Με νίκη συνέχισε την πορεία της στο Champions League η Άρσεναλ, επικρατώντας έστω και με δυσκολία της Σαχτάρ Ντόνετσκ με 1-0. Το τρίποντο αυτό όμως άφησε και... κατάλοιπα, καθώς τραυματίστηκε σοβαρά ο Ρικάρντο Καλαφιόρι που αναμένεται να λείψει για αρκετές εβδομάδες.

Χάνει για εβδομάδες τον Καλαφιόρι η Άρσεναλ

Οι τραυματισμοί είναι ένα πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει η Άρσεναλ πολύ έντονα τα τελευταία χρόνια. Η ατυχία της χτυπάει συχνά την... πόρτα κι εκείνη σαν καλή οικοδέσποινα φροντίζει να της την ανοίξει και να την υποδεχθεί.

Το ξεκίνημα της στην Premier League είναι πολύ καλό, με μοναδικό "ψεγάδι" την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής από την Μπόρνμουθ χάρις στην ανόητη αποβολή του Σαλιμπά. Οι "κανονιέρηδες" τώρα υποδέχονται τη Λίβερπουλ στο ντέρμπι κορυφής και θα έχουν ακόμη μία σημαντική απουσία.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα της τρίτης "στροφής" του League phase του Champions League απέναντι στην Σαχτάρ Ντόνετσκ, ο Μικέλ Αρτέτα είδε τον Ρικάρντο Καλαφιόρι να τραυματίζεται σοβαρά και να γίνεται αναγκαστική αλλαγή.

Οι φόβοι πως πρόκειται για κάτι που θα τον κρατούσε εκτός για μήνες δεν επιβεβαιώθηκαν, αλλά ο Ιταλός αμυντικός - που εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του στο Εuro 2024 - θα χάσει το παίχνιδι κόντρα στη Λίβερπουλ και θα απουσιάσει για τις επόμενες εβδομάδες.

Εκτός για τον αγώνα κόντρα στην ομάδα του Άρνε Σλοτ θα είναι και ο αρχηγός, Μάρτιν Όντεγκααρντ, ενώ αγώνα δρόμου για να προλάβει κάνει ο Σάκα που αποτελεί έναν από τους πιο επικίνδυνους παίκτες της Άρσεναλ μεσοεπιθετικά.