσο τον Μπάμπη Κωστούλα, όσο και τον Θανάση Ανδρούτσο που επανεμφανίστηκε και σε επίσημο παιχνίδι της ομάδας του.

Τίποτα, όμως, δεν μπορούσε να αλλάξει το νέο εντός έδρας πατατράκ των "ερυθρόλευκων". Με τον Παπαδόπουλο να "μαζεύει" την ομάδα του θωρακίζοντας τα μετόπισθεν του Λεβαδειακού, ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν κατάφερε να βρει νικητήριο γκολ, αλλά ουσιαστικά ούτε καν το πλησίασε. Μια απόκρουση του Γκροφ σε σουτ του Γιάρεμτσουκ (στο 90+2') και πέραν τούτου ουδέν! Απόλυτα φυσιολογικά το τελικό 2-2, προκάλεσε αρκετές αποδοκιμασίες στο Φάληρο, από τους φίλους της πειραϊκής ομάδας που αδυνατούσαν να πιστέψουν πως ειχαν πεταχτεί άλλοι δύο βαθμοί στα σκουπίδια! 

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ροντινέι (73' Κοστίνια), Κάρμο, Ντόη, Ορτέγκα, Έσε (73' Γκαρθία), Μουζακίτης, Τσικίνιο (62' Κωστούλας), Βέλντε (62' Ανδρούτσος), Μασούρας (85' Γιάρεμτσουκ), Ελ Κααμπί. 
Λεβαδειακός: Γκροφ, Τσάπρας, Παπαδόπουλος (35' Κάτρης), Λιάγκας, Μορέιρα, Τσοκάι. Λομαράνα, Πλέγας (35' Ζίνι), Πεντρόζο, Γιαννιώτας (62' Ρόμο), Όζμπολτ (78' Βήχος).