Οι δύο νίκες του Στέφανου Τσιτσιπά του έδωσαν ψυχολογία στο τουρνουά του Swiss Indoors. Ο Έλληνας πρωταθλητής όμως, βρήκε μπροστά του τον Άρθουρ Φις, όπου με όπλο το εντυπωσιακό σερβίς του πήρε τη νίκη με 2-0 σετ (7-6, 6-3) και τον άφησε εκτός ημιτελικών της διοργάνωσης.

Έχασε στο τάι μπρέικ το πρώτο σετ ο Τσιτσιπάς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους δύο τενίστες να διατηρούν χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία το σερβίς τους, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να κάνει μάλιστα love game για να απαντήσει σε 2-2, ενώ ο Φις είχε τον τρόπο να επιτίθεται προς τον Έλληνα πρωταθλητή.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d54we1h0djzd)
Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον Γάλλο να κάνει το μπρέικ και να πάρει σημαντικό προβάδισμα ήταν στο 4-3, με τον Τσιτσιπά όμως να καταφέρνει να σώσει δύο μπρέικ πόιντ και να ισοφαρίζει σε 4-4 σ' ένα κομβικό σημείο του ματς.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d54wlo9yjkup)
Ο Φις έδειχνε πιο επικίνδυνος στις επιστροφές του και αυτό το γεγονός του έδινε περισσότερες πιθανότητες για κάποιο μπρέικ, αλλά οι απαντήσεις του Έλληνα τενίστα ήταν εξαιρετικές, οδηγώντας το πρώτο σετ στο τάι μπρέικ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d54wuvfw6zw1)
Εκεί οι δύο τενίστες πήγαιναν πόντο πόντο με τον Γάλλο όμως να είναι εκείνος που μπόρεσε έστω και με δυσκολία να κάνει το 7-6, κερδίζοντας με 7-5, καθώς τα μίνι μπρέικ που έκανε στο σερβίς του Τσιτσιπά ήταν κομβικά για την έκβαση του σετ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d54wxzj7azgh)

Ένα μπρέικ ήταν αρκετό να στείλει τον Τσιτσιπά εκτός ημιτελικών

Το ξεκίνημα του δεύτερου σετ δεν είχε μεγάλες διαφορές με τον Στέφανο Τσιτσιπά να ξεκινάει με love game και τον Φις να απαντάει με το ίδιο... νόμισμα δύο φορές μάλιστα για το 2-2 στα πρώτα τέσσερα γκέιμς.

Το πέμπτο γκέιμ όμως άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα, με τον Έλληνα τενίστα να χάνει τη ψυχραιμία του από την αρχή, να κάνει δύο αβίαστα λάθη και να δίνει στο Γάλλο την ευκαιρία για μπρέικ, το οποίο ολοκλήρωσε και πήρε προβάδισμα για το 3-2.

Ο Φις στη συνέχεια κράτησε με ιδιαίτερη ευκολία τα δύο επόμενα σερβίς του και έφερε τον Τσιτσιπά με την πλάτη στο... τοίχο, μιας και βρισκόταν μόλις ένα γκέιμ μακριά από την πρόκριση του στα ημιτελικά του Swiss Indoors.

Ο Γάλλος με τη ψυχολογία στα ύψη δεν πτοήθηκε από το 30-0 του Νο11 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑTP και με τέσσερις συνεχόμενους πόντους πήρε το σετ και τη νίκη με 6-3 και προκρίθηκε στους τέσσερις καλύτερους της διοργάνωσης.