Ο Παναθηναϊκός ενδεχομένως να ήθελε να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία που η Εθνική πήρε, με το πάθος και την επιθυμία να δικαιώσει τη μνήμη του Τζορτζ Μπάλντοκ στο Γουέμπλεϊ, στο παιχνίδι με την Τσέλσι για την τρίτη αγωνιστική της League Phase στο Conference League. Ωστόσο, αυτό δεν συνέβη. Το παιχνίδι που άρχισε με την κεφαλιά του Γεντβάι και την απόκρουση του Γιόργκενσεν, στο 2', εξελίχθηκε σε συντριβή, 1-4, για τους "πράσινους", οι οποίοι έμειναν στον ένα βαθμό έπειτα από δύο παιχνίδια. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d549by0btbt5)
Πλέον, και εν μέσω αποδοκιμασιών μετά τη λήξη του παιχνιδιού, είναι ξεκάθαρο ότι θα πρέπει να τρέξουν για να προλάβουν το τρένο της πρόκρισης για την επόμενη φάση. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d546zrunxlxl)

Παναθηναϊκός-Τσέλσι: Σε άλλη ταχύτητα


Οι "πράσινοι" διαπίστωσαν πώς είναι να πληρώνεις κάθε λάθος που κάνεις, απέναντι σε μία αντίπαλο που έπαιζε σε άλλη ταχύτητα, δίχως να καταβάλει ιδιαίτερο κόπο. Μέχρι το 18', η Τσέλσι δεν είχε κάποια τελική, ωστόσο μετά το σουτ του Ουναχί στο 5', ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να απειλήσει. Ο Μιχάιλο Μούντρικ είχε μία προειδοποιητική βολή σε εκείνο το λεπτό. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d547gn7sktt5)
Όμως, τέσσερα λεπτά αργότερα ήρθε η τιμωρία. Αρκούσε ένα σπάσιμο του Ζοάο Φέλιξ στην μπάλα με το κεφάλι, η κίνηση του Μούντρικ στην περιοχή και, εν τέλει, το πλασέ του Πορτογάλου, που "ξεκλείδωσε", χωρίς πολλή δυσκολία, την άμυνα του Παναθηναϊκού. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d547l8sv8qmx)
Στο γεμάτο ΟΑΚΑ επικράτησε μια σχετική παγωμάρα, με την Τσέλσι, εκτός των άλλων, να είναι αποτελεσματική. Τα χαμηλά γεμίσματα των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού, κυρίως από τα αριστερά, ήταν εύκολη λεία. Στο 28' ο Ντραγκόφσκι έβγαλε κεραυνό του Έντσο Φερνάντες. 

Ο Παναθηναϊκός πήγε στο ημίχρονο με ένα γκολ πίσω, αλλά και την αίσθηση ότι η Τσέλσι δεν φόρτσαρε. Αυτό δεν έγινε, ούτως ή άλλως, παρ' όλα αυτά οι "μπλε" έφτασαν σε ακόμα τρία γκολ. 

Παναθηναϊκός-Τσέλσι: Τρία γκολ σε 12' 

Μόλις στο 48', και αφού ο Φακούντο Πελίστρι σπατάλησε μια κόντρα, ο Νέτο βγήκε από τα δεξιά.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d548b963nbjt)
Η σέντρα του βρήκε ανέτοιμη την άμυνα, τον Ντραγκόφσκι εκτός θέσης και τον Μούντρικ σε πλεονεκτική θέση σε σχέση με τον Κώτσιρα, ο οποίος επίσης χάθηκε, αφού αλλού νόμιζε ότι ήταν ο αντίπαλός του. Το δεύτερο γκολ των "μπλε" μετέτρεψε, δε, τη δύσκολη αποστολή σε αδύνατη. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d548d3fuoell)
Έτσι, αφού κάηκαν τα ξερά, ήρθε η ώρα των χλωρών. Σουτ του Φέλιξ από πάσα του Μούντρικ, κόντρα στον Γεντβάι και 0-3 στο 55'.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d548ixr9dac9)
Έπειτα, πέναλτι που κέρδισε ο Πορτογάλος από χέρι του Ντανιέλ Μαντσίνι και πέναλτι του Ενκουνκού, στο 59', για το 4-0. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d548m11dimu9)
Οι "μπλε" έβαλαν το παιχνίδι στο τσεπάκι, με τους "πράσινους" του Ντιέγκο Αλόνσο να θέλουν να παράγουν κάτι. Ο Ουρουγουανός επίσης δεν... κάθεται καλά στην καρέκλα του. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d548tl7rd8c9)
Ο Παναθηναϊκός, εν τέλει, μείωσε σε εξαιρετική αντεπίθεση, με τον Πελίστρι, στο 69'. Η μπάλα πέρασε από διάφορα πόδια, με τελευταίο αυτό του Γιώργου Βαγιαννίδη, ο οποίος έκανε και το πιο επιτυχημένο "πράσινο" overlap της βραδιάς. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d5493lrbcjxt)
Μάλιστα, οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να έχουν βάλει και δεύτερο. Ωστόσο, το πλασέ του Βέιγκα, ο οποίος λίγο έλειψε να πάρει αυτογκόλ, πέρασε λίγο έξω από την εστία του Γιόργκενσεν. Στο ίδιο λεπτό, δε, το 81', ο πορτιέρε της Τσέλσι έκανε λανθασμένη έξοδο. Ωστόσο, ο Ντισασί έδιωξε την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή. 

Παναθηναϊκός (Ντ. Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Σένκεφελντ, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Τσέριν, Μακσίμοβιτς, Ουναχί, Πελίστρι, Μαντσίνι, Γερεμέγεφ.
Τσέλσι (Έντσ. Μαρέσκα): Γιόργκενσεν, Βέιγκα, Ντισασί, Μπαντιασίλε, Κουκουρέγια, Νέτο, Φερνάντες, Ντιούσμπερι-Χολ, Μούντρικ, Φέλιξ, Ενκουκού.