Ο ΠΑΟΚ τα χρειάστηκε στην Τούμπα κόντρα στην Βικτόρια Πλζεν για να φέρει το 202 στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της League Phase του Europa League. Βρέθηκε να χάνει 2-0, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε στροφές, ο αντίπαλος έμεινε και με δέκα παίκτες σε κρίσιμο χρονικό σημείο για να φτάσει ο ΠΑΟΚ στην ισοφάριση.

Ήταν και ο πρώτος βαθμός στη League Phase του Europa League, αφού προηγήθηκε η ήττα από την Στεάουα Βουκουρεστίου για τον ΠΑΟΚ, ενώ είχε χάσει και από την Γαλατασαράι στην Κωνσταντινούπολη. Επόμενος αντίπαλος η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Αγγλία στις 7 Νοεμβρίου.

Με Καμαρά, Μπακαγιόκο ο ΠΑΟΚ στα χαφ |

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου χρησιμοποίησε στην ενδεκάδα τους Καμαρά, Μπακαγιόκο αναφορικά με τα χαφ, κάτι που κάνει για πρώτη φορά. Παράλληλα ο Μπάμπα Ράχμαν που έχει κάποιες ενοχλήσεις, έμεινε στον πάγκο και ο Γιόνι Ότο πήρε την θέση του στο αρχικό σχήμα.

Η Βικτόρια Πλζεν "πάγωσε" την Τουμπα

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ, στις εξέδρες της Τούμπας επευφημούσε την ομάδα του, αλλά εκείνη ήταν... απών. Με το "καλημέρα" η Βικτόρια Πλζεν άνοιξε το σκορ, εκμεταλλευόμενη λάθη της άμυνας των γηπεδούχων. Πιο συγκεκριμένα ο Αντού στο 3' έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, δείχνοντας πως κάτι δεν πάει καλά στους "ασπρόμαυρους". Ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d54754oblift)
Θα περίμενε κανείς να βγάλει αντίδραση ο ΠΑΟΚ, στον οποίο οι φιλοξενούμενοι έδωσαν χώρο και την κατοχή της μπάλας και τον "χτύπησαν" με γρήγορες επιθέσεις. Κι έτσι στο 7΄η Βικτόρια Πλζεν έχασε ευκαιρία με τον Βίντρα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d547c4mw0p0h)

Δύο γκολ σε 8 λεπτά από την Βικτόρια Πλζεν


Για να έρθει το 31ο λεπτό με τους φιλοξενούμενους να ανοίγουν το σκορ με τον Μίλαν Χάβερ, ο οποίος επίσης εκμεταλλεύτηκε λανθασμένες αντιδράσεις της άμυνας του ΠΑΟΚ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d547subs3w2x)
Σα να μην έφτανε αυτό στο 39' η Βικτόρια Πλζεν έβαλε και δεύτερο γκολ. Αυτή την φορά ήταν ο Αντού που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Κάπως έτσι ο ΠΑΟΚ πήγε στα αποδυτήρια, με αποδοκιμασίες από τον κόσμο του, έχοντας 70% μπάλας και 6 τελικές, αλλά καμία στην εστία και η Βικτόρια είχε 5 τελικές με τις 4 στην εστία και δύο γκολ!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d547z3lw0le1)

Ο ΠΑΟΚ άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο


Στο δεύτερο ημίχρονο κάπως μειώθηκαν τα λάθη του ΠΑΟΚ στην άμυνα, ενώ και η Βικτόρια Πλζεν έδειξε διάθεση να κρατήσει πίσω το μηδέν. Στο 65' ο πρωταθλητής Ελλάδας έφτασε κοντά στο να σκοράρει, αλλά το σουτ του Τάισον έδιωξε σωτήρια ο Γεντλίτσκα.

Παράλληλα στο στο 70' ο Ντουέ είδε την δεύτερη κίτρινη και αποβλήθηκε με κόκκινη, για επικίνδυνο μαρκάρισμα, αφήνοντας την Βικτόρια Πλζεν με δέκα παίκτες. 

Ο Τισουντάλι μείωσε και ο Μπάμπα Ράχμαν έσωσε τον βαθμό για τον ΠΑΟΚ

Τα λεπτά κυλούσαν με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να κάνει πιο επιθετικό το σχήμα με τους "ασπρόμαυρους" να μειώνουν στο 84' με τον Τισουντάλι.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d5498xmuxib5)


Στη συνέχεια το ματς έγινε ροντέο με τον ΠΑΟΚ να πίεζε για να βάλει ένα δεύτερο γκολ, χάνοντας πολλές ευκαιρίες. Και το γκολ της ισοφάρισης ήρθε στο 90'+3 από τον Μπάμπα Ράχμαν.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d549aff6cfq1) Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d549dqkeregp)



ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (66’ Μπάμπα), Κεντζιόρα, Κόλεϊ, Γιόνι (76’ Τσάλοφ), Καμαρά, Μπακαγιόκο (59’ Σβαμπ), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Τάισον (66’ Ντεσπόντοφ), Μπράντον (66’ Τισουντάλι)

Βικτόρια Πλζεν (Μ. Κούμπεκ): Γεντλίτσκα, Ντουέ, Μάρκοβιτς, Γεμέλκα, Χάβελ, Σόικα (77' Τσερβ), Κάλβαχ, Καντού, Βίντρα (61’ Γίρκα), Σουλτς, Αντού (73’ Χάιντα)