Ο Άρης έπαιζε για την κορυφή της βαθμολογίας της Super League, τουλάχιστον με βάση το αποτέλεσμα του παιχνιδιού της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ στην "Opap Arena" στο ημίχρονο. Και είναι πάντα εξαιρετικά ύπουλο να είσαι ομάδα που κατά κανόνα δεν πλησιάζεις σε αυτήν και πρέπει να παραμείνεις σε εκείνη. Ειδικά έπειτα από τη διακοπή για τις εθνικές ομάδες.

Όσο η Athens Kallithea κρατούσε το "μηδέν" στο παιχνίδι τόσο το ερώτημα αν οι "κίτρινοι" του Άκη Μάντζιου είναι ικανοί να δείξουν ότι θα μπορούσαν για ένα διάστημα να κατοικοεδρεύσουν στο ρετιρέ της βαθμολογίας αποκτούσε εμβέλεια που γιγαντωνόταν από παράγοντες όπως το άγχος, κυρίως για ένα σύνολο άπειρο σε τέτοιες καταστάσεις. Ωστόσο, οι "κίτρινοι" βρήκαν τη λύση να φτάσουν στο "τρίποντο" και με κεφαλιά του Μπράμπετς στο 65' μπόρεσαν να εξαργυρώσουν την κυριαρχία τους καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Ο Άρης νίκησε 2-0 εντέλει, με το γκολ του Μανού Γκαρθία στο 85' έπειτα από πάσα του Μορόν. 

Άρης-Athens Kallithea: Νωρίς με αριθμητικό πλεονέκτημα

Ο Άρης είχε να αντιμετωπίσει τον Μπαραγάν από την αρχή. Από τον Μανού Γκαρθία και τον Μόντσου μέχρι τον Ντιαντί και φυσικά τον Μορόν, οι γηπεδούχοι έριχναν τα βέλη τους προκειμένου να νικήσουν τον πορτιέρε της αθηναϊκής ομάδας. 

Η Athens Kallithea δεν έμοιαζε να έχει επιθετικές βλέψεις, είτε επειδή δεν ήθελε είτε διότι δεν μπορούσε. Έτσι, τα δεδομένα δεν άλλαξαν κατά πολύ όταν, στο 35', ο Πασαλίδης είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για πάτημα στο πόδι του Μορόν. Ο Μάσιμο Ντονάτι έβγαλε τον Ουλντρίκις, "σφραγίζοντας" τη ροπή των φιλοξενούμενων προς την παθητικότητα. 

Ο Άρης είχε κατοικοεδρεύσει γύρω από την περιοχή του Μπαραγάν και στο 44' αυτό έμοιαζε να εξαργυρώνεται, με τον Ισίμα Μιρέν να ανατρέπει τον Χουάνκαρ μέσα στην περιοχή. Ωστόσο, ο VAR έδειξε ότι ο Ισπανός είχε κάνει χέρι πριν την ποινή του αντιπάλου του. 

Οι "κίτρινοι" γενικώς γύρευαν την επαφή μέσα στην περιοχή, με τον Τσαγκαράκη να μην "τσιμπάει" σε άλλες περιπτώσεις. Εντέλει, ήταν το κόρνερ του Μανού Γκαρθία και η κεφαλιά του Μπράμπετς, η οποία βρήκε στο δοκάρι και το χέρι του Μπαραγάν μέχρι να καταλήξει στα δίχτυα -με τη λίγκα να τη χρεώνει αρχικά αυτογκόλ πριν το πάρει πίσω- που έδωσε στους "κίτρινους" τον πρώτο λόγο. 

Ο Ντονάτι προσπάθησε, με Βαλμπουένα και Λουκίνα να ενισχύσει επιθετικά την ομάδα του, αλλά 70' στο ματς δεν ξεγράφονται εύκολα. Είχε μία υποτυπώδη προσπάθεια με τον Μερκάτι, την οποία αναχαίτισε εύκολα ο Κουέστα. Ο Άρης είχε κι άλλη ευκαιρία, στο 72', με τον Ντιάντι, ενώ στο 83' ο Μόντσου σούταρε χλιαρά και ο Μπαραγάν αντέδρασε. 

Ωστόσο, ο πορτιέρε της Athens Kallithea δεν μπόρεσε να κάνει κάτι όταν ο Μορόν έκλεψε από τον Μοτόκ και έδωσε στον Μανού Γκαρθία, που "σφράγισε" τη νίκη. 

Άρης (Ακ. Μάντζιος): Κουέστα, Μάγιο, Χουάνκαρ, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Μόντσου, Σιφουέντες (74' Νταρίντα), Ντιαντί (75' Σιστό), Γκαρθία, Σουλεϊμάνοφ (58' Φετφατζίδης), Μορόν.
Athens Kallithea (Μ. Ντονάτι): Μπαραγάν, Σοΐρι (85' Νίκολιτς), Χάνουσεκ, Ισιμά-Μιρέν, Πασαλίδης, Μοτόκ, Μερκάτι (72' Βαλμπουένα), Ματίγια (46' Εντιαγέ), Ντεμέτριους (73' Λουκίνας), Τζιάνι, Ούλντρικις (39' Μεχία).