Χωρίς κάποια ιδιαίτερη έκπληξη ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της πέμπτης αγωνιστικής της Euroleague, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να επικρατεί εύκολα του Ερυθρού Αστέρα, ενώ με νίκες συνέχισαν την πορεία τους στη διοργάνωση η Αναντολού Εφές και η Μπασκόνια.

Επιβλητική Ρεάλ Μαδρίτης έκανε δεύτερη σερί νίκη στη Euroleague

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Έντι Ταβάρες να εκμεταλλεύεται σε απόλυτο βαθμό την απουσία του Τζόελ Μπολομπόι και να κάνει απίστευτη εμφάνιση, πετυχαίνοντας γρήγορα οκτώ πόντους για το 15-7 της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος προσπαθούσε να βρει τρόπους να περιορίσει το θηριώδη σέντερ, αλλά αυτό έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να σκοράρουν από μακριά με τον Ντεκ να στέλνει τη διαφορά στο +12 (22-10) στο τέλος της πρώτης περιόδου

Οι δύο ομάδες είχαν από ένα μικρό σερί μέσα σε πέντε λεπτά, με τον Ερυθρό Αστέρα να μειώνει αρχικά στους 5 (23-18) με τον Γκεντράιτις να σκοράρει, αλλά οι "μερέγχες" με 10-0 έφυγαν στο +15 (33-18) με τους Μούσα και Γιουλ να είναι... καυτοί

Εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο και πρώτος σκόρερ από πλευράς "Βασίλισσας" ήταν ο Εντιαγέ που δεν έβρισκε αντίπαλο μπροστά του και έστειλε την ομάδα του στα αποδυτήρια στο +17 (46-29) με τους Σέρβους να ψάχνουν αντίδραση.



Ο Ερυθρός Αστέρας προσπάθησε να κάνει ένα σερί για να μπει ξανά στη διεκδίκηση της νίκης, αλλά ο Μάριο Χεζόνια ήταν εξαιρετικός και έστειλε τη διαφορά στο +20 (58-38) έξι λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου.

Ο Μίλος Τεόντοσιτς έδωσε μία ώθηση στην ομάδα του με συνεχόμενους πόντους, αλλά ο Φακούντο Καμπάτσο από την άλλη με προσωπικό κρεσέντο διατήρησε το προβάδισμα της Ρεάλ στο +17 (71-54) στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Τα πράγματα δεν άλλαξαν στην τελευταία περίοδο, με τη "Βασίλισσα" να δείχνει τα... δόντια της απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα που είχε ξεκινήσει εξαιρετικά τη σεζόν και να παίρνει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της στη Euroleague μετά από εκείνη κόντρα στον Παναθηναϊκό AKTOR.

Τα δεκάλεπτα: 22-10, 46-29, 71-54, 95-72

Μπορεί και χωρίς Λάρκιν η Αναντολού Εφές

Επιβλητικό ήταν το ξεκίνημα της Αναντολού Εφές στην Ιταλία κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο, με τον Οσμάνι να σκοράρει από παντού και να δίνει προβάδισμα 12 πόντων (4-16) στα πρώτα έξι λεπτά της αναμέτρησης.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βρουν καλάθια με τον Μπρουκς να δίνει μία ανάσα έξω από τα 6.75, αλλά ο Ντάριους Τόμπσον μόλις πέρασε στο παρκέ έδωσε ξανά πνοή στους Τούρκους που έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο +12 (11-23).



Ο Σέιν Λάρκιν μπορεί να μη σκόραρε όπως στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό αλλά μοίραζε τη μία ασίστ μετά την άλλη στον Οτούρου, ο οποίος έστειλε τη διαφορά στο +20 (17-37) με τέσσερα λεπτά να απομένουν για το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Έτορε Μεσίνα προσπαθούσε να βρει λύσει στο γρίφο της επίθεσης, βλέποντας τους Μίροτιτς και Σιλντς να βρίσκονται εκτός ρυθμού και την Αναντολού Εφές να πηγαίνει στα αποδυτήρια μπροστά με 21 πόντους (25-46).

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν σιγά σιγά τη δική τους αντεπίθεση στην αρχή της τρίτης περιόδου, με τον ΛεΝτέι να παίρνει προσωπικές ενέργειες και να μειώνει στους 18 (35-53), με τον Σιλντς από την άλλη να βρίσκει σιγά σιγά τα πατήματα του.

Ένα εξαιρετικό τετράλεπτο όμως την Αρμάνι άλλαξε τελείως το ρυθμό του αγώνα, με το τρίτο δεκάλεπτο να λήγει στο 59-66, με τον Μπρουκς να σκοράρει από μακριά και τον Ντάριους Τόμπσον να προσπαθεί να μπει στα... παπούτσια του Σέιν Λάρκιν που τραυματίστηκε από τον Μίροτιτς.


br> Στην τελευταία περίοδο, η Αναντολού Εφές μπήκε πιο δυνατά και έστειλε ξανά τη διαφορά στο +14 (65-79) έξι λεπτά πριν το φινάλε της αναμέτρησης, με τον Πουαριέ να δίνει σημαντικές βοήθειες με την επιστροφή στο παρκέ.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μπουν ξανά στο ματς, αλλά το μόνο που κατάφεραν είναι να μειώσουν στους 9 (74-83) με τον ΛεΝτέι, αλλά τελικά οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που πήραν τη νίκη με 84-96 κι έφτασαν τις τρεις στη διοργάνωση.


Τα δεκάλεπτα: 11-23, 25-46, 59-66, 84-96

Υγιεινός περίπατος για τη Μπασκόνια απέναντι στην Άλμπα

Η Μπασκόνια μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση απέναντι στην Άλμπα Βερολίνου, με τους Ισπανούς να είναι πολύ εύστοχοι έξω από τα 6.75 για το 13-5 στα πρώτα πέντε λεπτά, με τον Μάρκους Χάουαρντ να θυμίζει τον καλό του εαυτό.



Για να μπορέσουν να τους αντιμετωπίσουν οι Γερμανοί άρχισαν να αφήνουν εκτεθειμένοι τη ρακέτα τους, με τον Ντόντα Χολ να το εκμεταλλεύεται σε απόλυτο βαθμό και να στέλνει τη διαφορά στο +11 (24-13) στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος πέρασε στο παρκέ και έδωσε βοήθειες από το τρίποντο στη Μπασκόνια που βρέθηκε στο +20 (35-15) πέντε λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου, δείχνοντας πως θα έχουν εύκολο βράδυ απέναντι στην Άλμπα.

Οι φιλοξενούμενοι που αγωνιζόντουσαν και με απουσίες κατάφεραν να μειώσουν στους 13 (39-26) στο ημίχρονο, με τον Χέρμανσον να μοιάζει μόνος του, καθώς κανένας άλλος δεν του πρόσφερε βοήθειες στο σκοράρισμα.

Με τον Γουέτζελ να μπαίνει καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και να προσφέρει σημαντικούς πόντους κάτω από το καλάθι, οι Γερμανοί μείωσαν στους 8 (48-40) τέσσερα περίπου λεπτά πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. 

Αυτό όμως φαίνεται πως... εξόργισε τον Μάρκους Χάουαρντ, ο οποίος με 10 πόντους προσωπικούς μέσα σε δύο λεπτά και ένα 15-0 σερί από την ομάδα του έστειλαν τη διαφορά στο +23 (63-40) με τη συμπλήρωση 30 λεπτών στην αναμέτρηση.

Η τελευταία περίοδος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τους Χέρμανσον και Χάουαρντ να συνεχίζουν ναι μεν το χαβά τους, αλλά το αποτέλεσμα είχε ήδη κριθεί με τη Μπασκόνια να παίρνει τη νίκη τελικά με 80-57, αφήνοντας στην τελευταία θέση την αντίπαλο της.


Τα δεκάλεπτα: 24-13, 39-26, 63-40, 80-57