Οι Γουλβς και η Μάντσεστερ Σίτι αναμετρήθηκαν στο "Μολινό" για την 8η αγωνιστική της Premier League και παρ' ότι το παιχνίδι είχε ξεκάθαρο φαβορί, η εξέλιξή του, και εξαιτίας της σπουδαίας εμφάνισης του Ζοσέ Σα, ήταν εντελώς διαφορετική. Η Σίτι βρήκε γκολ στο 90+5' με την κεφαλιά του Τζον Στόουνς. Το δράμα στις καθυστερήσεις, πάντως, ήταν φοβερό, αφού το γκολ αρχικά ακυρώθηκε για εμπλοκή του ακάλυπτου Μπερνάρντο Σίλβα στη φάση, πριν... πει την αλήθεια ο VAR. 

Η Σίτι έγινε η τρίτη ομάδα στην Premier League που ξεπέρασε τα 30 διαδοχικά παιχνίδια χωρίς ήττα, φτάνοντας τα 31. 

Μετά το γκολ αργά με την Άρσεναλ, οι "πολίτες" σώθηκαν το διάστημα που κάποτε έμοιαζε... αποκλειστικό προνόμιο των συμπολιτών τους. Ήταν, βεβαίως, ένα παράσημο για την πίεση που άσκησαν και τον τρόπο που έκλεισαν τους γηπεδούχους στην περιοχή τους, παρ' ότι δεν είχαν τις κλασικές ευκαιρίες. Οι Γουλβς παραμένουν στον ένα βαθμό έπειτα από οκτώ παιχνίδια. 

Γουλβς-Μάντσεστερ Σίτι: Το ακόμη δυσαναπλήρωτο κενό


Αν κάτι προσεγγιζόταν ως βεβαιότητα για τον Πεπ Γκουαρδιόλα, μετά τον τραυματισμό του Ρόδρι, ήταν ότι δεν θα προσπαθούσε να τον καλύψει με ημίμετρα. Δεν μπορείς να πεις σε έναν επιστήμονα να ρίξει οινόπνευμα αντί για χλωροφόρμιο στο σωληνάριο, για να δοκιμάσει το αποτέλεσμα μιας ένωσης. Αν δεν υπάρχει χλωροφόρμιο, θα πρέπει να το φτιάξει. 

Έτσι, ο Καταλανός βασανίζει το μυαλό του και ταλανίζει και την ομάδα του. Αν μαζεύονταν οι 11 που ξεκίνησε χωρίς προπονητή, μάλλον θα νικούσαν εύκολα τους Γουλβς. Αλλά αυτός ο δρόμος για τον Πεπ δεν υπάρχει. Όχι, πάντως, πως η Σίτι των τεσσάρων σερί Premier League, μοναδική στα χρονικά που το έχει κατορθώσει, θα έπρεπε να... φυσάει σε αυτό το σημείο της σεζόν. 

Γρήγορος αιφνιδιασμός 


Οπως και να έχει, πάντως, το κενό του Ρόδρι φαίνεται. Ο Ματέο Κόβατσιτς ακόμη μαθαίνει. Το είδος "Ρόδρι" είναι σπάνιο στο ποδόσφαιρο. Στο πρώτο ημίχρονο, πάντως, και παρ' ότι δέχθηκε γκολ, η Σίτι είχε την μπάλα στα πόδια της όλη την ώρα. Έκανε 278 πάσες στο επιθετικό μισό της, μία επίδοση που, παρ' ότι δεν θα το περίμενε κάποιος, δεν το έχει κατορθώσει και η ίδια, πολλώ δε μάλλον οποιαδήποτε άλλη ομάδα, τα τελευταία 3,5 χρόνια στην Premier League. 

Οι Γουλβς δεν πίεσαν ψηλά εξαρχής, έμειναν βαθιά στο δικό τους μισό, αλλά στην πρώτη αντεπίθεσή τους ο Νέλσον Σεμέντο βρήκε τον Γιόργκεν Στραντ Λάρσεν, ο οποίος σκόραρε μόλις στο 7'. Ήταν το τρίτο γκολ του στο φετινό πρωτάθλημα και το πέμπτο από τα επτά τελευταία παιχνίδια που η Σίτι βρέθηκε πίσω στο σκορ. 

Αμέσως μετά, στο 9', ο Ζοσέ Σα έπιασε δουλειά με το σουτ του Μπερνάρντο Σίλβα. Η Σίτι, ωστόσο, παραλίγο να βρεθεί με δύο γκολ πίσω, ωστόσο στην προσπάθεια του Σεμέντο, στο 20', ο Γιόσκο Γκβάρντιολ τον παρενόχλησε αποτελεσματικά και ο Έντερσον έκανε μια σημαντική επέμβαση. 

Ο Κροάτης αμυντικός, πάντως, ήταν εκείνος που σκόραρε την ισοφάριση στο 33'. Δεν ήταν άγνωστη η εικόνα. Αγκυροβολημένος έξω από την περιοχή, περιμένοντας, θαρρείς το αποτέλεσμα μιας μελετημένης στατιστικής, περιμάζεψε την μπάλα και από εκεί και ύστερα έδειξε την ικανότητά του με ένα υπέροχο χτύπημα, το οποίο ο Σα, ενδεχομένως και ο ίδιος ο Τιραμόλα, ήταν αδύνατον να αναχαιτίσει. Ήταν το έβδομο γκολ εκτός περιοχής για τους "πολίτες" φέτος. 

Η Σίτι πίεσε αρκετά, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν υπήρχαν τρομερές κλασικές ευκαιρίες. Όμως, ήταν ένας διαρκής κλοιός, που έδινε στην άμυνα των Γουλβς μεγάλο φόρτο εργασίας. Αυτή η αίσθηση, με την ομάδα του Γκάρι Ο' Νιλ να προσπαθεί να βγει απ' τα καρέ της, σπανίως με επιτυχία, έγινε καταλυτική στο τέλος. Ο Γκουαρδιόλα, που μετά τη λήξη της αναμέτρησης... έψαλλε μέσα στο γήπεδο τον Μπερνάρντο Σίλβα, έβαλε τον Φιλ Φόντεν, ακόμα και τον Τζακ Γκρίλις, προκειμένου να έχει έλεγχο στην κυκλοφορία. 

Όλα, εν τέλει, απέδωσαν. Η Σίτι έφτασε στην έκτη νίκη της και έχει πάρει σίγουρα ένα δύσκολο δρόμο, δείχνοντας ξανά και ξανά, πάντως, πόσο σκληρή ομάδα είναι και την ακμαιότητα του ηθικού της. 
 

Το πανόραμα της Premier League


Τα αποτελέσματα (8η αγωνιστική): Γουλβς-Μάντσεστερ Σίτι 1-2(7’ Λάρσεν-33' Γκβάρντιολ, 90+5' Στόουνς) Μπόρνμουθ-Άρσεναλ 2-0 (70' Κρίστι, 79' πεν. Κλάιφερτ), Φούλαμ-Άστον Βίλα 1-3 (5' Χιμένες -9' Ρότζερς, 60' Γουότκινς, 69' αυτ. Ντιόπ), Νιουκάστλ - Μπράιτον 0-1 (35' Γουέλμπεκ), Τότεναμ-Γουέστ Χαμ 4-1 (36' Κουλουσέφσκι, 52' Μπισουμά, 55' αυτ. Αρεολά, 60' Σον-18' Κούντους), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μπρέντφορντ 2-1 (47' Γκαρνάτσο, 62' Χόιλουντ-45+5' Πίνοκ), Σαουθάμπτον-Λέστερ 2-3 (8' Άρτσερ, 28' Αρίμπο-65' Μπουονανότε, 74' πεν. Βάρντι, 90+8' Αγιού), Ίπσουιτς-Έβερτον 0-2 (17' Εντιαγέ, 40' Κιν).

Το πρόγραμμα (8η αγωνιστική): 20 Οκτωβρίου (18:30): Λίβερπουλ-Τσέλσι. 21 Οκτωβρίου (22:00): Νότιγχαμ Φόρεστ-Κρίσταλ Πάλας.

Η βαθμολογία (σε οκτώ παιχνίδια): Μάντσεστερ Σίτι 20 (19-9), Λίβερπουλ* 18 (13-2), Άρσεναλ 17 (15-8), Άστον Βίλα 16 (15-10), Μπράιτον 15 (14-10), Τσέλσι* 13 (16-8), Τότεναμ 13 (18-9) Νιούκαστλ 12 (8-8), Φούλαμ 11 (11-11), Μπόρνμουθ 11 (10-10), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 10 (7-9), Νότιγχαμ Φόρεστ* 10 (7-6), Μπρέντφορντ 10 (14-15), Λέστερ 9 (12-14), Γουέστ Χαμ 8 (11-15), Έβερτον 8 (9-15), Ίπσουιτς 4 (6-16), Κρίσταλ Πάλας* 3 (5-10), Σαουθάμπτον 1 (6-18), Γουλβς 1 (10-23).

*Έχουν από ένα παιχνίδι λιγότερο.