Μια πραγματική... μάχη "δικεφάλων". Ένα ντέρμπι αποδείξεων με ένταση, σκληρές "μονομαχίες", γκολ και θέαμα. ΑΕΚ και ΠΑΟΚ "μάσησαν" σίδερα στη μεταξύ τους συνάντηση... κορυφής στην OPAP Arena για την 8η αγωνιστική της Super League. Ο "δικέφαλος του βορρά" ήξερε ότι με νίκη θα συνέχιζε να φιγουράρει στην κορυφή και να μεγαλώσει τη διαφορά, ενώ η "Ένωση" ήθελε με... σύμμαχο τον κόσμο της να πανηγυρίσει τους τρεις βαθμούς που θα την "εκτόξευαν" ξανά στην πρώτη θέση!

Ο ρυθμός... καταιγιστικός, η "δίψα" για το τρίποντο τεράστια. Αν και ο ΠΑΟΚ σόκαρε την "OPAP Arena" με γκολ του Μπάμπα στο 15', η ΑΕΚ βρήκε απάντηση με άψογο τελείωμα του Πιερό που εκτός από... αέρος έδειξε την ικανότητα του και στο έδαφος, με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή να βρίσκει τις δυο ομάδες ισόπαλες 1-1 και να μοιράζονται από έναν βαθμό.

Μάλιστα, ο πρώην στράικερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άντονι Μαρσιάλ έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην "OPAP Arena" στο ζέσταμα και φυσικά αποθεώθηκε από τους χιλιάδες φιλάθλους της "Ένωσης" που κατέκλυσαν τις εξέδρες, με το... κερασάκι στην τούρτα να έρχεται όταν και πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τα "κιτρινόμαυρα" και "σείστηκε" η Νέα Φιλαδέλφεια!

Glomex Player(eexbs16lxooqap5, v-d50vj2ylpwpt)
Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν πριν από τη σέντρα του παιχνιδιού όπου όπως και σε όλα τα ματς της 8ης αγωνιστικής, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αδικοχαμένου Τζορτζ Μπάλντοκ του οποίου η απώλεια συγκλόνισε τον ελληνικό αθλητισμό, ενώ οι παίκτες των δυο ομάδων αγωνίστηκαν με μαύρα περιβραχιόνια.

Ισόπαλο το ντέρμπι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια

Η ΑΕΚ είχε τη μπάλα στα πόδια της και προσπαθούσε να επιβάλλει το παιχνίδι της στον αγωνιστικό χώρο όπως και να βρει τους αυτοματισμούς της λόγω των αλλαγών στην ενδεκάδα που παράταξε ο Ματίας Αλμείδα. Η "Ένωση" είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και ο ΠΑΟΚ από την άλλη προσπαθούσε να "χτυπήσει" στην κόντρα. 



Μπορεί η ΑΕΚ να είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 12ο λεπτό με σουτ εκτός περιοχής του Κοϊτά, παρ' όλα αυτά ο "δικέφαλος" του βορρά ήταν αυτός που "άγγιξε" το γκολ. Τα λάθη στη μεσαία γραμμή των γηπεδούχων, οδήγησαν τον ΠΑΟΚ να βγαίνει με αξιώσεις στη κόντρα και να δημιουργεί κινδύνους στα στα "κιτρινόμαυρα" καρέ.

Στο 15ο λεπτό, Οζντόεφ ο οποίος έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από προσπάθεια του Τάισον και κόντρα του Βίντα, δοκίμασε σουτ, η μπάλα είχε κατεύθυνση προς τα δίχτυα όμως ο Στρακόσα με απίθανη απόκρουση και τη... βοήθεια του δοκαριού "γλίτωσε" το γκολ για την ΑΕΚ!

Glomex Player(eexbs16lxooqap5, v-d50ttsuh8on5)
Στην αμέσως επόμενη φάση ο ΠΑΟΚ σόκαρε την "OPAP Arena" παίρνοντας προβάδισμα στο σκορ! Ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, ο Τσάλοφ πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Μπάμπα με προβολή την έστειλε στην εστία. Αν και ο Στρακόσα σταμάτησε σε πρώτο χρόνο με τα πόδια, ο Γκανέος μπακ "τσίμησε" ξανά τη μπάλα και σκόραρε για το 0-1 στο 15ο λεπτό.

Glomex Player(eexbs16lxooqap5, v-d50tvdsdt61d)
Μετά το αρχικό... σοκ με το γκολ του ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ ανέβασε στροφές και ο Πιερό αφού είχε συστηθεί με γκολ-κεφαλιές, ήταν η στιγμή που θα έδειχνε την ικανότητά του στο σκοράρισμα και με τα... πόδια! Στο 25' ο Κοϊτά μοίρασε ωραία στην περιοχή και ο υψηλώσμος φορ προστάτευσε ωραία τη μπάλα παρά την πίεση του Κεντζιόρα και με άψογο τελείωμα την έστειλε για τα δίχτυα για το 1-1 εν μέσω "κιτρινόμαυρου" πανζουρλισμού!

Glomex Player(eexbs16lxooqap5, v-d50u1hqcyujt)
Το ματς είχε αποκτήσει... τρελό ρυθμό, η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω και οι δυο ομάδες ανέβαζαν διαρκώς τις γραμμές τους με στόχο να βρουν ένα ακόμη γκολ. Ένας "κιτρινόμαυρος" καταιγισμός ευκαιριών τάραξε τα καρέ του ΠΑΟΚ, αρχικά με κεφαλιά του Πιερό μετά από σέντρα του Γκαρσία στο 35' και τέσσερα λεπτά αργότερα (39') ο Κοτάρσκι σταμάτησε την προσπάθεια του Ρότα να πλασάρει και στην εξέλιξη της φάση ο Περέιρα εξαπέλυσε σουτ όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Glomex Player(eexbs16lxooqap5, v-d50uao1pzwht)
Με κορυφαίο τον Λαμέλα που "έφτιαχνε" τις φάσεις, η "Ένωση" έβγαινε με αξιώσεις στη κόντρα, ενώ ο ΠΑΟΚ που "χτυπούσε" κυρίως από τις πτέρυγες και δημιοργούσε κινδύνους απάντησε στην... ευκαιρία των γηπεδούχων με τον Σβαμπ (39') ο οποίος έκανε σέντρα-σουτ στην περιοχή, ο Στρακόσα δεν κατάφερε να μπλοκάρει και ο Πήλιος απομάκρυνε σωτήρια "καθαρίζοντας" τη φάση.

Glomex Player(eexbs16lxooqap5, v-d50tyhfa7g0p)

Στο ίδιο μοτίβο και στο δεύτερο μέρος, οι δυο ομάδες μπήκαν "φουριόζες" με διάθεση να απειλήσουν, ενώ στο 52ο λεπτό προέκυψε μια φάση που "φώναξαν" για πέναλτι οι "κιτρινόμαυροι" σε μαρκάρισμα του Μπάμπα στον Λιβάι Γκαρσία στην περιοχή. Μετά από έλεγχο στο VAR ο διαιτητής αποφάνθηκε ότι δεν υπάρχει κάτι και έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι.

Glomex Player(eexbs16lxooqap5, v-d50v26qrm789)
Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος ήρθε από... στατική φάση για τους γηπεδούχους οι οποίοι σε φάουλ που κέρδισαν σε καλή θέση απείλησαν με απευθείας εκτέλεση του εκπληκτικού στο ματς Λαμέλα ο οποίος έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κοτάρσκι.

Όσο κυλούσαν τα λεπτά, τόσο οι δυο ομάδες αλληλοεξουδετερώνονταν, η ΑΕΚ είχε την κατοχή όμως έκανε λάθη στη μεσαία γραμμή τα οποία προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί ο ΠΑΟΚ στην κόντρα. Μεγάλες φάσεις δεν δημιουργούσαν καθώς είχαν επικεντρωθεί στο πως θα θωρακίσουν τα μετόπισθέν τους. Μια απειλή από πλευράς γηπεδούχων ήρθε στο 87o λεπτό με συρτό διαγώνιο σουτ του Οντουμπάντζο που πέρασε άουτ.

Όσο και να "κυνήγησαν" το νικητήριο γκολ οι δυο ομάδες μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή δεν κατάφεραν να πάρουν κάτι περισσότερο από το παιχνίδι, με το 1-1 να παραμένει μέχρι τέλους και ΑΕΚ και ΠΑΟΚ να μοιράζονται από έναν βαθμό.

Glomex Player(eexbs16lxooqap5, v-d50w4gpv273d)

ΑΕΚ: Στρακόσα, Πήλιος, Μουκουντί, Βίντα, Ρότα (75' Οντουμπάτζο), Σιμάνσκι, Περέιρα (75' Πινέδα), Κοϊτά, Γκαρσία (75' Μαρσιάλ), Λαμέλα (82΄Γκατσίνοβιτς), Πιερό.

ΠΑΟΚ:  Κοτάρσκι, Ότο, Κεντζιόρα, Λόβρεν, Μπάμπα (62'Κόλεϊ), Σβαμπ, Οζντόεφ (74' Καμαρά), Μουργκ (74' Κωνσταντέλιας), Ζίβκοβιτς, Τάισον (89' Ντεσπόντοφ), Τσάλοφ (62' Μπράντον Τόμας).