Επιστροφή στις νίκες για τη Ferrari με άκρως εντυπωσιακό τρόπο στη Formula 1, με τους οδηγούς της Scuderia να κάνουν... πάρτι στις ΗΠΑ. Ο Σαρλ Λεκλέρ βρέθηκε από τέταρτος στην κορυφή στην πρώτη στροφή του αγώνα και δεν έπεσε ποτέ, ενώ ο Κάρλος Σάινθ βρέθηκε δίπλα του, με τον Μαξ Φερστάπεν να κοντεύει στον τίτλο του πρωταθλητή.

Θρίαμβος της Ferrari στις ΗΠΑ με πρωταγωνιστή τον Λεκλέρ

Επιτέλους νίκη για τη Ferrari στη Formula 1 σε μία εμφάνιση από τα... παλιά. Ο Σαρλ Λεκλέρ έκανε το καλύτερο ξεκίνημα που μπορούσε να φανταστεί, καθώς στην πρώτη κιόλας στροφή βρέθηκε από την τέταρτη θέση στην κορυφή.

Ο οδηγός της Scuderia έφυγε μπροστά και δεν κοίταξε ξανά πίσω του, διατηρώντας την πρώτη θέση χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, με τον ομόσταβλό του, Κάρλος Σάινθ να κάνει το 1-2. Ακολούθησε στο πόντιουμ ο Μαξ Φερστάπεν, ενώ ο Λάντο Νόρις βρέθηκε στη τέταρτη θέση τελευταία στιγμή λόγω ποινής.

Οι δύο διεκδικητές του τίτλου είχαν μια συγκλονιστική μάχη διαρκείας, την οποία κέρδισε ο Νόρις, αλλά δεν την χάρηκε, καθώς πριν πέσει η καρό σημαία, οι αγωνοδίκες έκριναν ότι ο Άγγλος πέρασε τον Ολλανδό με δική του υπαιτιότητα βγαίνοντας από την πίστα, και του επέδωσαν ποινή για πέντε δευτερόλεπτα που τον έριξε στην τέταρτη θέση τελικά.

Εξαιρετική κούρσα έκανε ο Τζορτζ Ράσελ μιας και τερμάτισε στην έκτη θέση παρά το γεγονός πως εκκίνησε τον αγώνα από τα πιτς, λόγω του χθεσινού του ατυχήματος που είχε. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Λιούις Χάμιλτον εγκατέλειψε στο ίδιο σημείο που είχε θέμα χθες ο ομόσταβλος του.


Βαθμολογία των οδηγών

1. Μαξ Φερστάπεν - 354
2. Λάντο Νόρις - 297
3. Σαρλ Λεκλέρ - 275
4. Όσκαρ Πιάστρι - 247
5. Κάρλος Σάινθ - 215
6. Λιούις Χάμιλτον - 177
7. Τζορτζ Ράσελ - 167
8. Σέρτζιο Πέρεζ - 150
9. Φερνάντο Αλόνσο - 62
10. Νίκο Χούλκενμπεργκ - 29

Βαθμολογία των κατασκευαστών

1. McLaren - 544
2. Red Bull Racing - 504
3. Ferrari - 496
4. Mercedes - 344
5. Aston Martin - 86
6. Haas - 38
7. RB - 36
8. Williams - 17
9. Alpine - 13
10. Sauber - 0