Επιστροφή στην Ελλάδα μετά από αρκετά χρόνια για τον Έντσο Μαρέσκα, αυτή τη φορά ως τεχνικός της Τσέλσι. Ο Ιταλός προπονητής θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στο Conference League και στη συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε και στη θητεία του στον Ολυμπιακό.

Η θητεία του Μαρέσκα στον Ολυμπιακό και το δύσκολο παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό για το Conference

Ο Έντσο Μαρέσκα μετά την εξαιρετική πορεία του στον πάγκο της Λέστερ πήρε την... προαγωγή για την Τσέλσι και η τύχη έφερε στο δρόμο του τον Παναθηναϊκό. Μία ομάδα που γνωρίζει πολύ καλά λόγω της θητείας του στον Ολυμπιακό. Στη συνέντευξη Τύπου στάθηκε και σε αρκετούς παίκτες της ομάδας που δεν έχουν χρόνο συμμετοχής.

"Πολλά χρόνια πριν... Η αίσθηση είναι λίγο ανάμεικτη. Η σεζόν που είχα εδώ στην Ελλάδα με τον Ολυμπιακό ήταν πολύ καλή. Όπως είπατε είναι ο μεγάλος αντίπαλος του Παναθηναϊκού. Ήμουν εδώ δυστυχώς όταν έχασα έναν φίλο στο γήπεδο στην Σεβίλλη.

Ήμασταν ήδη στην Αθήνα, ο Πουέρτα έχασε την ζωή του. Ανάμεικτα λοιπόν τα συναισθήματα. Η σεζόν στην Αθήνα ήταν φανταστική, αλλά κάθε φορά που έρχομαι εδώ νιώθω λίγο λυπημένος. Δύσκολο παιχνίδι το αυριανό. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ καλή ομάδα, έχω δει αρκετά παιχνίδια με τον νέο προπονητή. Σίγουρα θα είναι δύσκολο παιχνίδι.

Είναι πολύ καλός ο Ζοάο Φέλιξ, τα πηγαίνει φανταστικά. Δεν έχω να πω τίποτα αρνητικό, μόνο θετικά. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να συνεχίσει να παίζει το ίδιο καλά και σύντομα θα έχει περισσότερες ευκαιρίες.

Νιώθω λίγο άσχημα για τον Τζος Ατσεαμπόνγκ. Κάποια παιχνίδια θα ήταν ευκαιρία για αυτόν. Μιλήσαμε πριν 3 εβδομάδες για την κατάστασή του. Είχαμε πολύ καλή κουβέντα, αλλά έκτοτε δεν ξαναμιλήσαμε. Πραγματικά νομίζω ότι ο Τζος είναι ένας παίκτης με προοπτικές να γίνει σπουδαίος.

Είναι ακόμα 18 ετών, πολλά μπορούν να αλλάξουν αλλά στο μέλλον μπορεί να γίνει πολύ σημαντικός για την Τσέλσι. Πρέπει να βρούμε μια λύση για το συμβόλαιό του. Είναι μια κακή κατάσταση για αυτόν αυτή την στιγμή. Δεν ξέρω αν αυτοί που προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα τον βοηθούν ή όχι. Πάντως μου αρέσει πολύ".

Έντσο Μαρέσκα: "Προσπαθούμε να προστατεύσουμε παίκτες, όπως ο Πάλμερ"

Ο Ιταλός τεχνικός ρωτήθηκε αρκετές φορές για την απόφαση του να αφήσει εκτός λίστα του Conference League τον καλύτερο παίκτη της ομάδας, Κόουλ Πάλμερ και τόνισε πως πρέπει να προστατευτούν κάποιοι παίκτες, ενώ ανέφερε πως γνωρίζει πολύ καλά την ατμόσφαιρα στην Ελλάδα.

Το είπα ήδη πολλές φορές. Προσπαθούμε να προστατεύσουμε κάποιους παίκτες. Νομίζω ότι δεχόμαστε γκολ όπως όλες οι άλλες ομάδες. Αύριο σε ένα γεμάτο γήπεδο ελπίζω ότι δεν θα δεχτούμε.

Δεν ξέρω! Προσπαθούμε να δουλέψουμε με τον Μούντρικ κάθε μέρα. Θα γίνεται μέρα με την μέρα καλύτερος, δουλεύοντας μαζί μας. Είναι όπως ο Ζοάο. Παίζει καλά, απλά αυτή την στιγμή υπάρχουν κι άλλοι παίκτες που παίζουν καλά. Το σημαντικό είναι όταν πάρουν την ευκαιρία, να την εκμεταλλευτούν.

Είμαι από την Ιταλία, ξέρω ότι είναι παρόμοια με την Ιταλία η ατμόσφαιρα. Δεν νομίζω ότι το περιβάλλον αυτό είναι καλύτερο ή χειρότερο από το Άνφιλντ. Οι παίκτες είναι αρκετά καλοί για να το διαχειριστούν.

Ο Παναθηναϊκός έχει καλούς παίκτες, πχ ο Τετέ. Επίσης ο προπονητής ήταν στην Σεβίλλη. Συνολικά είναι καλή ομάδα, έχουν καλά σημεία και κάποια προβλήματα. Θα κάνουμε το καλύτερο αύριο.

Η αποστολή της Τσέλσι για το παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό: 

Τερματοφύλακες: Ρόμπερτ Σάντσεθ, Φίλιπ Γιόργκεσεν, Λούκας Μπέργκστρομ

Αμυντικοί: Τοσίν Ανταραμπιόγιο, Μπενουά Μπαντιασίλ, Μαρκ Κουκουρέγια, Άξελ Ντισασί, Ρενάτο Βέιγκα

Μέσοι: Έντσο Φερνάντες, Κίρναν Ντιούσμπερι - Χολ,Τσέζαρε Κασαντέι, ΚάρνεϊΤσουκουεμέκα, Σάμουελ Ρακ Σάκι

Επιθετικοί: Νόνι Μαντουέκε, Μικάιλο Μούντρικ, Πέδρο Νέτο, Ζοάο Φέλιξ, Κρίστοφερ Ενκουνκού, Τζέιντον Σάντσο, Τίρικ Τζορτζ, Μαρκ Γκούιου, Σουμαΐρα Μέουκα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Chelsea FC (@chelseafc)