Σοκαριστικό ατύχημα σημειώθηκε ύστερα από τη λήξη του παιχνιδιού της Μενέν με τη Ζιλεμπέκεν, για ερασιτεχνική ποδοσφαιρική διοργάνωση στο Βέλγιο. Συγκεκριμένα, μετά την άνετη νίκη των γηπεδούχων, με σκορ 4-0, ο σκόρερ των δύο γκολ, Φάμπιο Σιφάνο, μάζεψε μια φωτοβολίδα που έπεσε στον αγωνιστικό χώρο και προσγειώθηκε δίπλα σε σημείο που υπήρχαν παιδιά, ώστε να την πετάξει. 

Βέλγιο: Παράνομη η φωτοβολίδα


Ωστόσο, η Cobra 6, που είναι παράνομη και έχει ισχύ χειροβομβίδας, έσκασε στο χέρι του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά σε τρία δάχτυλα. Άμεσα έσπευσαν άνθρωποι για τις πρώτες βοήθειες, όμως το κακό είχε γίνει. Ο 26χρονος φορ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί δεν μπόρεσαν να σώσουν το ένα δάχτυλο, ενώ χρειάστηκαν πολλαπλές επεμβάσεις ώστε τα άλλα δύο να μείνουν μισά. 

Σύμφωνα με τις Αρχές από την Ολλανδία και το Βέλγιο, βασικός ύποπτος είναι ένας 21χρονος φίλος της Μενέν, που πέταξε τη φωτοβολίδα στον αγωνιστικό χώρο για να γιορτάσει τη νίκη της ομάδας του. Το πιθανότερο είναι ότι θα κατηγορηθεί για αθέλητη επίθεση και πρόκληση ζημιάς. Η φωτοβολίδα Cobra 6 χρησιμοποιείται μόνο από ανθρώπους που έχουν περάσει τις σχετικές εξετάσεις.