Το πρώτο σκέλος της τρίτης αγωνιστικής του Europa League ξεκίνησε με ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις αλλά όχι πολύ θεάμα. Το πρώτο της τρίποντο στη διοργάνωση πανηγύρισε η Ρόμα απέναντι στη Ντιναμό Κιέβου, ενώ σημαντικό "διπλό" στην έδρα της Καραμπάγκ πήρε ο Άγιαξ.

Δυσκολεύτηκε αλλά κέρδισε η Ρόμα - Μεγάλο "διπλό" του Άγιαξ

Τη πρώτη της νίκη στο Europa League έψαξε η Ρόμα απέναντι στην Ντιναμό Κιέβου και έβαλε από νωρίς τις βάσεις για μία επικράτηση. Οι "τζιαλορόσι" κέρδισαν πέναλτι στο 23ο λεπτό και ο... κίλλερ Ντόβνικ έκανε το 1-0 από την άσπρη βούλα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d547z3m6wiyh)
Οι Ουκρανοί από τη πλευρά τους έδειξαν στο πρώτο ημίχρονο για ακόμη μία φορά πως μπορούν να δημιουργήσουν ευκαιρίες αλλά όχι να σκοράρουν, μιας και το τέρμα του Βολόσιν ακυρώθηκε στο 43ο λεπτό ως οφσάιντ στην αρχή της φάσης.

Η Ρόμα συνέχισε να πιέζει για να φτάσει σε δεύτερο τέρμα, με τους Πελεγκρίνι και Σομορουρόντοφ να χάνεις μεγάλες ευκαιρίες να σιγουρέψουν τη νίκη τους, αλλά το τελικό 1-0 της έδωσε την πρώτη νίκη στη διοργάνωση.

Πολύ δυνατά στην αναμέτρηση απέναντι στον Άγιαξ μπήκε η Καραμπάγκ, η οποία σκόραρε μάλιστα στο τέταρτο λεπτό με τον Καφαργκίλεβ να κάνει το 1-0 από κοντά, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε μετά από VΑR για υπόδειξη οφσάιντ.

Οι ισορροπίες του παιχνιδιού άλλαξαν στο 15ο λεπτό, καθώς ο Ράσμουνσεν έφυγε στην αντεπίθεση, αλλά ο Ρομαό τον σταμάτησε. Ο διαιτητής αρχικά έδειξε κίτρινη κάρτα, αλλά μιας και ήταν ο τελευταίος παίκτης τελικά τον απέβαλε.

Ο "Αίαντας" όπως αναμενόταν ανέβασε στροφές και έψαξε το γκολ για να πάρει σαφέστατο προβάδισμα νίκης. Το πέτυχε κιόλας πριν το ημίχρονο με τον Βέγχορστ να κάνει την παράλληλη σέντρα και τον Τέιλορ από κοντά το 0-1.

Η κούραση των παικτών της Καραμπάγκ να κυνηγάνε εκείνους του Άγιαξ αποδείχθηκε μοιραία για τους γηπεδούχους, με τον Βέρχορστ να γίνεται από δημιουργός... εκτελεστής και να κάνει το 0-2 από το σημείο του πέναλτι στο 74ο λεπτό.

Η ψυχολογία των φιλοξενούμενων ήταν στα ύψη μετά το δεύτερο γκολ και το επιβεβαίωσαν μ' ένα τρίτο τέρμα. Ο Τσούμπα Άκπομ που είχε περάσει αλλαγή έκανε το 0-3 που ήταν το τελικό σκορ με τους γηπεδούχους να ολοκληρώνουν τελικά το παιχνίδι με εννέα παίκτες.

Πρώτες νίκες στο Europa League για Σοσιεδάδ και Φερεντσβάρος

Ένα τρίποντο που θα τη κάνει να ανέβει βαθμολογικά μετά το πολύ κακό ξεκίνημα ήθελε η Σοσιεδάδ στην... Σερβία απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Οι Βάσκοι βρήκαν νωρίς το πρώτο τέρμα με τον Πατσέκο να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα στο 19ο λεπτό.

Οι τυπικά γηπεδούχοι πίεσαν για να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης, αλλά οι προσπάθειες της ήταν ή ημιτελείς ή σταματούσαν πάνω στον Μαρέρο, σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που βρήκαν δεύτερο με τον Σαντίκ, αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Ότι δεν κατάφερε ο Νιγηριανός επιθετικός για τους Ισπανούς, πέτυχε τέσσερα λεπτά αργότερα ο Γκόμεζ, ο οποίος είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο πριν τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας παιχνιδιού. Ο Ισπανός μέσος εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Μπέκερ για το 0-2.

Δύσκολο το έργο της Νις στην έδρα της Φερεντσβάρος, με τη γαλλική ομάδα να βρίσκεται πίσω στο σκορ μόλις στο 15ο λεπτό, χάρις στο αυτογκόλ του Μομπιτό, ο οποίος έστειλε άθελα του τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλες ευκαιρίες και για δεύτερο τέρμα πριν τη λήξη του ημιχρόνου, αλλά τόσο ο Μπόρζες όσο και ο Αμπού Φανι έπεσαν πάνω στον εξαιρετικό Μπούλκα που κράτησε το 1-0 στα πρώτα 45 λεπτά.

Κρίσιμα τρίποντα για Άιντραχτ και Μίντιλαντ στο Εuropa League

Περισσότερο δείχνει να της ταιριάζει το παιχνίδι εκτός έδρας της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, μιας και στη Γερμανία δυσκολεύεται με ομάδες που είναι χαμηλότερης δυναμικής. Κάτι που φάνηκε και στον αγώνα απέναντι στην RFS.

Η πρώτη μεγάλη φάση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 16ο λεπτό με τον πιο φορμαρισμένο παίκτη τον Μαρμούς, αλλά η προσπάθεια του επιθετικού από την Αίγυπτο σταμάτησε πάνω στον Οντόα που έκανε εντυπωσιακή απόκρουση.

Η Άιντραχτ έκανε αρκετές αλλαγές με σκοπό να φτάσει στο γκολ της νίκης, σε αντίθεση με την RFS που συνέχισε να αγωνίζεται με τους βασικούς. Η λύτρωση ήρθε τελικά στο 79ο με τον Λάρσον να σκοράρει και να δίνει μία σημαντική νίκη στην ομάδα του.

Το εκρηκτικό πρώτο ημίχρονο της Μίντιλαντ απέναντι στους Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ λίγο έλειψε να αποδειχθεί μοιραίο για τους Δανούς που είχαν τρομερές ευκαιρίες για πολλά τέρματα αλλά δεν ήταν αποτελεσματικοί.

Το γκολ ήρθε μόλις στο 18ο λεπτό με τον Ντιαό να σκοράρει μετά την ασίστ του Σιμσίρ, αλλά στη συνέχεια έπεσε πάνω στον Μορίς, ο οποίο διατήρησε τους Βέλγους στο παιχνίδι, κρατώντας με δυσκολία το 1-0.

Τελικά παρά το εντυπωσιακό δεύτερο ημίχρονο των Βέλγων τα πράγματα δεν άλλαξαν, με τους γηπεδούχους να παίρνουν μία σημαντική νίκη και ν' ανεβαίνουν στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας του League phase του Europa League.