Το ντέρμπι της Σουηδίας για την 27η αγωνιστική ανάμεσα στην Τζουργκάρντεν και την Χάμαρμπι δεν ολοκληρώθηκε, ποτέ καθώς οι οπαδοί της αντιπάλου του Παναθηναϊκού στο Conference League δημιούργησαν επεισόδια και αναμένεται να συνεχιστεί αύριο. Η RFS από την άλλη συνέχισε με νίκη στη Λετονία.

Διακόπηκε το Χάμαρμπι - Τζουργκάρντεν, νίκησε ξανά στη Λετονία η RFS

Την ώρα που όλα έδειχνα πως η Χάμαρμπι θα πάρει το ντέρμπι της 27ης αγωνιστικής στην Σουηδία απέναντι στην Τζουργκάντεν ο αγώνας διακόπηκε. Οι οπαδοί των φιλοξενούμενων δημιούργησαν επεισόδια και το παιχνίδι θα συνεχιστεί αύριο (21/10) χωρίς φιλάθλους.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή οι γηπεδούχοι προηγούνταν με 2-0, χάρις σε γκολ του Μπεσάρα στο 12ο λεπτό από μακριά, ενώ ο ίδιος παίκτης με τη συμπλήρωση του πρώτου μισάωρου στην αναμέτρηση με ωραίο σουτ έβαλε και το δεύτερο γκολ της ομάδας του.



Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού προσπάθησε να αντιδράσει με τον προπονητή της να κάνει αρκετές αλλαγές μαζεμένες, αλλά δεν κατάφερε να γίνει αντιληπτή στην άμυνα της Χάμαρμπι που αν πάρει αυτή τη νίκη θα έχει τον πρώτο λόγο για τη δεύτερη θέση.

Οι δύο ομάδες "συγκατοικούν" στη δεύτερη θέση με 47 βαθμούς και... κυνηγούν την Μάλμε, η οποία χρειάζεται ουσιαστικά μόλις έναν βαθμό στα επόμενα τρία παιχνίδια, έχοντας ήδη εξασφαλίσει και την πιθανή διαφορά τερμάτων από τους διώκτες της.

Οι οπαδοί των φιλοξενούμενων δεν... άντεχαν την ήττα και πέταξαν καπνογόνα στον αγωνιστικό χώρο. Η απόφαση ήταν να εκκενωθεί το γήπεδο, αλλά η προσπάθεια  δεν πήγε και τόσο καλά, υπήρξε οριστική διακοπή του ματς για σήμερα.

Αναμένεται να συνεχιστεί από το 75ο λεπτό, όταν και αποφασίστηκε η διακοπή, το 
μεσημέρι της Δευτέρας, με την Χάμαρμπι να διατηρεί το υπέρ της προβάδισμα, με την Τζουργκάρντεν να έχει αγώνα την Πέμπτη απέναντι στην Γκιμαράες.



Ακάθεκτη συνεχίζει την πορεία της στη Λετονία η RFS, η οποία έκαμψε την αντίσταση και της Τούκουμς, με τον Ικάουνιεκς να πετυχαίνει το 1-0 από την άσπρη βούλα στο 31ο λεπτό, ενώ ο Οσουάγκου έκανε το 2-0 δέκα λεπτά αργότερα.

Οι γηπεδούχοι δε σταμάτησαν εκεί και βρήκαν τρίτο γκολ στη πρώτη φάση της επανάληψης, με τον Κίγκουρς να εκμεταλλεύεται την ασίστ του Ικάουνιεκς. Ο Λετονός μέσος, από δημιουργός έγινε εκτελεστής και έκανε το 4-0 πριν τη συμπλήρωση 50 λεπτών στον αγώνα.

Όπως αναμενόταν ο προπονητής της RFS προχώρησε σε αλλαγές από εκείνη τη στιγμή και μετά για να ξεκουράσει τους παίκτες του ενόψει του αγώνα του Europa League απέναντι στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Το μόνο που κατάφεραν είναι να μειώσουν σε 4-1 οι φιλοξενούμενοι, με την αντίπαλο του ΠΑΟΚ να τελειώνει το ματς με δέκα παίκτες.