Συνεχίζει την εντυπωσιακή της πορεία στη Εuroleague η Ζαλγκίρις, η οποία επικράτησε με 78-63 της Μακάμπι Τελ Αβίβ και ανέβηκε στη κορυφή της βαθμολογίας, ενώ τρομερό "διπλό" στην έδρα της Μονακό πήρε η Παρί.

Πήρε το ντέρμπι της Γαλλίας στη Euroleague η Παρί

Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα της Παρί στην έδρα της Μονακό, με τον Τι Τζέι Σορτς να δείχνει από νωρίς τις... άγριες διαθέσεις του. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 14-2 στα πρώτα τέσσερα λεπτά της αναμέτρησης.

Η απάντηση από πλευράς Μονακό ήταν άμεση και με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Παπαγιάννη - που τραυματίστηκε κιόλας - έφερε γρήγορα τη διαφορά στους τρεις πόντους (22-25), μπαίνοντας γρήγορα στη διεκδίκηση της νίκης.



Η Παρί έψαχνε κυρίως τρόπους να απειλήσει έξω από τα 6.75 και αυτό την κρατούσε μπροστά στο σκορ, με τους Μάλκομ και Γουόρντ να είναι εύστοχοι, ενώ από την άλλη οι Μονεγάσκοι σκόραραν κάτω από τη ρακέτα.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε τους φιλοξενούμενους να βρίσκονται μπροστά στο σκορ με έξι πόντους (43-49) με τον Μάικ Τζέιμς να προσπαθεί για τους γηπεδούχους, αλλά δεν ήταν σε καλό βράδυ, όντας αρκετά άστοχος.

Στην τρίτη περίοδο τα πράγματα άλλαξαν με την Μονακό να κάνει απίστευτο σερί 16-2 με τον Ζαϊτέ να κάνειτ τρομερά πράγματα κάτω από το καλάθι και τον Οκομπό να μοιράζει τη μία πάσα μετά την άλλη.

Το παιχνίδι παρέμενε στον πόντο, με τον Μάουντο Λο να σκοράρει συνεχόμενους πόντους από την περιφέρεια και να μειώνει τη διαφορά σε 75-74 τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του μεγάλου ντέρμπι της Γαλλίας.

Την υπογραφή τους στο φινάλε έβαλαν φαρδιά πλατιά οι Τι Τζέι Σορτς και Γιάντουνεν, με τον Αμερικάνο γκαρντ να ολοκληρώνει το παιχνίδι με double double, έχοντας 28 πόντους και 10 ασίστ, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο τη νίκη στην ομάδα του με 80-87.


Τα δεκάλεπτα: 22-25, 43-49, 64-63, 80-87

Απίστευτη εμφάνιση και πρώτη θέση για τη Ζαλγκίρις στη Euroleague

Την ανωτερότητα της από το πρώτο κιόλας λεπτό έδειξε η Ζαλγκίρις Κάουνας απέναντι στην Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Λιθουανία. Με πρωταγωνιστή τον Μπραζντέικις προηγήθηκε στα πρώτα τέσσερα λεπτά της αναμέτρησης με 12-0.

Οι Ισραηλινοί που είχαν αρκετές απουσίες προσπάθουσαν να βρουν ρυθμό στην επίθεση κυρίως με τον Ριβέρο, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί και έκλεισαν την πρώτη περίοδο μπροστά στο σκορ με 26-7, εκμεταλλευόμενος κάθε λάθος των αντιπάλων.



Όσο περνούσε ο χρόνος αντί να μειώνεται όμως το σκορ από την πλευρά της Μακάμπι Τελ Αβίβ τόσο αυξανόταν, με τον Ουλανόβας να δείχνει ασταμάτητος και να στέλνει τη διαφορά στο +23 (38-15) έξι λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.



Μπορεί στο υπόλοιπο κομμάτι του πρώτου μέρους οι φιλοξενούμενοι να βρήκαν κάποια καλάθια, αλλά στην άμυνα τα πράγματα ήταν όλο και χειρότερα, με τον Ντάνστον να κάνει το δικό του... πάρτι κάτω από το καλάθι.

Οι φωνές του Κάτας στο ημίχρονο είχαν μέχρι ένα σημείο αποδέκτες, με τον Σόρκιν να προσφέρει βοήθειες, αλλά από την άλλη πλευρά ο Γκεντράιτις με συνεχόμενα σουτ έξω από τα 6.75 κρατούσε τη διαφορά στους 20 πόντους (56-36).

Η αντεπίθεση ξεκίνησε για την Μακάμπι Τελ Αβίβ στο δεύτερο μισό της τρίτης περίοδου, με τους Ράντολφ και Μέιερ να σκοράρουν από μακριά και να μειώνουν τη διαφορά στους 13 πόντους (59-46) με τη συμπλήρωση 30 λεπτών.

Το μόνο που κατάφερε τελικά η "ομάδα του λαού" ήταν να μειώσει στους 9 (71-62) τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε του αγώνα, αλλά δεν ήταν αρκετό με την Ζαλγκίρις Κάουνας να συνεχίζει την προέλαση της στη Euroleague επικρατώντας τελικά με 78-63.


Τα δεκάλεπτα: 26-7, 44-24, 59-46, 78-63