Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αγαπηθεί η φετινή Super League και, σίγουρα, το ντουέτο στην κορυφή της βαθμολογίας είναι εξ αυτών. Οι ουδέτεροι λαμβάνουν, οπωσδήποτε, περισσότερο από ευπρόσδεκτα τη σύμπραξη Άρη και ΠΑΟΚ. Αυτούσια η είδηση φέρνει μνήμες περισσότερο από το μπάσκετ τη δεκαετία του '80. Τότε ήταν, εξάλλου, που οι συντοπίτες χτυπούσαν τα κοντάρια τους και τράνταζαν τα πόδια τους για τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d50w4gpv273d)

Super League: Πριν 44 χρόνια

Στο ποδόσφαιρο, πάντως, έχει γίνει ακόμα μία φορά και μάλιστα στο λυκαυγές του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Ήταν η χρονιά 1979-80 που το ποδόσφαιρο έγινε επαγγελματικό στην Ελλάδα. Ο Άρης εκείνη τη σεζόν, εξάλλου, συγκεκριμένα στις 7 Νοεμβρίου του 1979, πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη στην Ιστορία του, το εκτός έδρας 3-0 επί της Περούτζια. 

Έτσι, λοιπόν, μετά το πέρας της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, οι δύο ομάδες ισοβαθμούσαν στην κορυφή, με 31 βαθμούς. Μάλιστα, αυτό έγινε αφού... στραβοπάτησαν κι οι δύο. Αρχικά, ο ΠΑΟΚ έμεινε στη "λευκή" ισοπαλία στη Ρόδο. Όμως, και ο Άρης έχασε 1-0 από την Κόρινθο. 

Μάλιστα, εκείνο το πρωτάθλημα ήταν από τα πιο δραματικά όλων των εποχών. Πέντε ομάδες συν τον Εθνικό, τουλάχιστον φιλολογικά, διεκδικούσαν τον τίτλο. Ο Παναθηναϊκός είχε περάσει μπροστά στη βαθμολογία σε φαινομενικά καίριο σημείο.

Ωστόσο, οι "πράσινοι" την πάτησαν στην Πάτρα, 0-0 με την Παναχαϊκή. Όπως και τη Ριζούπολη, 2-2 με τον Απόλλωνα Αθηνών. 

Τελευταία αγωνιστική, Άρης και Ολυμπιακός είχαν από 45 βαθμούς. Οι "κίτρινοι" έπαιξαν στη Ρόδο και νίκησαν 1-0, οπότε περίμεναν... δώρο από τους συντοπίτες, αφού ο ΠΑΟΚ έπαιζε στο στάδιο Καραϊσκάκη. Δεν συνέβη. Ο Ολυμπιακός νίκησε 2-0, οι δύο ομάδες ισοφάρισαν στην κορυφή και έπαιξαν μπαράζ για τον τίτλο του πρωταθλητή στον Βόλο. Οι "ερυθρόλευκοι" νίκησαν 2-0 με γκολ των Βαγγέλη Κουσουλάκη και Τόμας Άλστρομ.