Έτοιμος για τη μεγάλη μάχη της δεύτερης αγωνιστικής του Conference League απέναντι στην Τσέλσι είναι ο Παναθηναϊκός, με τον Ντιέγκο Αλόνσο να σχολιάζει στη συνέντευξη Τύπου πως η ομάδα του θα διεκδικήσει τη νίκη όσες πιθανότητες κι αν έχει και πως δε φοβάται την αντίπαλο του.

Ντιέγκο Αλόνσο: "Έχουμε τα εργαλεία να δημιουργήσουμε φάσεις στην Τσέλσι"

Το δυσκολότερο έργο από τις τρεις ελληνικές ομάδες έχει ο Παναθηναϊκός στην αγωνιστική των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Οι "πράσινοι" έχουν κληθεί ν' αντιμετωπίσουν στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, την Τσέλσι για τη δεύτερη "στροφή" του Conference League.

Το "τριφύλλι" μπορεί να μην είναι το φαβορί για την αναμέτρηση, αλλά όπως ανέφερε ο Ντιέγκο Αλόνσο στις δηλώσεις του, θα κάνει η ομάδα το παιχνίδι της και πιστεύει πως θα βρεθούν ευκαιρίες που θα μπορέσουν να απειλήσουν την ομάδα του Έντσο Μαρέσκα.

άμυνα είναι πάρα πολύ σημαντική για να παίξεις παιχνίδι σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, στο ελληνικό πρωτάθλημα, απέναντι στην Τσέλσι. Η καλή άμυνα σου δίνει τη δυνατότητα να έχεις και καλή επίθεση.Το κοινό που έχει ο αυριανός αγώνας με εκείνους με Λανς και Άγιαξ είναι η ατμόσφαιρα. Ποδοσφαιρικά πρόκειται για διαφορετικές ομάδες.

Στο παιχνίδι θεωρώ ότι η Τσέλσι είναι ψηλότερα, αλλά αυτό δεν αλλάζει τις σκέψεις μας για το πως θα αντιμετωπίσουμε τον αγώνα. Γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολος αγώνας, αλλά και ότι έχουμε τα εργαλεία για να δημιουργήσουμε τις ευκαιρίες μας. Ξέρουμε ότι πρέπει να κάνουμε έναν σημαντικό αγώνα, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά.


Ελπίζουμε να μπορέσουμε να βάλουμε εμείς τους όρους μας, είμαστε όμως ρεαλιστές, απέναντι στον αντίπαλο που θα έχουμε. Προετοιμάζουμε την ομάδα μας να προετοιμαστεί στις διάφορες καταστάσεις ενός αγώνα.

Είχαμε λίγες ευκαιρίες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αν είχαμε την ευκαιρία να το κάνουμε συχνότερα θα είχαμε την ευκαιρία να αναπτύξουμε και τις αντεπιθέσεις μας. Όμως, αυριο, πιστεύω ότι θα υπάρξουν φάσεις που θα αμυνθούμε, αλλά και θα αντεπιτεθούμε. Αυτό που θέλουμε περισσότερο είναι να έχουμε έλεγχο.

Ντιέγκο Αλόνσο: "'Εχουμε δυνατότητες να κερδίσουμε τον αγώνα, πάντα δίνουμε τη μάχη μας"

Ο Ντιέγκο Αλόνσο στη συνέχεια αναφέρθηκε στις πιθανότητες που έχει η ομάδα του να πάρει τη νίκη απέναντι στην Τσέλσι, ενώ στάθηκε και στην απώλεια του Τζορτζ Μπάλντοκ, αναφέροντας τον μεγάλο πόνο που υπάρχει στην ομάδα μετά το χαμό του.

"Έχουμε πάρα πολύ μεγάλο σεβασμό απέναντι στον αντίπαλό μας. Δεν τον φοβόμαστε, ακόμα και με ομάδες μικρότερου βεληνεκούς, επίσης τις σεβαστήκαμε. Αυτό έμαθα από παιδί μικρό, γιατί έχω σεβασμό για το ποδόσφαιρο. Έχουμε τις δυνατότητες να κερδίσουμε τον αγώνα, δεν ξέρω τι ποσοστό έχω, αλλά ακόμα και 1% θα τρέξω και θα το κυνηγήσω.

Αυτό είναι το ομαδικό πνεύμα που θέλω, πάντα να δίνουμε την μάχη μας. Έτσι το κάναμε με τον Άγιαξ και με τη Λανς, έτσι θα το κάνουμε και αύριο. Το πνεύμα πρέπει πάντα να είναι το ίδιο, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Πάντα ξέραμε να αντιμετωπίζουμε την πίεση και έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου, εμπιστοσύνη σε εμένα και προχωράμε μπροστά"


Έχουμε πολύ μεγάλο πόνο, είμαστε θλιμμένοι εδώ και 15 μέρες, που είναι πάρα πολύ δύσκολες για όλους μας. Δεν θεωρώ σωστό και ηθικό να μιλησω για το πως το αντιμετωπίσαμε. Μπορούμε να κάνουμε δύο πράγματα για τον Τζορτζ. Ο πρώτος είναι ο σεβασμός και ο δεύτερος ότι του αφιερώνουμε όλη την περίοδο."