Ο Λαμίν Γιαμάλ σήκωσε το τρόπαιο του παίκτη του μήνα Σεπτεμβρίου για τη LaLiga και η εύφορη αύρα της βράβευσης επηρέασε την Μπαρτσελόνα, η οποία πέτυχε την ένατη νίκη της σε 10 ματς πρωταθλήματος με το 5-1 επί της Σεβίλλης στο "Μονζουΐκ". Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, μάλιστα, έφτασε τα 12 γκολ στο πρωτάθλημα με τα δύο που πέτυχε απέναντι στους Ανδαλουσιάνους. 

Ο Πολωνός φορ άνοιξε στο 24' το σκορ με εκτέλεση πέναλτι, έπετα από ανατροπή του Χεράρδ Φερνάντες στον Ραφίνια, ενώ στο 39' ο Βραζιλιάνος του έδωσε μία κανονική ασίστ για να πετύχει το δεύτερο γκολ του. 

Είχε προηγηθεί το γκολ του Πέδρι στο 28', όταν η Σεβίλλη έχασε την μπάλα στο δικό της επιθετικό μισό και ο Γιαμάλ τον τροφοδότησε για να βάλει δικλίδα ασφαλείας στο προβάδισμα των Καταλανών. 

Το σκορ έμεινε αναλλοίωτο έως το 82', ωστόσο από εκεί και ύστερα μπήκαν τρία γκολ. Είχε προηγηθεί η επιστροφή του Γκάβι στους αγωνιστικούς χώρους, 20 μήνες μετά το σοβαρό τραυματισμό του. 

Αλλαγή, μάλιστα, ήταν και ο Πάμπλο Τόρε, που μπήκε στο 76' στο ματς και σκόραρε δις στο άψε σβήσε. Στο 82' τελείωσε επιτυχημένα την προσπάθεια του Πέδρι και αφού η Σεβίλλη μείωσε με τον Ουζάμπο 5' αργότερα, έβαλε το δεύτερο στο 88'. Μάλιστα, χρειάστηκε ενδελεχής εξέταση από τον VAR μέχρι να κατακυρωθεί στο 90+2'. 

Η Μπαρτσελόνα έφτασε τους 27 βαθμούς και η δεύτερη Ρεάλ, που είναι στα 42 τελευταία παιχνίδια της αήττητη, έχει 24. Μάλιστα, οι "μερένχες" απειλούν να πιάσουν το κορυφαίο αήττητο σερί των "μπλαουγκράνα" με εκείνους για αντιπάλους μέσα στο "Μπερναμπέου" την επόμενη αγωνιστική (26/10-22:00). 

Η Σεβίλλη, από τη μεριά της, έμεινε στους 12 πόντους και είναι 13η στη βαθμολογία. 

Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα: Ένα και να καίει


Σε ό,τι αφορά τη Serie A, δεύτερη στη βαθμολογία και με δύο βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Νάπολι πέρασε η Ίντερ, που νίκησε στο "Ολίμπικο" 1-0 τη Ρόμα για την 8η αγωνιστική. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d50xqog7snc9)
Ο Λαουτάρο Μαρτίνες, με κεραυνό σε αντεπίθεση που έκαναν στο 60' οι "νερατζούρι", πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d50wpy2fp97t)
Αξίζει να σημειωθεί η επέμβαση του Ζόμερ στο σουτ του Σουλέ στο 90+4', με την Ίντερ να περνά για τρίτη διαδοχική χρονιά νικηφόρα από το "Ολίμπικο". Η Ρόμα παρέμεινε στους 10 βαθμούς, εννιά λιγότερους από την πρωτοπόρο Νάπολι, και είναι στη μέση της βαθμολογίας της Serie A.  


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d50xeg9h7wcx)
*Για 65 λεπτά αγωνίστηκε ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης στην εντός έδρας ήττα της Βόλφσμπουργκ από τη Βέρντερ Βρέμης με σκορ 4-2 για την 7η αγωνιστική της Bundesliga. Ο διεθνής στόπερ έπαιξε αριστερά σε σχήμα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, που δεν απέδωσε για τη γηπεδούχο. Η Βόλφσμπουργκ παρέμεινε στους επτά βαθμούς, ενώ η Βέρντερ, που έπαιζε με παίκτη περισσότερο από το 68' μετά την αποβολή του Πάτρικ Βίμερ αλλά και με το σκορ ήδη στο 3-1, έφτασε τους 11.