Ο Άρνε Σλοτ έγινε ο πρώτος τεχνικός στην Ιστορία της Λίβερπουλ που νίκησε στα οκτώ από τα πρώτα εννιά παιχνίδια του στον πάγκο της ομάδας, έτσι έγινε ο... πρώτος που νίκησε στα εννιά από τα πρώτα 10. Δεν ήταν, ξανά, υλικό για φαντασιώσεις, αλλά το 2-1 επί της Τσέλσι για την 8η αγωνιστική της Premier League κρατά τους "κόκκινους" πεισματικά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και, λίγο λίγο, εξαλείφεται και το αναμενόμενο ρήγμα από τη φυγή του Γιούργκεν Κλοπ. 

Οι "μπλε", λοιπόν, ηττήθηκαν και δεν θα έχουν την καλύτερη δυνατή ψυχολογία ερχόμενοι στην Αθήνα, για να αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό για τη 2η αγωνιστική της League Phase του Conference League

Λίβερπουλ-Τσέλσι: Η αύρα του "Άνφιλντ" 

Το "Άνφιλντ" ήταν που καθόρισε το πρώτο γκολ της Λίβερπουλ. Έχουν μιλήσει πολλοί γι' αυτό το γήπεδο και την αύρα του, τον τρόπο που επηρεάζει τους ανθρώπους. Ο διαιτητής Τζον Μπρουκς έγινε θύμα του. Όχι απαραιτήτως επειδή δεν ήταν πέναλτι η επαφή του Λιβάι Κόλβιλ στον Κέρτις Τζόουνς στο 26', όσο γι' αυτό που προηγήθηκε. Ήταν η ανατροπή του Μοχάμεντ Σαλάχ από τον Κόουλ Πάλμερ, ένα λεπτό νωρίτερα. 

Ως τότε, η Λίβερπουλ δεν είχε δημιουργικότητα και δεν μπορούσε να παράγει. Τα δύο γκολ παθητικό στην Premier League, άλλωστε, είναι ένας τρόπος για να ειπωθεί η αλήθεια σε ό,τι αφορά την προτεραιότητα που έχει ο Άρνε Σλοτ τη φετινή σεζόν. Ο Ολλανδός μπορεί να επελέγη επειδή το στυλ του δεν ήταν μακρινό του Κλοπ, μπορεί να είπε στη συνέντευξη της παρουσίασής του πως θέλει να παίξει ένα ποδόσφαιρο που οι φίλοι της Λίβερπουλ θα αδημονούν να παρακολουθούν, παρ' όλα αυτά ήταν η δευτερεύουσα πρόταση, ότι "προφανώς προτιμούν τις νίκες", που μετράει. 

Απετάξου το εννιαετές κληροδότημα, λοιπόν, απεταξάμην. Ο Σλοτ ξέρει ότι μέχρι ο ίδιος να βρει το ρυθμό του και να γίνει κοινωνός μιας πιο επιθετικής και άτρομης λογικής, έχει το έμψυχο δυναμικό που βρίσκει τις στιγμές. Εκείνη, του Σαλάχ με τον Πάλμερ, ήταν ό,τι έπρεπε ώστε ο πάγκος και οι συμπαίκτες του να διαμαρτυρηθούν, ενώ η "δικαίωση" του διαιτητή από τον VAR σήκωσε καπνό στις κερκίδες και μία ιαχή βιβλικής υπόστασης. Ήταν αρκετό ώστε ο Μπρουκς, στην αμέσως επόμενη φάση, να δώσει χωρίς να σκεφτεί την παράβαση, με τον Σαλάχ να "γράφει" το 1-0 από τη λευκή βούλα. 

Η Λίβερπουλ έψαξε το δεύτερο γκολ με σωφροσύνη και στο τρανζίσιον. Βρήκε ένα σουτ από τον Ντομινίκ Σομποσλάι και κρατούσε με ξεκάθαρο αμυντικό πλάνο την μπάλα. Το... gegenpressing δεν είναι απλώς μακρινό παρελθόν, αλλά πια η Λίβερπουλ "τρέχει" τις κόντρες της σχεδόν έξω από τη δική της περιοχή. Με τον Ντάρβιν Νούνιες στην ενδεκάδα, ο Ουρουγουανός γίνεται ένας... λίμπερο των χαφ. Τα μαρκαρίσματά του έξω από την περιοχή ήταν καταλύτης, ένας από τους λόγους ώστε η Τσέλσι να μην έχει τελική στην εστία του Κέλεχερ στο πρώτο μέρος. Η καλύτερη φάση της ήταν ένα σουτ του Κόουλ Πάλμερ έξω στο 45+6'. 

Είχε προηγηθεί, άλλωστε, ένα δεύτερο πέναλτι που δόθηκε στη Λίβερπουλ. Ο Νούνιες βρήκε με κάθετη τον Τζόουνς, ο οποίος έπεσε, ουσιαστικά, πάνω στον τερματοφύλακα της Τσέλσι, Ρόμπερτ Σάντσες. Ο αντικαταστάτης του Αλέξις ΜακΆλιστερ αναποδογύρισε και ο Μπρουκς έδωσε πέναλτι. Οι διαμαρτυρίες του Έντσο Μαρέσκα και των ποδοσφαιριστών του ήταν δριμείες. Ο VAR Μάικλ Όλιβερ κάλεσε τον Μπρουκς να δει τη φάση στο μόνιτορ και η επαφή που έκανε ο τερματοφύλακας της Τσέλσι με την μπάλα, με τον μέσο της Λίβερπουλ να μην έχει διάθεση να σουτάρει, ήταν αρκετή για να πάρει πίσω την απόφασή του, μαζί και την κίτρινη στον πορτιέρε των "μπλε".

Το... αριστερό πόδι του Κονατέ και η τέλεια αποθάρρυνση


Η Λίβερπουλ μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με στόχο να πιέσει πιο ψηλά. Η τακτική. παρ' ότι είναι εκείνη που αναμένεται από την αρχή της σεζόν, λίγο έμελλε να αποβεί μοιραία, αφού μόλις δύο λεπτά στο παιχνίδι ο Νίκολας Τζάκσον έφυγε στην πλάτη της άμυνας και σκόραρε από πάσα του Καϊσέδο. Αρχικά το γκολ ακυρώθηκε, όμως το αριστερό πόδι του Ιμπραΐμα Κονατέ κάλυπτε το φορ της Τσέλσι. 

Ωστόσο, οι "μπλε", που θα ταξιδέψουν στην Αθήνα για να παίξουν με τον Παναθηναϊκό το δεύτερο παιχνίδι τους στη League Phase του Conference League (24/10-22:00), δεν χάρηκαν πολύ. 



Μόλις δύο λεπτά αφότου μέτρησε το γκολ, ο Σαλάχ βρήκε τον Τζόουνς, που έπαιξε φανταστικά το μέσο ο οποίος πάει στους κενούς χώρους, με τον Άγγλο μέσο να στοπάρει με το αριστερό και να κάνει την προβολή με το εξωτερικό του δεξιού ποδιού του, για το 2-1 στο 51'. 

Η Λίβερπουλ επέστρεψε στην προτέρα κατάστασή της, με πρώτιστο στόχο να κρατήσει την Τσέλσι μακριά από την εστία της. Κάτι... σκυλοκαβγάδες, ειδικά αυτός του Αντερμπιόγιο με τον Νούνιες, ήταν τέλειοι για το πάγωμα του ρυθμού. 

Η Τσέλσι απείλησε ακόμα μία φορά στις καθυστερήσεις, με μια από πραγματικά ευνοϊκή θέση κεφαλιά του Βέιγκα, ωστόσο η μπάλα έφυγε έξω. 

Το πανόραμα της Premier League


Τα αποτελέσματα (8η αγωνιστική): Λίβερπουλ-Τσέλσι 2-1 (29' πεν. Σαλάχ, 51' Τζόουνς-49' Τζάκσον), Γουλβς-Μάντσεστερ Σίτι 1-2(7’ Λάρσεν-33' Γκβάρντιολ, 90+5' Στόουνς) Μπόρνμουθ-Άρσεναλ 2-0 (70' Κρίστι, 79' πεν. Κλάιφερτ), Φούλαμ-Άστον Βίλα 1-3 (5' Χιμένες -9' Ρότζερς, 60' Γουότκινς, 69' αυτ. Ντιόπ), Νιουκάστλ - Μπράιτον 0-1 (35' Γουέλμπεκ), Τότεναμ-Γουέστ Χαμ 4-1 (36' Κουλουσέφσκι, 52' Μπισουμά, 55' αυτ. Αρεολά, 60' Σον-18' Κούντους), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μπρέντφορντ 2-1 (47' Γκαρνάτσο, 62' Χόιλουντ-45+5' Πίνοκ), Σαουθάμπτον-Λέστερ 2-3 (8' Άρτσερ, 28' Αρίμπο-65' Μπουονανότε, 74' πεν. Βάρντι, 90+8' Αγιού), Ίπσουιτς-Έβερτον 0-2 (17' Εντιαγέ, 40' Κιν).

Το πρόγραμμα (8η αγωνιστική): 21 Οκτωβρίου (22:00): Νότιγχαμ Φόρεστ-Κρίσταλ Πάλας.

Η βαθμολογία (σε οκτώ παιχνίδια): Λίβερπουλ 21 (15-3), Μάντσεστερ Σίτι 20 (19-9), Άρσεναλ 17 (15-8), Άστον Βίλα 16 (15-10), Μπράιτον 15 (14-10), Τσέλσι 13 (17-10), Τότεναμ 13 (18-9) Νιούκαστλ 12 (8-8), Φούλαμ 11 (11-11), Μπόρνμουθ 11 (10-10), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 10 (7-9), Νότιγχαμ Φόρεστ* 10 (7-6), Μπρέντφορντ 10 (14-15), Λέστερ 9 (12-14), Γουέστ Χαμ 8 (11-15), Έβερτον 8 (9-15), Ίπσουιτς 4 (6-16), Κρίσταλ Πάλας* 3 (5-10), Σαουθάμπτον 1 (6-18), Γουλβς 1 (10-23).

*Έχουν από ένα παιχνίδι λιγότερο.