Για τους λάτρεις του γυναικείου μπάσκετ οι φετινοί τελικοί του WNBA δεν ήθελε κανείς να τελειώσουν. Τόσο η Νιου Γιορκ Λίμπερτι όσο και η Μινεσότα Λινξ έδωσαν τη δική τους παράσταση, με την ομάδα της Σαμπρίνα Ιονέσκου να παίρνει τον τίτλο στην παράταση, επικρατώντας με 67-62.

Πήραν στο φινάλε το πρωτάθλημα στο WNBA η Νιου Γιορκ Λίμπερτι

Τελικοί βγαλμένοι από τα όνειρα των φιλάθλων του γυναικείου μπάσκετ διεξήχθησαν στο WNBA, με τις δύο ομάδες να δείχνουν πολύ... σκληρές για να πεθάνουν. Έκαναν από ένα μπρέικ η κάθεμια, αλλά στο φινάλε νικήτρια ήταν η Νιου Γιορκ Λίμπερτι.

Ο πέμπτος και τελευταίος τελικός ήταν συναρπαστικός, καθώς μπορεί να μην έφτασε σε μεγάλο σκορ, αλλά η θέληση των δύο αντιπάλων να σηκώσουν την κούπα ήταν τρομερή, με τη Μινεσότα Λινξ να βρίσκεται μπροστά με 58-60 5" δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα.

Κάπου εκεί βρέθηκε ξανά η εξαιρετική Μπριάνα Στιούαρτ - που τελείωσε την αναμέτρηση με 13 πόντους και 15 ριμπάουντ - και κέρδισε δύο βολές, σ' ένα φάουλ που αναμένεται να συζητηθεί αρκετά. Η Αμερικανίδα φόργουορντ ήταν ψύχραιμη και έστειλε το ματς στην παράταση.



Εκεί πέρα οι γηπεδούχες ήταν πιο ψύχραιμες και κατάφεραν να πάρουν μία μικρή διαφορά για να φτάσουν στη νίκη τελικά με 67-62, έχοντας ως MVP των τελικών την Γιόγκελ Τζόουνς που είχε 17 πόντους και 6 ριμπάουντ, όντας πρώτη σκόρερ για την ομάδα της.

Minnesota Lynx vs. New York Liberty | FULL GAME HIGHLIGHTS | WNBA Finals Game 5

Από τη πλευρά της η Σαμπρίνα Ιονέσκου, μπορεί να έκανε πολυδιάστατη εμφάνιση με 5 πόντους, 7 ριμπάουντ και 8 ασίστ, αλλά ήταν πολύ άστοχη με 1/10 τρίποντα. Για τις ηττημένες που διαμαρτυρήθηκαν έντονα, ξεχώρισαν οι Νεφίσα Κόλιερ (22 πόντοι, 7 ριμπάουντ) και Κάιλα ΜακΜπράιντ (21 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ).