Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το "μενού" της τρίτης αγωνιστικής του Europa League, με δύο σπουδαίες αναμετρήσεις στο πρόγραμμα. Από τη μία η Γαλατάσαραϊ μπορεί να έκανε τα εύκολα... δύσκολα αλλά κέρδισε τελικά, ενώ η Μπόντο Γκλιμτ πήρε τεράστιο "διπλό" στην Πορτογαλία απέναντι στην Μπράγκα.

Νίκη με δυσκολία για τη Γαλατάσαραϊ στο Europa League

Καλύτερα μπήκε στο παιχνίδι απέναντι στην Έλφσμποργκ η Γαλατάσαραϊ, ψάχνοντας από την αρχή ένα γκολ που θα τους δώσει προβάδισμα νίκης. Το πέτυχε τελικά στο 28ο λεπτό, με τον Μέρτενς να κάνει το σουτ, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι αλλά στρώθηκε στον Ικάρντι που από κοντά σκόραρε.

Οι γηπεδούχοι δε σταμάτησαν εκεί και κυνήγησαν και δεύτερο τέρμα πριν βγει το πρώτο ημίχρονο και το πέτυχαν με αρκετή δόση τύχης. Ο Σάρα έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Μπαρνταχτσί έκανε την κεφαλιά που βρήκε στο δοκάρι και τελικά πάνω στον Πάτερσον που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του στο 39ο λεπτό.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η Γαλατάσαραϊ βρήκε και τρίτο γκολ με πρωταγωνιστή έναν παίκτη που ακούστηκε έντονα για τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι. Ο Μπαρίς Γιλμάζ κινήθηκε πολύ ωραία στην πλάτη της Έλφσμποργκ κατέβασε και πολύ ωραίο σουτ έκανε το 3-0, σκορ που έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d53b6fhh713d)
Τα πράγματα όμως στο δεύτερο μέρος ήταν τελείως διαφορετικά, με την ομάδα του Χίλιεμαρκ να μπαίνει με στόχο να διεκδικήσει ό,τι μπορεί έστω και την ύστατη στιγμή. Το γκολ μάλιστα του Νίκλας Χουλτ - που έχει περάσει από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ την έβαλε ξανά στο παιχνίδι.

Οι γηπεδούχοι όσο περνούσε ο χρόνος έδειχναν και πιο κουρασμένοι δίνοντας χώρο στους Σουηδούς που εκμεταλλεύτηκαν την απερισκεψία του Γιλμάζ μέσα στη περιοχή και κέρδισαν το πέναλτι. Ο Μπαϊντού ανέλαβε την εκτέλεση και μείωσε σε 3-2 στο 65ο λεπτό.

Η Έλφσμποργκ με τη ψυχολογία στα ύψη κυνήγησε και τρίτο γκολ, για να κάνει κάτι που έμοιαζε... αδύνατο στο ημίχρονο, αλλά ο Αγκούν με απίστευτη ατομική προσπάθεια στο 83ο λεπτό έκανε το 4-2 για την ομάδα του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d53blomphyeh)
Παρά τη ψυχρολουσία που δέχθηκαν οι φιλοξενούμενοι δε τα παράτησαν και μείωσαν σε 4-3, αλλά δεν κατάφεραν να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο στο φινάλε, με τον Μπατσουαγί να πετυχαίνει και πέμπτο τέρμα, το οποίο όμως ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Buzzer Beater της Μπόντο Γκλιμτ και απίστευτη νίκη μέσα στην Μπράγκα

Εξαιρετικό παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στην Πορτογαλία, με την Μπράγκα να υποδέχεται την Μπόντο Γκλιμτ για την τρίτη αγωνιστική του Europa League, αλλά τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα περίμενε στην αρχή του παιχνιδιού.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στον αγώνα και έψαξαν από νωρίς το γκολ, αλλά έπεφταν πάνω στον εξαιρετικό τερματοφύλακα των Νορβηγών Χάικιν, ο οποίος κράτησε το "μηδέν" στο πρώτο ημίχρονο με τρεις αποκρούσεις.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία πάντως στο πρώτο ημίχρονο ανήκε στη Μπόντο Γκλιμτ και τον Φιλίπ Ζιγκερνάγκελ, με τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού να εκτελεί απευθείας το φάουλ, αλλά η μπάλα... τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Μπράγκα.

Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Κάρλος Καρβαλιάλ ξεκίνησαν καλύτερα, αλλά είδαν το... νόμο του ποδοσφαίρου για ακόμη μία φορά να γίνεται πραγματικότητα, καθώς μιας και έχαναν τις ευκαιρίες τελικά δέχθηκαν το γκολ με τον Εβγιέν στο 53ο λεπτό.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d53b6fh6214x)
Από εκεί και πέρα μεγάλος πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ήταν ο Νιακατέ, με τον παίκτη της Μπράγκα να ισοφαρίζει πρώτα στο 64ο λεπτό με προβολή από κοντά και τρία λεπτά αργότερα δέχθηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας με δέκα παίκτες την ομάδα του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d53bh3a2f0h5)
Ο προπονητής των γηπεδούχων έκανε αλλαγές για να φέρει ισορροπία στην ομάδα του και έχασε αρκετές ευκαιρίες, πέφτοντας πάνω στον Χάικιν, ο οποίος έκανε απίστευτη απόκρουση στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων σταματώντας εντυπωσιακά τον Μπρούμα.

Το ματς έδειχνε πως θα λήξει ισόπαλο, αλλά οι εξαιρετικοί Νορβηγοί δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Ο Μπεργκ εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστέρα, ο Νίλσεν πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με προβολή έκανε το 1-2, δίνοντας μία απίστευτη νίκη στην ομάδα του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d53buuo0rfkx)