Μετά τη νίκη επί της Τσέλσι για την 8η αγωνιστική της Premier League, ο Άρνε Σλοτ ζήτησε να κριθούν ο ίδιος και η ομάδα του ύστερα από τα επόμενα επτά παιχνίδια. Η Λίβερπουλ είχε μόλις ξεκινήσει τη σεζόν με 10 νίκες στα πρώτα 11 παιχνίδια της και ο Σλοτ είχε ήδη κάνει την κορυφαία εκκίνηση προπονητή της Λίβερπουλ την πρώτη χρονιά στον πάγκο.

Ο Ολλανδός ζήτησε τη διορία, όχι επειδή η ομάδα του δεν νικάει αλλά, διότι δεν παίζει ακόμη το ποδόσφαιρο που θέλει. Στη Λειψία, πάντως, στο παιχνίδι για την τρίτη αγωνιστική του Champions League, υπήρχαν διαστήματα που οι "κόκκινοι" ήταν εξαιρετικοί στον αγωνιστικό χώρο, κάνοντας κατοχή μπάλας έξω από την περιοχή των γηπεδούχων. Ακόμα και οι σχολιαστές ομολογούσαν πως "δεν περίμενα τέτοια διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες".


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d53i3xe6ywg9)
Παρ' όλα αυτά, το 1-0 ήταν απλώς ένα παιχνίδι που δεν στράβωσε. Η 11η νίκη σε 12 ματς, με την οποία προσπέρασε και την εκκίνηση του Κένι Νταλγκλίς τη σεζόν 1990-91. Ωστόσο, ήταν μία χρονιά που οι "κόκκινοι" δεν πήραν κάτι, ο "Κινγκ Κένι" έφυγε έπειτα από ένα 4-4 στο Κύπελλο με την Έβερτον, ενώ αποτέλεσε την πρώτη από τις 29 περιόδους χωρίς πρωτάθλημα.

Με αυτήν την εκτός έδρας νίκη, η Λίβερπουλ έγινε η τρίτη αγγλική ομάδα την εποχή της Premier League, μετά τη Νιούκαστλ τη σεζόν 1994-95 και τη Μάντσεστερ Σίτι την περίοδο 2017-18, που νικάει τα πρώτα έξι εκτός έδρας παιχνίδια της. Η ήττα από τη Νότιγχαμ Φόρεστ στο "Άνφιλντ", δε, είναι η μοναδική που έχει κάνει όλη τη σεζόν. Το μόνο ρεκόρ που... ακόμη έχει ο Γιούργκεν Κλοπ, είναι οι επτά διαδοχικές νίκες στο ξεκίνημα της περιόδου 2018-19, την περίφημη χρονιά που οι "κόκκινοι" έκαναν 97 βαθμούς, έχασαν το πρωτάθλημα για έναν από τη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά κατέκτησαν το Champions League.

Λίβερπουλ: Η μόνη σκέψη στη... ρωγμή

Σε σχέση με τις θητείες των Άλεξ Φέργκιουσον στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Αρσέν Βενγκέρ στην Άρσεναλ, τα εννιά χρόνια του Γιούργκεν Κλοπ στη Λίβερπουλ είναι πολύ λιγότερο χρονικό διάστημα. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο φόβος για ένα τεράστιο κενό που επρόκειτο να δημιουργηθεί δεν υπήρχε, ενώ, κιόλας, δεν εκμηδενίζεται ο κίνδυνος παρά το εντυπωσιακό και πέραν πάσης προσδοκίας, ξεκίνημα της Λίβερπουλ.

Ο Σλοτ δεν έκρυψε, έστω και στη δευτερεύουσα πρόταση της συνέντευξης Τύπου για την παρουσίασή του, ότι το ζητούμενο είναι οι νίκες. Ασφαλώς και στάθηκε, πρωτίστως, στο θέαμα που θα κάνει τους φίλους της ομάδας να χαίρονται που θα πηγαίνουν στο "Άνφιλντ", αλλά ο αυτοσκοπός του προπονητή σε μια τέτοια θέση είναι να διενεργεί σε περιβάλλον απόλυτης (ή όσο γίνεται περισσότερης) ηρεμίας. Ο Κλοπ δεν καταπονήθηκε, εξάλλου, από τη θέση του κόουτς, αλλά από εκείνη του μάνατζερ. Ο Σλοτ δεν είναι μάνατζερ, η επιστροφή του Μάικλ Έντουαρντς στη θέση του γενικού και η πρόσληψη του Ρίτσαρντ Χιουζ ως αθλητικού διευθυντή, δίνουν στον Ολλανδό την ευκαιρία να ασχολείται μόνο με το ποδόσφαιρο. Αυτή, εξάλλου, ήταν η απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να πάει στο Λίβερπουλ.

Οι "κόκκινοι" φαίνεται ότι βγάζουν άβροχοις ποσί ένα κενό που έμοιαζε αυτονόητο. Οι καλοκαιρινές φήμες, ότι δεν ήθελε κάποιους παίκτες, αποδεικνύονται ακριβώς αυτό: ο "ανεπιθύμητος" Τσιμίκας ήταν ο man of the match με τη Λειψία. Επιπλέον, η μεταγραφή του, ο αντικειμενικά επιδέξιος Φέντε Κιέζα, δεν έχει παίξει ακόμη όπως μπορεί.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d53ft9f18bjd)
Πλέον, το μόνο που ο Σλοτ πρέπει να αντιμετωπίσει, είναι η δεύτερη ήττα, όταν αυτή έρθει. Αν ο οργανισμός, με την ονειρώδη εκκίνηση, κατοικεί σε σύννεφο, θα φανεί στο επόμενο αρνητικό αποτέλεσμα. Στο "Άνφιλντ" η ζωή συνεχίστηκε μετά το ματς με τη Νότιγχαμ, όμως ο Σλοτ απέδειξε ότι δεν χρειάζεται πίστωση χρόνου. Τώρα είναι υπόλογος για αυτό.