Συνεχίζει να προσπαθεί να βρει ρυθμό και να επανέλθει στις καλές εμφανίσεις ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε την πρόκριση στους "16" του Swiss Indoors απέναντι στον Σερούντολο και βρήκε μπροστά του τον Μπότικ Φαν ντε Ζάντσχουλπ.

Πήρε το πρώτο σετ στο τάι μπρέικ ο Τσιτσιπάς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με το χειρότερο δυνατό τρόπο για τον Στέφανο Τσιτσιπά, γιατί στο πρώτο κιόλας γκέιμ που σέρβιρε, ο Φαν ντε Ζάντσχουλπ κατάφερε να του κάνει το μπρέικ και να πάρει γρήγορα το πλεονέκτημα ενόψει της συνέχειας.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d5415xln72h5)
Ο Έλληνας πρωταθλητής όμως, φρόντισε να απαντήσει κατευθείαν και να κάνει μπρέικ στο μπρέικ, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα. Στη συνέχεια οι δύο τενίστες μπόρεσαν να διατηρήσουν το σερβίς τους μέχρι το 4-4, χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d54193kfd2dd)
Ο Τσιτσιπάς έψαχνε την ευκαιρία για κάποιο μπρέικ, αλλά ταυτόχρονα "φοβόταν" να διατηρήσει το δικό του σερβίς. Ένα πολύ καλό ντεμί βολέ όμως τον έβαλε οδηγό στο πρώτο σετ και του χάρισε τον καλύτερο πόντο στον αγώνα για το 6-5.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d541z5z9x1f5)
Ο Ολλανδός απάντησε πολύ εύκολα με love game και το παιχνίδι οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ. Το ξεκίνημα του Έλληνα πρωταθλητή ήταν εξαιρετικό, παίρνοντας το προβάδισμα με 5-0 και αφού διατήρησε με ευκολία το σερβίς του πήρε τελικά το πρώτο σετ με 7-6(3).

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d542bc3c67l5)

Μεγάλη νίκη για τον Τσιτσιπά και στους "8" του Swiss Indoors

Στο δεύτερο σετ ο Φαν ντε Ζάντσχουλπ μπήκε αποφασισμένος να πάρει το προβάδισμα και να φέρει το παιχνίδι στα ίσα, ξεκινώντας με love game, με τον Τσιτσιπά να απαντάει γρήγορα, διατηρώντας με τη σειρά του το δικό του σερβίς, έχοντας την υποστήριξη της Πάουλα Μπαντόσα από την κερκίδα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d542hkzugjih)
Ο Έλληνας πρωταθλητής έφτασε πολύ κοντά στο μπρέικ στο έβδομο γκέιμ, αλλά τη μοναδική ευκαιρία που βρέθηκε μπροστά του δεν την εκμεταλλεύτηκε, με τον Ολλανδό να κάνει το 4-3 και να διατηρεί έστω και με δυσκολία το σερβίς του.

Οι απαντήσεις του Τσιτσιπά στα σερβίς του Ζάντσχουλπ ήταν όλο και καλύτερες, αναγκάζοντας τον να κάνει αρκετά αβίαστα λάθη. Το κρίσιμο γκέιμ ήταν το 11ο, με τον Έλληνα πρωταθλητή να κάνει το μπρέικ και να παίρνει το προβάδισμα με 6-5.

Ο Φαν ντε Ζάντσχουλπ έκανε την τελευταία του προσπάθεια να κάνει το μπρέικ και να μπει ξανά στη διεκδίκηση της πρόκρισης, αλλά το Νο11 της παγκόσμιας κατάταξης της ATP πήρε τελικά τη νίκη και θα βρεθεί στους "8" του Swiss Indoors.